Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

De Nations League is een nieuwe competitie in Europa, waar de landenploegen het tegen elkaar opnemen. De opzet van het toernooi is simpel, maar de uitvoering en met name het kwalificatieproces zorgt voor veel vragen. Die vragen worden stuk voor stuk op deze pagina beantwoord. Daarbij kijken we natuurlijk naar de beste bookmakers om te wedden op Nations League en waar je de beste odds en free bet bonussen kunt vinden. Het is afgelopen met vriendschappelijke wedstrijden tussen bijvoorbeeld Nederland en San Marino en door de Nations League komen ploegen die aan elkaar zijn gewaagd tegen elkaar uit. Het levert in ieder geval spektakel op en er zijn ook hoge geldprijzen of zelfs een ticket voor het EK te winnen. 

Odds Nations League finale 2023

De finale van de Nations League wordt gespeeld op zaterdag 17 juni en het is goed mogelijk dat Oranje een plek in de finale pakt. Eerst staan er echter nog twee halve finales op het programma. Nederland speelt tegen Kroatië terwijl in de andere halve finale Spanje en Italië tegenover elkaar staan. De odds voor de finale worden bekend zodra de halve finales gespeeld zijn en dus richten we ons nu op de eerste twee wedstrijden tussen Nederland en Kroatië en Spanje en Italië. Op die Nations League halve finalewedstrijden kun je nu wel al wedden en dat je doe je bovendien met een goede weddenbonus

Betcity is een van de bookmakers waar je het best kunt wedden op Nederland – Kroatië. Dat doe je bijvoorbeeld met een freebet die je via de links in dit artikel kunt pakken. Deze bookmaker heeft momenteel meerdere bonussen lopen naast de welkomstbonus en zo kun je dus gratis wedden op Nations League.

Nations League odds Nederland - Kroatië
© Betcity 11-06-20232 – Odds kunnen veranderen

Betcity odds Nederland – Kroatië

Om te wedden op Nederland – Kroatië, heb je natuurlijk goede odds nodig. Een odd van 2.00 voor winst van Nederland is al gelijk een mooie binnenkomer. Daarmee zie je gelijk dat Nederland favoriet is om de Nations League finale te behalen. Voor winst van Kroatië krijg je bijna het dubbele met 3.90 terwijl een gelijkspel op 3.40 staat. Oranje is dus favoriet bij de beste bookmakers Nederland en met zulke goede odds kun je dus gelijk een mooie winst pakken. 

Zoals gezegd zijn er meerdere lopende promoties bij deze bookmaker, maar toch willen we de Betcity welkomstbonus voor je toelichten. Registreer je je namelijk via de bovenstaande knop en maak je een eerste storting? Dan pak je nu € 50,00 aan freebets na jouw eerste weddenschap. 

Italië – Spanje quoteringen

Behalve Nederland – Kroatië op woensdag, wordt op donderdag in Enschede de andere halve finale gespeeld. Die gaat dus tussen Italië en Spanje. Een rondje langs de betting sites leert ons dat je dit keer goede odds bij Jack’s vindt. Deze halve finale is een heerlijke wedstrijd tussen twee grote Europese landen en dus een hoop op het spel. Spanje werd in 2021 tweede in de Nations League terwijl Italië het toen moest doen met een derde plek. Eenzelfde verhouding zie je nu terug bij de odds voor deze wedstrijd. Spanje staat op 2.20 voor de winst. Een gelijkspel na 90 minuten levert 3.30 op en als Italië wint pak je daar 3.40 mee. Spanje is dus favoriet, maar er kan natuurlijk een hoop gebeuren. Behalve deze odds wijzen we je ook op een mooie bookmaker bonus. Je pakt namelijk € 60,00 aan freebets en krijgt ook nog eens een 20% profit boost bij Jack’s. 

Jacks welkomstbonus
©Jack’s screenshot van 11-06-2023

Wedden op winnaar Nations League 

Bij aanvang van de Nations League zijn er al bookmakers waar je kunt winnen op de winnaar. Dat doe je met zogenaamde outright odds. Je hoeft dus niet af te wachten op de Nations League finale om te wedden op de eventuele winnaar. Zodra de groepen bekend zijn kun je al inzetten op welk land de Nations League wint. Hieronder zie je de Nations League outright odds voor de winnaar van 2023. 

Outrights Nations League 2023
© Bet365 11-06-20232 – Odds kunnen veranderen

Zoals je ziet in het overzicht hierboven is Oranje volgens Bet365 lichtjes favoriet om de Nations League 2023 te winnen. Toch zijn de verschillen niet zo heel groot aangezien Spanje op 3.50 staat met kort daarachter Italië op 4.00 en Kroatië met 4.50. Deze quoteringen kunnen constant veranderen. Natuurlijk geldt ook dat hoe eerder je op een uiteindelijke winnaar wedt, hoe hoger je odds zijn.

Livescorebet bonus
©Livescore Bet -screenshot van 11-01-2023

Beste bookmakers voor wedden op Nations League

Bij vrijwel alle bookmakers kun je wedden op de Nations League. Toch steken er, zeker in Nederland, altijd een paar bookies uit die je de hoogste quoteringen en de beste bonussen aanbieden. We hebben ze hierboven al even kort aangestipt, maar behalve Betcity, Jack’s en Bet365 zijn er nog meer. Zo geeft Livescore Bet vaak goede odds bij de Nations League en is de Circus bonus altijd een reden om eens bij Circus te kijken. 

De beste Nations League bookmakers hebben we op deze pagina vermeld. Je vind hier verschillende links waarmee je direct bij de desbetreffende bookmaker uit en gelijk een exclusieve bonus pakt!

Hoe werkt de Nations League?

In 2018 werd de Nations League in het leven geroepen om de vriendschappelijke interlands te verminderen en om het niveau van de internationale wedstrijden op te krikken. Naar wedstrijden zoals Engeland – Gibraltar werd maar weinig gekeken en ook Nederland – Liechtenstein trok geen volle stadions. Alle internationale ploegen worden in verschillende groepen geplaatst op basis van hun resultaten in de voorgaande jaren op de verschillende toernooien.  Zo zijn er 55 landen die deelnemen aan de Nations League en die worden opgedeeld in 4 divisies. Divisie A is de sterkste, terwijl divisie D de mindere voetballanden herbergt. Deze vier divisies worden dan verder opgesplitst in groepen. In Divisie A vind je landen zoals Spanje, Frankrijk, Nederland en Duitsland. In Divisie D kom je landen tegen zoals Macedonië, San Marino, Liechtenstein en Estland. 

Landen kunnen zowel promoveren als degraderen en net zoals bij de Champions League is er een groepsfase met vervolgens finalerondes. Alleen landen uit de A Divisie kunnen de Nations League winnen, de andere divisies houden zich dus bezig met promotie of degradatie. In de twee halve finales van de Nations League nemen de vier groepswinnaars het tegen elkaar op. De grote finale bepaalt vervolgens wie de Nations League winnaar is. 

Tenslotte is er ook nog een hoop onduidelijkheid over wat de Nations League nu te maken heeft met het EK. De uitleg is niet zo heel moeilijk. De vier beste landen van elke divisie kunnen zich namelijk plaatsen voor het EK als dat via het reguliere kwalificatietoernooi niet gelukt is. Deze vier landen komen dan in play-offs terecht en de winnaar hiervan speelt op het EK. Zo simpel is het. Met de komst van de Nations League is het wedden op interlands in ieder geval een stuk interessanter. Tel daar de bonussen en geweldige odds bij op en je kunt naar hartelust wedden!