Karamba is helaas niet beschikbaar op Nederlandse en Belgische markt. Sinds korte tijd is er ook een Karamba app beschikbaar die we hier zullen bespreken. Mobiel wedden was al even mogelijk maar is na de komst van de app nog net wat beter gemaakt. Hoe goed die app en de mobiele browserversie zijn lees je in deze review. Omdat Karamba dus niet in onze landen beschikbaar is, raden we je aan om een andere bookmaker te kiezen die zijn services wel aanbiedt in Nederland en Belgie. Welke dat zijn zie je in ons bookmakers overzicht. Omdat je natuurlijk toch wel benieuwd bent naar het mobiele wedden bij Karamba, zullen we dit snel gaan bespreken.

Startscherm karamba app

© Karamba

Hoe goed is het mobiele wedden bij Karamba?

Met een app en een prima mobiele site kun je dus op twee manieren terecht bij Karamba om te wedden op mobiel. Hoewel het design je misschien terug laat denken aan de tijden dat we nog Fifa speelden op onze Windows 98 computer, is de app wel snel. Het is met name het grauwe blauw in combinatie met het grijs dat nu niet bepaald modern overkomt. Het ziet er wat simpel uit maar dat betekent niet dat de app gewoon goed werkt. Er is een volledig wedaanbod en het navigeren werkt prima. Een zoekscherm bovenaan, duidelijke menu’s en de grootste competities hebben een snelkoppeling, prima dus. De app is supersnel en dat zal met name komen door het gebrek aan vele animaties. De mobiele website is wat trager en lijkt iets meer moetite te hebben om de vele weddenschappen die je hier kunt vinden ineens te laden. Verder is de lay-out en het gebruik hetzelfde op de app en de mobiele site.

Je kunt je gemakkelijk aanmelden of registreren via de twee knoppen bovenaan. Alle knoppen hebben exact het juiste formaat en ook de betslip is handig weggewerkt in een geminimaliseerd popup scherm. Als je ervoor kiest om te wedden bij Karamba raden we je eigenlijk toch wel aan om de app te downloaden. De app is sneller en reageert net iets fijner dan de mobiele site. De mobiele site doet het prima maar werkt net iets haperiger. Daar moet in onze ogen nog iets aan gesleuteld worden. Het wedaanbod is enorm, je kunt zelfs wedden op de minder populaire sporten en ook Asian Handicaps zijn volop beschikbaar.

De Karamba app

De grijze achtergrond op de Karamba app maakt de app overzichtelijk. De blauwe accenten en de kleur van het menu doen ons niet zo veel. Het springt er niet echt uit en zorgt voor een wat verouderde look. Gelukkig is dat natuurlijk een kwestie van smaak. Belangrijker is het dat de app snel navigeert en ook erg snel handelt. Er is een handige zoekfunctie en een extreem groot wedaanbod en daar zijn we altijd blij mee. Alle grote competities hebben een snelkoppeling bovenaa je scherm waardoor je zo gelijk op bijvoorbeeld de Premier League kunt inzetten.

De Karamba app is beschikbaar voor zowel Android als iPhone. Door het vrij simpele design is de app niet groot en neemt het niet veel ruimte op je telfoon of tablet. De applicatie lijkt op een rechtstreekse kopie van de website en dat geldt ook voor de mobiele browser. Wel lijken de afbeeldingen net iets mooier op desktop dan op de app. Je hoeft op de Karamba app geen fraaie animaties te verwachten of een superspannend design. Karamba lijkt zich op de gebruikservaring te focussen en daar zijn ze prima in geslaagd.

competitieoverzciht Karamba app

© Karamba

Zodra je het sportsbook laadt kan het zijn dat je eerst een aantal “vreemde” of niet zo populaire wedstrijden ziet. Maar door te zoeken of je competitie te selecteren kom je eigenlijk al snel waar je moet zijn. Op elk scherm kun je al inzetten op de populaire 1×2 weddenschap en door een match te opnenen zie je alle beschikbare weddenschappen zoals we dit eigenlijk bij elke andere bookmaker gewend zijn.  De betslip is handig weggewerkt maar ook het menu en de zoekfunctie werken prima. Een pagina terug of vooruit is ook geen enkel probleem. Het is eigenlijk best fijn wedden bij Karamba op de app maar toch voelt het alsof je een paar jaar terug in de tijd gaat.

weddenschappen op de Karamba App


© Karamba

Wat is er anders aan mobiel wedden in vergelijking met desktop?

Bij Karamba lijken de animaties en afbeeldingen, als die er al zijn, op de desktop net iets mooier. Wat we overigens ook hebben gemerkt is dat het casino op de app een stuk mooier is dan de sportsbook, wellicht dat er dus niet echt een prioriteit ligt bij het wedden op Sport voor Karamba. Verder vind je hetzelfde aantal weddenschappen en ziet alles er vij hetzelfde uit op mobiel. Het maakt hierbij niet uit of je de mobiele app, mobiele browser, of desktop versie gebruikt.  De mobiele browser is wel wat langzamer dan de andere twee versies.

Nadeel aan wedden via mobiel?

Op zich is er geen nadeel aan wedden via mobiel. In het geval van de Karamba app eigenlijk ook niet. Als we een nadeel moeten kiezen is het misschien wel het trage laden van de mobiele versie van Karamba. Wij hebben getest op snel wifi maar als je onderweg bent kun je nog wel eens te maken hebben met lage snelheid. Dan zal het wachten misschien wel eens te lang gaan duren.

 Online bookmakers hebben vaak ook speciale mobiele bookmaker bonus promoties die je nog extra speelplezier beleven. 

Besluit over het mobiel wedden bij Karamba

Als je niet zoveel behoefte hebt aan een goed uitziende website of app maar meer waarde hecht aan gebruiksvriendelijkheid en goede navigatie, dan kan Karamba wel een een goede match voor je zijn. Je vindt er een volledig wedaanbod, de app is snel en je navigeert erg gemakkelijk. We raden je wel af om op de mobiele website te gaan wedden. Bij onze test liep deze vaak vast, haperde, of laadde de site nogal lang. De mobiele website is niet echt de moeite waard, de app is dat wel. Zolang je geen super hippe en mooie designs verwacht zit je goed bij Karamba.