Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

De Premier League of Darts is een van de meest prestigieuze toernooien in de dartswereld. Een wekelijks terugkerend toernooi dat bovendien ook Nederland bezoekt. Wat kun je verwachten van de Premier League of Darts en hoe kun je er op wedden?

Wekelijks dartstoernooi tussen februari en mei

Traditiegetrouw vind de Premier League of Darts elk jaar plaats tussen februari en mei. De beste darters ter wereld betreden het podium op 17 verschillende avonden en strijden om een prijzenpot van 1 miljoen pond. Spelers moeten zich kwalificeren want er is alleen plaats voor de acht beste spelers van de wereld in dit toernooi. De top vier spelers van de Order of Merit plaatsen zich automatisch en de andere vier spelers worden aangekondigd na het aflopen van de Masters. 

Op 2 februari van dit jaar trapte de Premier League of Darts af in Belfast en de finale van de 2023 editie van de Premier League of Darts staat gepland voor 25 mei. De beste vier spelers komen uit in de Play-offs en maken uit wie de Premier League wint. De Premier League of Darts telt in totaal 17 rondes. Dat betekent dat je 17 weken op rij kunt wedden op darts. Er zijn elke avond meerdere wedstrijden. De verschillende wedmogelijkheden zullen we zo zo even los bespreken zodat je direct begrijpt wat de betting opties zijn.

Welke spelers doen er mee aan de Premier League of Darts

Niet iedereen kan zomaar meedoen aan de Premier League of Darts. Deelname aan dit toernooi is alleen weggelegd voor de acht beste spelers ter wereld. Ten eerste zijn er de vier beste spelers in de Order of Merit die zich automatisch kwalificeren. Vervolgens geeft de PDC vier wildcards af op basis van de resultaten in dit seizoen. 

Aan de Premier League of Darts doen dit seizoen (2023) de volgende spelers mee:

  • Michael van Gerwen (Nederland)
  • Gerwyn Price (Wales)
  • Nathan Aspinall (Engeland)
  • Michael Smith (Engeland)
  • Chris Dobey (Engeland)
  • Dimitri Van den Bergh (België)
  • Jonny Clayton (Wales)
  • Peter Wright (Schotland)

Speelschema 2023

Op 2 februari 2023 begon de Premier League of Darts met Night 1 in de SSE Arena Belfast. Een week later werd in Cardiff International Arena Night 2 gespeeld en op 25 mei 203 staan de play-offs met daarin natuurlijk ook de grote finale op het programma. Alle Premier League of Darts rondes hebben we voor je in een handig overzicht gezet.

DatumSpeelrondeLocatie
2 februari 20231SSE Arena Belfast
9 februari 20232Cardiff International Arena, Cardiff
16 februari 20233OVO Hydro, Glasgow
23 februari 202343Arena, Dublin
2 maart 20235Westpoint Arena, Exeter
9 maart 20236M&S Bank Arena, Liverpool
16 maart 20237Motorpoint Arena Nottingham, Nottingham
23 maart 20238Utilita Arena, Newcastle
30 maart 20239Mercedes-Benz Arena, Berlijn
6 april 202310Utilita Arena, Birmingham
13 april 202311Brighton Centre, Brighton
20 april 202312Rotterdam Ahoy, Rotterdam
27 april 202313First Direct Arena, Leeds
4 mei 202314AO Arena, Manchester
11 mei 202315Utilita Arena, Sheffield
18 mei 202316P&J Live, Aberdeen
25 mei 2023Play-offsThe O2, Londen
Speelschema PDC Premier League of Darts 2023

Vorige winnaars Premier League of Darts

De Premier League of Darts vindt al plaats vanaf 2005 en er zijn twee spelers die het toernooi zes keer gewonnen. Dat zijn Phil Taylor en Michael van Gerwen. Daarna is het even stil en volgt Gary Anderson met twee overwinningen. Van de zeven laatste Premier League of Darts edities won Michael van Gerwen er maar liefst vijf. Wat verder opvalt is dat er geen enkele andere speler in deze periode twee keer de finale wist te bereiken. 

In 2021 wist Jonny Clayton het toernooi op zijn naam te schrijven door José de Sousa te verslaan. Glen Durrant was in 2020 de eerste die de hegemonie van Michael van Gerwen wist te doorbreken met een overwinning van 110-8 op Nathan Aspinall. De grote vraag is natuurlijk wie er de favoriet is bij de betting sites. Vandaar dat we, terwijl het toernooi in volle gang is, over de zogenaamde outright odds zullen gaan. Verder kijken we ook nog een aantal interessante wedmogelijkheden bij de Premier League of Darts.

Hoe kun je wedden op de Premier League of Darts

Bij zo’n groot toernooi zijn er wel honderden weddenschappen te vinden. Natuurlijk kun je wedden op de eindwinnaar van de Premier League of Darts, maar er zijn nog wel veel meer interessant bets te vinden. Zo zijn er elke speelronde meerdere wedstrijden om op in te zetten. Je kunt op elk van deze partijen wedden op de winnaar met goede wedstrijdnoteringen, een handicap bet plaatsen of gokken hoeveel 180’s gegooid worden. Dat is slechts een fractie van de beschikbare weddenschappen.

