Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

De Jupiler Pro League start op vrijdag 26/07 met de opener Racing Genk – Kv Kortrijk. De eerste van 30 speeldagen, die gevolgd worden door Play-offs om uiteindelijk de kampioen van 2019 – 2020 in de Jupiler Pro League aan te duiden. Er zijn weer een paar favorieten zoals landskampioen Genk, het vernieuwde Anderlecht en natuurlijk nog Standard en Club Brugge. Wedden op de Jupiler Pro League kan bij zowat elke bookmaker, maar op deze pagina zullen toch onze favoriete Bookmakers Jupiler Pro League bespreken. De beste bookmakers om te gokken op de Jupiler Pro League zijn natuurlijk meestal de gene de meeste Jupiler Pro League promoties en bookmakers bonus acties.

Beste Jupiler Pro League Bookmakers

Hieronder kan je onze top Jupiler Pro League Bookmaker opties terugvinden. Note: Onderstaande bookmakers zijn enkel voor Belgen beschikbaar. Deze bookies staan dan ook bekend om hun fantastische acties en welkomstbonussen. Ook vind je vaak heel wat promoties voor te gokken op Jupiler Pro League matchen terug. Via de fantastische Circus.be App kan je heel wat acties voor de Belgische voetbal competitie vinden!

Jupiler Pro League kanshebbers en favorieten 2019/2020

Zestien ploegen strijden dit seizoen voor de landstitel, de Europese plaatsen, play-off 1 of tegen degradatie. Wat kan nieuwkomer KV Mechelen in de Eerste Klasse A? Wie wordt Kampioen? Zal Vincent Kompany en Nasri Anderlecht naar nieuwe successen kunnen leiden na hun rampzalig seizoen? Bij de bookmakers staan Anderlecht en Club Brugge bij de 2 topfavorieten om kampioen te worden met respectievelijke noteringen van 3.50 en 2.50. Standard, en Genk worden ook verwacht om om mee te strijden voor de titel met odds van 6.0 elks. Het gaat dus voornamelijk wachten worden op de ontwikkelingen van het nieuwe Anderlecht. Ook kampioen Genk heeft een aantal sterkhouders verloren. We kijken even naar de odds via de BetFIRST App, waar je ook een mobiele bonus kan krijgen!

Favorieten in de Jupiler Pro League 2019 2020

© BetFIRST

 

De favorieten voor degradatie Jupiler Pro League

Wil je gokken op de Jupiler Pro League degradatie strijd? Dan is Waasland-Beveren volgens de Jupiler Pro League bookmakers de grootste kanshebber om dit seizoen laatst te eindigen. Nieuwkomer KV Mechelen dat vorig jaar heel verrassend vanuit de tweede klasse de Belgische beker won, staat ook op deze lijst. De strijd gaat dus voornamelijk tussen Mechelen, Moeskroen en Eupen. De Jupiler Pro League odds liggen dus heel dicht bij elkaar wanneer het gaat over de ‘slechtste’ ploegen van de competitie. Hieronder zie je de quoteringen bij BetFIRST, waar je ook de geweldige BetFIRST welkomstbonus kan krijgen!

Favorieten degradatie Jupiler Pro League 2019

© BetFIRST

En wie heeft de hoogste odds Topschutter Jupiler Pro League?

Vorig jaar was de Genkse spits Mbwana Samatta met zijn 20 goals alleen topschutter in de Belgische Pro League. Wie kan er dit jaar hem voorbij steken? De grootste favoriet naast Samatta is Dimata van Anderlecht, gevolgd door Okereke en Avenatti van Club Brugge & Standard. Alle grote Belgische clubs zijn dus vertegenwoordigd in deze lijst met een goalgetter. Eerste achtervolger van vorig jaar Hamdi Harbaoui zal dit jaar de kroon alleszins niet overpakken. Met een transfer naar Qatar bij Al Arabi valt hij dit jaar helaas niet meer te bewonderen in de Jupiler Pro League. Dat is dus al één factor waar de bookmakers minder rekening mee moeten houden. Kijk ook ineens naar de voetbal bet odds voor de topschutter lijst van dit seizoen!

De Jupiler Pro League topschutter odds vind je hier!

© BetFIRST

Jupiler Pro League historie en competitie format

De Belgische Pro League is één van de oudste competities ter wereld, je moet al naar 1895 terug gaan om de oprichting te vinden! De meest succesvolle ploeg is momenteel nog altijd RSCA. Anderlecht heeft al 34 titels gewonnen, niet zo kort achtervolgd door Club Brugge met 15 en Standard met 10. De competitie is hard veranderd sinds het Play-off systeem is ingevoerd. Vroeger had je een traditionele competitie met 18 teams waarvan de eerste Kampioen werd, en de laatste twee telkens degradeerden.

Nu krijg je na de eerste 30 wedstrijden twee aparte competities. De Championship Play-off groep neemt het op tegen elkaar voor de titel en enkele Europese plaatsen. De 6 beste teams spelen dan elks twee maal tegen elkaar, wat tot nog meer spanning en topwedstrijden leidt. De punten van de reguliere competitie worden gehalveerd, dus de resultaten in de eerste helft van de Pro League zijn van minder belang.

De Europa League play-offs zijn de plaatsen 7-15 met nog eens 3 ploegen van de tweede klasse erbij. Deze teams worden ingedeeld in twee groepen waar ze elks 2 partijen tegen elkaar spelen. De winnaars van beide groepen spelen dan tegen elkaar over 2 wedstrijden en komen uiteindelijk tegen een Kampioenschap ronde team te staan. Dan wordt er 1 enkele wedstrijd gespeeld voor wie het laatste Europese ticket krijgt. De Belgische Pro League zorgt dus voor heel wat voetbalwedstrijden tijdens het gehele seizoen. Tot slot was er ook nog eens de degradatie strijd. Vroeger was er een onderlinge reeks wedstrijden tussen plaats 15 & 16, maar nu zakt de 16de ploeg automatisch naar de tweede klasse en speelt de tweede laatste mee in de Europese Play-offs.

Belangrijke verandering voor 2019

Vanaf dit seizoen gaan de top 6 ploegen van de Klasse B meespelen in de Europese Play-offs, inclusief de ploeg die promoveert!