Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

Wedden op Tennis is een klassieker bij de meeste wedders. Ook bij de Nederlanders en Belgen is deze sport een topper op de bet coupon. Waar er bij voetbal nog drie mogelijkheden zijn, winst – gelijk – verlies, is dit bij tennis slechts twee. Er zijn grote tornooien zoals Roland Garros, Wimbledon, US Open, Australian Open, Davis Cup en de Masters waar we de nodige aandacht aangeven. Als je hier op deze pagina terecht komt, zal je een overzicht van alle grote tennis events van het jaar vinden, met ook nog eens de beste tennis promoties.

Tennis wedden: disclaimer

In lijn met de wet op kansspelen adverteren wij enkel bookmakers met een landelijke licentie. Bekijk alle Legale bookmakers Nederland hier. Belgen kunnen voor alle tennis weddenschappen terecht bij onze online bookmakers Belgie.

Algemene tennis Wedden Promoties

Alle algemene tennis promoties komen hier te staan. Let wel op dat vele bookmakers voor grote events met actuele tennis promo’s afkomen. Als je zoekt naar specifieke promoties voor een bepaald event dan kan je best op de subpagina kijken. Alle belangrijkste events van het tennis jaar staan hieronder op deze pagina netjes opgeschreven.

  • Betcity: Hier kan je bij je tennis weddenschappen voor pre-match events tot 100% extra wedbonus ontvangen. Voor meer informatie over deze tennis combo booster kan je ons artikel over deze promo ook even doorlezen. Gokken op tennis  is dus een prima optie, zeker als je nog eens de Betcity bonus pakt.

Wedden op Tennis: belangrijkste events

Hieronder vind je een lijst met de belangrijkste evenementen van het jaar om te wedden op tennis. Wil je meer informatie over deze toernooien dan lees je best de individuele subpagina’s van deze geweldige evenementen.

1. Wimbledon

Het gras toernooi van Wimbledon is hoogstwaarschijnlijk het meest prestigieuze event van het tennis wereldje. Ook al zijn de 4 Grand Slam toernooien normaalgezien allemaal net zo belangrijk, biedt een Wimbledon winst net nog iets meer aanzien. Het legendarische Centercourt van Wimbledon is al jarenlang traditioneel het schouwspel van het beste tennis ter wereld. Heel het jaar door ligt het grasveld rustig te wachten tot het weer tijd is voor de beste spelers ter wereld om er op te spelen. In de laatste jaren zijn het voornamelijk Djokovic en Federer die de overwinningen van dit toernooi delen. Het enige grote grastoernooi ter wereld biedt een groot voordeel aan fysiek snelle en sterke spelers. Met kortere rallies en minder tijd omwege van lager botsende ballen, zijn de powerserve en volley spelers de koning van het Wimbledon toernooi. Wedden op Wimbledon tennis in de eerste twee weken van juli is altijd een prima optie.

2. Roland Garros

De French Open is nog één van de 4 Grand Slam toernooien waar je weer elk jaar kan gaan tennis gokken. De beste bookmakers Nederland komen elk jaar eind mei af met tal van Roland Garros tennis promoties. De dominantste speler op dit toernooi is meestal de Spanjaard Rafael Nadal. Dankzij de net iets tragere ondergrond van het gravel heb je op Roland Garros veel langere rallies. Dit speelt natuurlijk vooral in het voordeel van spelers met veel technische bekwaamheid, maar ook een groot uithoudingsvermogen is van groot belang. Wedden op Roland Garros gaat dan ook meestal tegemoed met wedden op snelle en slimme spelers. Bij de vrouwen was dit vroeger vaak de beste ondergrond van de Belgische Justin Henin. Die ondanks haar fysieke gestalte dit toernooi mede dankzij haar geweldig technisch spel en loopvermogen toch 4 keer kon winnen.

