Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

Aan het EK 2024 doen 24 teams mee. Duitsland is als gastland automatisch gekwalificeerd. 53 landen proberen zich te kwalificeren. Wat zijn de kansen van Nederland, hoe werkt de EK 2024 kwalificatie en wat zijn de beste bookmakers om te wedden? Dat bespreken we allemaal op deze pagina

De beste bookmakers om te wedden op de EK 2024 kwalificatie

Al voordat we gaan kijken hoe het kwalificatiesysteem werkt, wijzen we je op de beste bookmakers Nederland om te wedden op de kwalificatiewedstrijden. Van alle Nederlandse bookies hebben we een top drie gemaakt waar je naar hartelust kunt wedden op dit kwalificatietoernooi en je zeker bent van de beste odds en bonussen. 

Betcity wedstrijd van de week wedden Nederlands Elftal
© Betcity- screenshot van 25-03-2023

Betcity

Betcity is in korte tijd uitgegroeid tot één van de bekendste bookmakers van Nederland. Dat komt niet alleen door hun grootschalige marketingcampagnes, maar ook gewoon vanwege het feit dat ze een enorm aanbod hebben, veel verschillende bonussen aanbieden en vaak de hoogste quoteringen hebben. Dat is ook het geval bij het wedden op het kwalificatietoernooi voor het EK 2024. Bovendien vind je bij deze bookmaker bij wedstrijden van Oranje vaak extra promoties zoals verhoogde odds en gratis weddenschappen. 

Een goede reden om je direct aan te melden bij Betcity, is de bonus waarvoor je geen Betcity bonus code nodig hebt. Als nieuwe speler krijg je direct € 50,00 aan free bets. Na het aanmelden, het maken van een eerste storting en het plaatsen van je eerste bet bij deze bookmaker staat er gelijk € 50,00 aan gratis weddenschappen voor je klaar!

Bet365

Bet365 is misschien wel d emeest bekende bookmaker ter wereld en dat is natuurlijk niet zonder reden. Het gokbedrijf bestaat al sinds 2000 en heeft haar naam prijken op vele voetbalshirts en reclameborden in stadions. Bet365 heeft een heerlijke welkomstbonus van € 100 voor nieuwe spelers staat. De Bet365 bonus is namelijk een wedkrediet tot € 100 dat je kunt inzetten op sporten en weddenschappen naar keuze. Wil je gratis wedden op de EK kwalificatiewedstrijden van Oranje? Dan is Bet365 de beste keuze. 

We zullen zo ook nog tonen hoe je precies kunt wedden op de EK 2024 kwalificatiewedstrijden, hoe de poules er uit zien en welke tegenstanders Nederland en België tegenkomen.

Jack’s

Een andere top bookmaker uit Nederland is Jack’s. Veel bonussen, hoge quoteringen, snelle uitbetalingen, ze bieden het allemaal aan. Jack’s heeft een geweldige reeks promoties voor je klaar staan en pakt net even extra uit als het Nederlands elftal speelt. Zo pak je regelmatig een € 5 live free bet bij wedstrijden van Oranje als je inzet op een EK kwalificatie wedstrijd. 

Natuurlijk kunnen we ook de Jack’s welkomstbonus niet overslaan. Hier krijg je niet één bonus, maar zelfs meer dan vijf verschillende bonussen. Ten eerste is er een welkomstpakket met vijf free bets van € 10,00 per stuk. Daarnaast krijg je ook nog eens meerdere profit boosts en sluiten ze af met een Jack’s Special Free Bet. Het enige wat je hoeft te doen is minimaal € 20,00 te storten bij Jack’s en de bonus te claimen. Net zoals bij alle andere bookmakers, zijn de bonussen alleen van toepassing voor spelers van 24 jaar of ouder.

Hoe werkt de EK Kwalificatie 

Aan het EK 2024 doen 24 landen mee. De gekwalificeerde landen worden voor het EK 2024 dan onderverdeeld in zes poules van vier landen. Zover is het echter nog niet. Duitsland is gastland en dat is dan ook het enige land dat al zeker is dat ze deelnemen aan het EK 2024. De andere landen spelen in eerste instantie tien kwalificatiewedstrijden in hun poule. In totaal zijn er tien kwalificatiegroepen, Zeven groepen met vijf teams en drie poules met zes teams. 

Uit de kwalificatiegroepen plaatsen de nummers één en twee zich automatisch voor het EK in Duitsland. De overige drie landen komen voort uit de play-offs die in maart 2024 op het programma staan. In de play-offs komen er twaalf, nog niet gekwalificeerde, in actie. Die landen plaatsen zich voor de play-offs op basis van hun resultaten in de UEFA Nations League. Ook voegen de groepswinnaars van de Nations league zich automatisch bij de play-offs. Op 26 maart 2024 is de finale van de play-offs en is dus bekend wie alle landen zijn die aan het EK 2024 in Duitsland gaan deelnemen. 

EK Kwalificatie Groepen

Er zijn dus tien verschillende groepen. Nederland zit in Groep B met daarin ook Frankrijk, Griekenland, Ierland en Gibraltar. Oranje speelde op 24 maart 2023 haar eerste kwalificatiewedstrijd en ging roemloos met 4-0 ten onder in Frankrijk.  Een valse start voor de “nieuwe” bondscoach Ronald Koeman en zijn mannen. Even verderop zullen we het speelschema van het Nederlands Elftal wedstrijd voor wedstrijd erbij pakken. Wel zo handig als je wilt wedden bij de betting sites natuurlijk. 

