Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

Traditiegetrouw is er ook dit jaar weer Wimbledon Grand slam tennis. Net zoals andere jaren begint dit prestigieus toernooi op 1 juli. Wij geven voor jou even een overzicht over het toernooi zowel als de beste Bookmakers Wimbledon 2021. Mis dus niets en lees rustig verder voor alle informatie over wedden op Wimbledon 2019. Meer informatie over gokken op tennis kan je op onze site trouwens ook terugvinden, zowel als algemene informatie over sportweddenschappen en welkomstbonus.

Beste Wimbledon Bookmakers & Bonus voor Belgen

Hier vind je ons overzicht met wat voor ons betreft de beste Wimbledon Bookmakers & bonus op de markt zijn. Gokken op Wimbledon is via deze Wimbledon Bookies dan ook heel eenvoudig.

BetFIRST Wedden Logo1. BetFIRST – 9+/10 Score

Gokken op Wimbledon is een prima optie bij BetFIRST. Vooralleerst zijn er uitstekende quoteringen om weddenschappen te plaatsen op tennis. Er zijn trouwens ook meer dan genoeg verschillende opties om te wedden op tennis. Op elke match heb je een heel grote hoeveelheid selecties, dus keuze zat! Verder is de BetFIRST website ook volledig beschikbaar in het Nederlands, en ook wedden met iDeal is allemaal perfect mogelijk. Over de klantendienst kunnen we ook nog echt geen verkeerd woord zeggen. De promoties zitten ook heel goed, met constant acties en odds boosts op veel grote evenementen. Tot slot moeten we eerlijk zijn dat ook deze bookmaker geweldig is.

– Nederlandstalig – iDeal – Groot Wedaanbod – Prima Quoteringen – Geen Limieten – Veel Promoties – App 

Meld je aan bij BetFIRST!

Bet777 Wedden Logo2. Bet777 – 9+/10 Score

Bij Bet777 wedden op Wimbledon is ook een goed idee. Deze volledig in het Nederlands beschikbare, vlot draaiende site is trouwens ook beschikbaar via een mooie app. Het wedaanbod ligt aan de heel hoge kant, met een evengroot aantal selecties op een divers aantal markten. De quoteringen Wimbledon liggen ook heel goed in vergelijking met de gemiddelde Bookmaker Wimbledon. Kwa promoties zijn we ook heel tevreden. Er zijn een hele hoop aanbiedingen op de website terug te vinden, met nieuwe promoties elke week afhanklijk van de evenementen die momenteel bezig zijn. Inzetten op Wimbledon odds is dus geen slecht idee met de geweldige Bet777 Wimbledon bookmaker.

– Nederlandstalig – Groot Wedaanbod – Prima Quoteringen – Geen Limieten – Veel Promoties – App – Top Bonus –

Meld je aan bij Bet777!

Circus Wedden Logo

3. Circus – 8.5+/10 Score

Als je nog niet bekend bent met Circus dan loop je heel wat mis. Deze nummer 4 in onze Bookmaker Wimbledon lijst staat bekend om zijn vele promoties op de Nederlandstalige markt. Wimbledon gokken is hier een heel goed idee met deze uitstekende quoteringen. Buiten inzetten op Wimbledon quotes heb je ook een heel pak promoties op andere sporten. Het is moeilijk op de promoties te missen, want ze staan meestal heel groot op de sportweddenschappen pagina van hun website. De welkomstbonus bestaat uit free bets tot en met een stevige € 250! Mooi is wel dat je via aanmelding en registratie van je nummer nog eens € 10 extra kan krijgen in totaal zonder storting. Ook hier kan je weer wedden met iDeal en via een app. Circus is dus een heel goede Wimbledon betting site.

– Nederlandstalig – iDeal – Groot Wedaanbod – Prima Quoteringen – Geen Limieten – Veel Promoties – App – Top Bonus –


Favorieten Wimbledon 2019

Laten we even kijken naar de grootste kanshebbers voor de overwinning van Wimbledon 2019. Hieronder kan je de voorlopige odds favorieten Wimbledon 2019 mannen bekijken. Zoals altijd zijn de drie grote namen Djokovic, Federer en Nadal. Wie wint dit jaar het Wimbledon event?

quoteringen Wimbledon favorieten mannen 2019


© BetFIRST

En hoe zit het met de vrouwen? Laten we ook even naar de quoteringen voor het single vrouwen tennis gaan kijken. Serena Williams is tegenwoordig ondertussen al 37 jaar oud. Is zij nog altijd één van de favorieten bij de Wimbledon vrouwen?

Favorieten Wimbledon vrouwen 2019 quoteringen


© BetFIRST

Wimbledon Bookmaker Acties & Promoties

Wimbledon Time – Een Circus promotie voor Wimbledon 2019 waar je elke dag een risicoloze € 10 bet krijgt met nog eens kans op een jackpot te winnen.

Gokken op Wimbledon: Welke events zijn er allemaal?

Gokken op Wimbledon is perfect mogelijk op een tal van verschillende events. Het meest prestigieuze event is zoals altijd het krachtige spel van het single mannen tennis. Het is misschien wel het ultieme toernooi voor snelle aanvallers zoals Roger Federer. De bal botst op gras altijd net iets sneller, maar ook lager dan op bijvoorbeeld gravel. Sliden is ook veel moeilijker op gras, wat het nog ingewikkelder maakt op snelle ballen te kunnen returnen.

Wedden op Wimbledon vrouwen singles is natuurlijk ook perfect mogelijk. Vrouwen tennis is meestal redelijk technisch omdat ze niet dezelfde power serves in huis hebben zoals de mannen. Dus gras tennis is nog altijd een voordeel voor snellere vrouwelijke speelsters, maar in mindere maten dan bij de mannen. Serena Williams is voor deze event nog altijd de grote favoriet.