3. US Open

Wedden op tennis via de US open kan altijd op het einde van de zomer. Eind augustus begint dan de strijd op de harde ondergrond van de Amerikaanse Open Championship. Dit toernooi gaat al vele jaren terug, de eerste wedstrijd werd hier al gespeeld in 1881! Het is ook ieder jaar de laatste kans voor de tennis spelers om nog een Grand Slam titel te pakken. Ook dus de laatste kans voor tennis weddenschappen te plaatsen op een groot toernooi. Ook hier heb je weer een heel aantal bookmaker bonus promoties bij de grootste bookmakers. Op de US Open wedden is dan ook altijd heel leuk zolang je de juiste tennis promoties gebruikt. Vroeger was de grootste favoriet elk jaar Roger Federer, maar hij op zijn oude leeftijd nog altijd een fantastische speler is, is het al van 2008 geleden dat hij het toernooi won. Wil je gokken op tennis via de US open? Dan zit je bij onze subpagina heel goed, waar we alle promoties op een rij zetten met diepere informatie over deze Grand Slam.

4. Australian Open

De Australian open speelt zich jaarlijks af in Melbourne tijdens de laatste twee weken van januari. Het is dan ook altijd de eerste echte mogelijkheid om te tennis gokken op een groot toernooi. Sinds 1988 is de ondergrond van gras veranderd in hardcore net zoals de US open. Net zoals bij de andere toernooien krijg je hier tal van sportweddenschappen bonus mogelijkheden. Alle tennis bookmakers staan bij het begin van het nieuwe jaar meteen paraat om de beste tennis promoties aan te bieden. Voor specifieke promoties om te wedden op Australian Open kan je naar de subpagina gaan. Djokovic heeft het record aantal overwinningen zowel als Australian Open titels op een rij. Met 7 titels waarvan 3 na elkaar is hij de hedendaagse held van de eerste Grand Slam van het jaar. Wedden op tennis bij het geweldige Australian Open rapporteren wij jaarlijks met nieuws artikels zowel als een update van onze toegewijde pagina.

5. De ATP Finals ofte Masters (voor vrouwen WTA Finals)

Aan het einde van elk tennis seizoen in november komen de 8 best gerankte tennissers tegenover elkaar te staan in de ATP Finals. Lange tijd geleden werd dit toernooi nog de Masters genoemd, maar hedendaags geldt de naam ATP Finals. Ook al spelen enkel de top 8 van de wereld op dit toernooi, is het toch nog minder prestigieus om dit te winnen dan éénder welke Grand Slam. Heel typisch aan dit tennis kampioenschap is dat de mannen enkel 3 sets in totaal spelen. Dus partijen kunnen wel eens heel snel gedaan zijn. De ondergrond is trouwens ook altijd indoor op hardcore. De vrouwen spelen jaarlijks de WTA Finals in ofwel oktober of november afhankelijk van het jaar. Deze events krijgen natuurlijk elk jaar heel wat aandacht weer van de tennis bookmakers. Kijk dus zeker op de subpaginas voor de actuele promoties. BetFIRST is ook één van onze beste bookmakers Belgie die elk jaar weer terug odds boosts voor de ATP Finals heeft via hun Lucky Boost wekelijkse promotie.

Toelichting & Tips Tennis Weddenschappen

Zoals bij veel weddenschappen op tennis, moet je toch iets afweten van de sport om succesvol te zijn. Daarom is het aan te raden dat je geregeld het tennis volgt, zodat je weet wie de ranglijst aanvoert en wie in vorm is. Ook is het belangrijk om te kijken naar de ondergrond waar er op gespeeld wordt. Niet elke tennisser is even sterk op gravel, als op gras. Ook bookmakers baseren al hun kennis hierop en dit heeft een invloed op de tennis noteringen. Voordat het evenement van start gaat, kan je wedden op tennis en kan je zo meer winst maken als je gok juist is. Naarmate de tennis wedstrijd vordert, zullen de tennis live quoteringen wijzigen. Daarom is het ook interessant om vooral live tennisweddenschappen te plaatsen zoals bij Bet365.