Tipico heeft een app en daar zijn we maar wat blij mee. Mobiel wedden wordt steeds belangrijker en behalve een goed werkende mobiele website kiezen veel bookmakers nu dus ook voor een mobiele app. De app van Tipico is alleen te vinden in de iOS app store. Als je de Tipico app wilt downloaden voor Android, doe je dat het beste via de mobiele website van Tipico zelf. Hoe goed deze app is in vergelijking met de fijne Tipico website lees je op deze pagina.

Tipico Mobile App

Opgelet: Tipico is niet beschikbaar voor Nederlandse en Belgische spelers! Deze bookmaker beschikt niet over de landelijke licenties. Nederlanders kunnen kiezen voor een alternatief uit een van onze bookmakers Nederland. Belgen kunnen terecht bij de beste bookmakers Belgie voor een prima mobiel wedden alternatief. 

Wedden op de Tipico app en de mobiele website

De Tipico app is gemakkelijk in het gebruik. Dat geldt voor zowel de IPhone als de Android versie. De bekende Tipico kleuren komen ook in de app terug. Verwacht rood, wit en lichtgrijs. Zodra je de app opent en bent ingelogd valt je gelijk op dat het menu je hele scherm vult. Zo kan je gelijk kiezen waar je op wilt gaan wedden. Er is genoeg keuze. Qua aanbod zit je dus zeker goed op de Tipico app. Er is geen verschil te vinden tussen het aanbod op de mobiele versie, Tipico voor desktop en de mobiele app. Bij het maken van een app zijn er twee dingen belangrijk. De navigatie en het design. Tipico is erin geslaagd om de goede balans te vinden. Je navigeert erg gemakkelijk door de menu’s en kan binnen een handomdraai je weddenschappen vinden. Het oog wil natuurlijk ook wat. Hoewel design vaak een kwestie van smaak is, is de app mooi genoeg alhoewel het misschien wel een beetje als saai kan overkomen. De overdaad aan wit en grijs in combinatie met veel informatie op je scherm zorgt er in ieder geval wel voor dat alles overzichtelijk blijft.

competieoverzicht tipico app


© Tipico

Je wedavontuur begint bij Tipico met het menu. Hier kies je op welke sport of gebeurtenis je wilt inzetten. Er staan steevast een aantal highlights bovenaan in het menu gevolgd door alle wed categorieën zoals voetbal, tennis formule 1 en nog veel meer. Zodra je op bijvoorbeeld voetbal kiest zie je opnieuw een keuzescherm met competities. Tevens zie je hier welke livewedstrijden bezig zijn en kun je wedstrijden van vandaag selecteren. In tegenstelling tot andere apps zie je tot je naar een betreffende competitie nog geen wedstrijden. Ook is er geen zoekfunctie te vinden op de app. Om een wedstrijd van Ajax op te zoeken die je dus eerst te kiezen voor voetbal om vervolgens Nederland en Eredivisie te kiezen. Pas dan zie je de wedstrijden en kun je inzetten op 1×2. Door op de wedstrijd te tikken ga je vervolgens naar een uitgebreid overzicht van alle mogelijke weddenschappen bij die wedstrijd.

wedstrijden tipico app


© Tipico

De Tipico app werkt exact hetzelfde als de mobiele website en dat is wel zo fijn. Bij de app geven we je wel het advies om ervoor te zorgen dat je inloggegevens worden opgeslagen, dit moet je even aantikken. Zo kun je voortaan direct wedden op de Tipico app zonder dat je elke keer hoeft in te loggen. De app werkt prima en is door het ontbreken van zware graphics ook bijzonder snel. Misschien dat het design iets spectaculairder gemogen maar de snelle app en de overzichtelijkheid werken zeker in het voordeel. De app heeft als voordeel dat je er ook livespellen en casinogames op kunt spelen als je daar in geinteresseerd bent. De Tipico app is net als de mobiele website zeer compleet en overzichtelijk en dat maakt het spelen bij deze bookmaker juist zo fijn.

arsenal spurs weddenschappen tipico


© Tipico

Wat is er anders aan mobiel wedden vergelijking met wedden op mobiele browser?

Bij Tipico zie je feitelijk geen verschil tussen de mobiele website en de mobiele applicatie. Dit geldt zowel voor Android als Iphone. De app werkt goed omdat je bij je eerste registratie of login je inloggegevens kunt opslaan. Daarna zal je eigenlijk nooit meer worden gevraagd om in te loggen en kun je direct aan het wedden. Zelfs als je de desktopversie naast de mobiele app houdt, zie je dat er vrij weinig verschil is. Er mist geen enkele weddenschap op de app en daardoor weet je zeker dat je altijd wel kunt wedden op jouw team. Qua graphics komen de app en de mobiele site ook goed overeen. De mobiele app reageert wat ons betreft net iets sneller dan de browserversie.

Nadeel aan wedden via mobiel?

Een snelle, complete en overzichtelijke app die feitelijk geen nadelen heeft. Dat is de toekomst van het mobiele wedden in onze ogen. Als je eenmaal aan de navigatie dan is mobiel wedden ideaal. Je kunt zo overal ter wereld 24/7 wedden op de mooiste competities en wedstrijden.

 Online bookmakers hebben vaak ook speciale mobiele bookmaker bonus promoties die je nog extra speelplezier beleven. 

Ons besluit over de mobiele app van Tipico

Tipico heeft op zowel iOS als Android een prima app neergezet. De Tipico app is overzichtelijk, snel en compleet. Qua graphics is het ook goed genoeg al mist er misschien wel een beetje extra flair. Het is prima maar kan toch ook wel als wat duf of saai beschouwd worden door de kritische gebruiker. Een ander aspect wat we missen bij Tipico is de zoekfunctie. Deze zoekfunctie, vaak een vergrootglas bovenaan je scherm, zorgt ervoor dat je een team of wedstrijd binnen een paar seconden hebt gevonden. Bij Tipico is deze niet aanwezig en daardoor heb je flink wat keuzes te maken voor je bij de juiste weddenschap uitkomt. Verder doet de Tipico app wat je ervan verwacht: er zijn evenveel weddenschappen als op de mobiele- en desktopversie, de app navigeert goed en ziet er prima uit.