Verder heb je ook nog het dubbelspel en gemengd dubbelspel. Maar deze twee disciplines zijn minder populair en missen ook vaak veel van de toppers gezien deze zich een beetje proberen te sparen voor het enkelsspel.

Informatie over de Wimbledon tenniscourts

Het belangrijkste tennis court van Wimbledon is uiteraard het legendarische Centrecourt. Het is misschien wel het meest bekende veld van de gehele tenniswereld. Heel speciaal is dat dit terrein maar 2 weken per jaar wordt gebruikt speciaal voor de English Championship Wimbledon. De enige uitzondering hierop is toen London de Olympische spelen organiseerde in 2012.

Dit veld werd vaak geplaagd tijdens belangrijke finales door langdurige pauses omwille van het typische Engelse onweer. Het was dan ook een opluchting voor zowel fans als spelers toen in 2009 eindelijk een schuifbaar dak werd geinstalleerd. Wedstrijden kunnen dan zolang als nodig verder gaan, tot 11u s’avonds, waarna de match de volgende dag verder gespeeld zal worden moest dit nodig zijn.

Andere bekende velden zijn Court nummer 1 en Court nummer 2, die in tegenstelling tot Centercourt wel meermaals per jaar worden gebruikt zoals bijvoorbeeld in de Davis Cup. Court 1 heeft een capaciteit van 12000+ toeschouwers, wat voor tennis echt wel hoog ligt. De oude Court 2 heeft een pak minder zitplaatsen met 2200 zitplaatsen en ongeveer 800 staande plaatsen. Hedendaags is dit hernoemd tot Court 3, met de nieuwe Court 2 die plaats biedt voor 4000 zitplaatsen. Centrecourt zelf heeft het meeste plaats met bijna 1500 plaatsen.

Wimbledon Championships tennis toernooi informatie

De geschiedenis van Wimbledon gaat wel heel ver terug. Het is het oudste tennis toernooi in de wereld en vandaar ook het meest prestigieuze. Het is ook het enige grandslam toernooi dat nog altijd op gras gespeeld wordt. Alle andere ondergronden zijn oftewel gravel, of hardcore. Wimbledon is dus elk jaar een speciaal event om naar uit te kijken. De eerste editie werd gespeeld in 1877 al! Mede dankzij deze traditie, staat het toernooi ook bekend om de heel stricte kledingscode. Het is dus een beetje een event voor de poshe Londenaars. Je zal dus geen hotdog stand vinden in het stadion meestal, maar eerder aardbeien met room.

Het gebrek aan sponsors is ook heel duidelijk te zien. De enige sponsor van het gehele evenement is weliswaar Rolex. Uiteraard kan je niet naar Wimbledon kijken als je een simple plebs bent en je geen Rolex kan veroorloven. Tennis was in de vroegere tijden altijd een elite sport voor de rijken. En Wimbledon is zowat het enige evenement dat deze lang vervlogen traditie nog probeert aan te houden. Het is dus een beetje onnozel, maar we zijn toch voornamelijk geinteresseerd in het tennisspel zelf, en niet de onzin die er rond komt te staan.

Erelijst Wimbledon: geschiedenis winnaars

Laten we het nu even hebben over de geschiedenis van de voormalige Wimbledon winnaars. Hieronder vind je een lijst met winnaars van de meeste Wimbledon titels terug. We hebben het hier enkel over de Open tijd, en niet wanneer het nog voor amateurs was. Enkel winnaars met minimum 3 titels worden hieronder vermeld.

Winaars met 8 titels of meer

 • Roger Federer: Deze favoriet van Wimbledon 2019 zal proberen zijn saldo op 9 te zetten dit jaar.
 • Martina Navratilova won tussen 78 en ’90 het meeste keer het Wimbledon vrouwen toernooi met 9 overwinningen!

Wimbledon winnaars met 7 titels

 • De Amerikaan Pete Sampras won in 2000 zijn 7de en laatste titel, en is uiteraard momenteel op pensioen als tennisser.
 • Steffi Graf won eind jaren 80 en begin jaren 90 zeven maal het Wimbledon goud.
 • Serena Williams staat met 7 overwinningen momenteel gelijk met Steffi Graf, maar zal er alles aan doen om dit jaar deze voorbij te steken.

5 Wimbledon kampioenschap titels

 • Bjorn Borg was eind jaren 70 bijna onklopbaar en won 5 maal dit prestigieus toernooi.
 • Venus Williams won 5 maal het tennis toernooi, maar is tegenwoordig niet meer te bespeuren in de top 50 van de WTA ranglijst.

3+ titels van Wimbledon

 • Allereerst hebben we Novak Djokovic die vorig jaar zijn 4de Wimbledon kampioenschap won en dit jaar opnieuw zijn titel tracht de verdedigen.
 • De legendarische grote mond van John McEnroe vonden ze in London hoogstwaarschijnlijk niet waardig van zijn 3 Wimbledon titels.
 • Billie Jean Kin won 4 maal de eerste plaats, maar won ook nog eens 2 maal toen het meer een amateur toernooi was.
 • De Amerikaanse tennister Chris Evert won tussen 1974 en 1981 drie keer het single kampioenschap van Wimbledon.

Wimbledon 2021 slot gedachten

Je zou nu normaalgezien wel een goed idee moeten hebben over het tennis toernooi van Wimbledon 2019. Alle informatie over Wimbledon Gokken en Bookmakers Wimbledon zowel als extra feiten over de events kon je hierboven allemaal lezen. Kijk ook even naar nog meer Beste Bookmakers informatie of onze specifiek Belgische Bookmakers lijst. Het wordt een evenement om niet te missen, kijk dus zeker naar Wimbledon 2019!