Laten we ook eens kijken naar België. De Rode Duivels zaten bij de trekking in pot 2 en zitten nu in groep F met Oostenrijk, Estland, Azerbeidzjan en Zweden. De Belgen wonnen hun eerste wedstrijd op 24 maart met 0-3 van Zweden. Alle drie de goals staan op naam van Romelu Lukaku en Belgisch kende dus een topstart van het kwalificatietoernooi tegen een van de zwaarste tegenstanders uit de poule. 

Tenslotte lichten we nog een laatste kwalificatie groep uit en daar zien we zowel Engeland als Italië terug. Groep C is een interessante poule met dus de Engelsen en Italianen die direct op de openingsdag van het toernooi tegen elkaar speelden. Engeland won de eerste wedstrijd en Harry Kane is met twee goals in de wedstrijd nu de meest scorende Engelsman voor de Three Lions. Italië moet aan de bak, maar heeft nog negen wedstrijden om zich tot de twee beste ploegen van Groep C te voegen. 

Speelschema Nederlands elftal EK 2024 Kwalificatie

Het Nederlands elftal heeft 10 wedstrijden om zich te kwalificeren voor het EK 2024 in Duitsland. Die tien wedstrijden zijn verdeeld over net iets meer dan een half jaar. De eerste twee wedstrijden vinden eind maart 2023 plaats, terwijl de laatste speeldag in het weekend van 19-21 november plaatsvindt. De halve finales van de play-offs zijn op 21 maart 2024 en de finale is dus op 26 maart 2024. Zover is het nog niet, eerst is het dus tijd voor tien kwalificatiewedstrijden.

Bij elke wedstrijd van Oranje zijn er tientallen interessante weddenschappen te vinden. We raden je dan ook altijd aan om onze match previews te lezen die volstaan met handige wedtips en de beste quoteringen

DatumWedstrijd
24 maart 2023Frankrijk – Nederland
27 maart 2023Nederland – Gibraltar
7 september 2023Nederland – Griekenland
10 september 2023Ierland – Nederland
13 oktober 2023Nederland – Frankrijk
16 oktober 2023Griekenland – Nederland
18 november 2023Nederland – Ierland
21 november 2023 Gibraltar – Nederland
Voorlopig speelschema Nederlands Elftal EK 2024 Kwalificatie

Omdat Oranje nog uitkomt in de halve finale van de Nations League en zich wellicht plaatst voor de finale, ontbreken er nog drie wedstrijden in dit speelschema. De speeldata zullen op een later moment bekend worden gemaakt.

Speelschema België EK 2024 Kwalificatie

Na een toch wel matig verlopen WK 2022 in Qatar, willen de Rode Duivels hoge ogen gooien op het EK in Duitsland. Dat doen ze met een nieuwe trainingsstaf en waarschijnlijk een flink verjongd team. De gouden generatie die het niet lukte om medailles naar België te brengen, wordt langzamerhand te oud om een topprestatie neer te zetten en daarom dat we verwachten dat er nieuwe namen op gaan staan bij de Rode Duivels. 

Voor bondscoach Domenico Tedesco is het nu zaak om zijn nieuwe ploeg aan zijn speelstijl te laten wennen en een prachtig resultaat neer te gaan zetten als vervanger van Roberto Martinez. De eerste wedstrijd van de EK kwalificatie campagne verliep in ieder geval voortvarend. Welke tegenstanders hebben de Rode Duivels in hun kwalificatiecampagne? Hieronder staan alle wedstrijden in een handig overzicht. Zo weet je precies wanneer je waarop kunt wedden.

DatumWedstrijd
24 maart 2023Zweden – België
17 juni 2023België – Oostenrijk
20 juni 2023Estland – België
9 september 2023Azerbeidzjan – België
12 september 2023België – Estland
13 oktober 2023Oostenrijk – België
16 oktober 2023België – Zweden
19 november 2023 België – Azerbeidzjan
Voorlopig speelschema België EK 2024 Kwalificatie

Jack's bonus bij wedstrijden Nederlands elftal
© Jack’s – screenshot van 25-02-2023

De beste bonussen voor het EK 2024 Kwalificatie wedden

Bij elk groot toernooi zoals de Champions League, het EK, de Nations League en natuurlijk ook het kwalificatietoernooi horen goede bonussen. Een groot voordeel van deze toernooien is dat ze zo lang duren en bookmakers dus vaak meerdere bonussen tegelijkertijd aanbieden.  Zo kun je dus meerdere keren achter elkaar een goede bookmaker bonus pakken.

De drie bookmakers die we eerder in dit artikel al noemden staan garant voor een geweldig bonus aanbod. Het hele jaar door vind je er goede promoties en zeker als Oranje in actie komt, zijn er mooie extra bonussen te vinden.Nu je weet hoe de EK kwalificatie werkt, wanneer zowel Oranje als de Rode Duivels in actie komen en bij welke bookmakers je het beste kunt wedden, zit er maar één ding op. Meld je gelijk aan bij de weddenbonus bookmakers en zet nog snel in op de kwalificatiewedstrijden van het EK 2024.