Bij elke wedstrijd heb je natuurlijk ook de King of the Oche weddenschap waarbij je wedt of een speler Matchwinnaar wordt, de hoogste checkout en de meeste 180’ers gooit. Daarnaast kun je de correcte score voorspellen, op het aantal legs wedden en inzetten op hoeveel keer de 180 gegooid word. Dat levert je zo’n 50 bets per wedstrijd op. 

Jack's quoteringen Premier League of Darts 2023
© Jack’s 24-03-2023-quoteringen kunnen veranderen

Favorieten voor de PDC Premier League of Darts

Bij elk toernooi horen natuurlijk favorieten en hoewel het makkelijk is om naar de winnaars uit het verleden te kijken om de favorieten te bepalen, komt dat zeker niet altijd uit. Zo wonnen Glen Durrant en Nathan Aspinall nooit eerder. Natuurlijk heeft de huidige vorm van de darters ook hun impact op de quoteringen bij het wedden op de Premier League of Darts. 

Bovendien kunnen de odds en dus ook de favorieten voor de Premier League of Darts nog veranderen aangezien er wekelijks een speelronde is. Het is dus echt nog niet zeker wie het toernooi op zijn naam schrijft. Toch zie je wel naarmate het toernooi vordert, dat de bookmakers de kanshebber wel degelijk aanwijzen aangezien je daar dan de laagste odds voor krijgt. 

Op het moment van schrijven, zijn er acht van de 17 rondes gespeeld. We gaan niet kijken naar de tussenstand in het klassement, maar zullen de odds er voor je bij pakken. Deze odds zijn dus niet finaal en kunnen wekelijks veranderen. Toch geeft het op dit moment een goede indruk van wie de bookmakers als favoriet zien voor eindwinst van de Premier League of Darts. 

Jack's Premier League of Darts 2023 5 euro live free bet
© Jack’s screenshot van 24-03-2023

De beste bookmaker voor je darts weddenschappen

Elk van de Nederlandse bookmakers bieden wedden op darts aan, maar er kan er, net als in het toernooi zelf, maar één de beste zijn. Van alle bookies hebben we Jack’s uitgekozen. Deze bookmaker heeft niet alleen geweldige quoteringen, maar je vindt er ook regelmatig terugkerende darts bonussen. Zo is er een speciale Premier League of Darts bonus waarbij je een € 5,00 live free bet kunt verdienen. 

Deze bonus is beschikbaar voor alle spelers van 24 jaar of ouder. Het maakt niet uit of je al eerder gespeeld hebt bij Jack’s, of dat je je pas net hebt aangemeld. Heb je nog geen account bij Jack’s? Dan hebben we nog een extra bonus voor je klaarstaan die je exclusief via weddenbonus kunt krijgen. Die bespreken we even verderop. 

Jacks's Premier League of darts bonus
© Jacks- screenshot van 24-02-2023

De € 5,00 live free bet staat klaar in de bonus sectie van je account. Door de bonus te activeren en re wedden op de PDC Premier League speel je de live free bet vrij. Zet € 20,00 in op minimale odds van 1.40 per selectie. Heb je € 20,00 ingezet met deze minimale odds? Dan krijg je jouw € 5,00 live free bet die je kunt plaatsen op een sportweddenschap naar keuze. 

Een groot voordeel van deze bonus is bovendien dat je deze elke week kunt verdienen. De promotie loopt namelijk elke week van donderdag 01.00 uur tot de donderdag een week later 23.59 uur. Dat betekent dus dat jij elke week een € 5,00 free bet kunt pakken bij de Premier League of Darts.

Jack's welkomstbonus
© Jack’s welkomstbonus voor nieuwe speler

Welkomstbonus voor nieuwe spelers

Voor iedereen die wilt wedden op Premier League of Darts en dit bij Jack’s wilt doen, hebben we een geweldige Jack’s bonus voor je klaar staan. Deze bonus is een welkomstbonus die oploopt tot wel meer dan € 50,00!. Je pakt hier namelijk vijf free bets van € 10,00 en daarnaast staan er ook nog extra bonussen voor je klaar. 

Zo krijg je namelijk speciale profit boosts en is er voor nieuwe spelers ook nog eens een Jack’s special free bet. Net zoals bij alle andere bonussen in Nederland, is deze alleen geldig voor spelers van 24 jaar of ouder. Door je aan te melden via de link hierboven en minimaal € 20,00 te storten activeer je jouw welkomstbonus. Hiermee kun je gelijk gratis wedden op een van de vele weddenschappen bij Jack’s. Bovendien hoeft dit geen Premier League of Darts weddenschap te zijn. Je kunt ook opteren voor een weddenschap op voetbal, tennis of een andere sport. Een geweldige bonus, met mooie voorwaarden. Meld je dus snel aan en pak de vele bonussen bij deze darts bookmaker!