Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

In lijn met de wet op kansspelen adverteren wij enkel bookmakers met een landelijke licentie. In Nederland mag je enkel wedden op sporten die aangesloten zijn bij een landelijke sportvereniging. eSports zoals efootball behoren daar niet toe. Je kan dus enkel inzetten op esports vanuit Belgie. Nederlanders raden we aan om onze Legale bookmakers Nederland te checken.

Als je ooit jong bent geweest dan heb je allicht wel al eens meegedaan aan het grote debat betreffende “Fifa, of PES?”. Iedereen had dan ook zowel een favoriet voetbalspel als een favoriete spelconsole om tegen elkaar deze leuke voetbalgames te spelen. Zelfs voor eSoccer groot werd, waren er al vaak competities tussen vrienden, en deze extra motivatie is een beetje de voorganger van het moderne professioneel Esports wereldje geweest.

Fifa: Het officiële voetbalspel

FIFA is jarenlang een vaste waarde voor gamers en voetballiefhebbers. Elke nieuwe editie zorgt voor meer details & realisme, wat leidt tot een vlottere controle over de spelers.  Professionele teams komen uit tegen elkaar in tal van regionale & internationale divisies. Zelf kan je ook online spelen in allerlei leagues vanaf je zetel, hoewel de stap naar de pro scene redelijk groot is! Wedden op Esports via dit spel is heel vergelijkbaar met traditioneel voetbal wedden!

Competities & Leagues

Net zoals bij het echte voetbal, heb je een hoop competities op regionaal en internationaal niveau. De Nederlandse “Edivisie”, de Engelse Epremier League en nog veel meer. Elke speler kan zelf zijn ploeg samenstellen afhankelijk van de richtlijnen van de divisie in kwestie. Zo kan je bijvoorbeeld Manchester United pakken, maar met spelers zoals Messi & Hazard in de basis.

De hoogste divisie die er is, blijft de Eworld cup die door de FIFA zelf georganiseerd wordt.

Wij raden trouwens steevast Unibet aan voor al jouw wedden plezier. Heb je liever meer keuze?  Bijna al onze bookmakers Belgie bieden eFootball aan!

voorbeeld van Efootball weddenschappen


© Speedybet

PES – Pro Evolution Soccer

De andere grote naam bij het wedden op eFootball is deze PES. Omdat het vroeger geen officiele toestemming kreeg om bekende namen te gebruiken, kreeg je eerder al eens sterren zoals “Critieno Romaldo” te bewonderen. Gelukkig is dat tegenwoordig helemaal anders, met een Lionel Messi op de cover van het spel!

De grote verschillen tussen FIFA & PES ligt hem net in de besturing van de spelers. Als je bekend bent met de playstation controllers, dan schiet je met FIFA dankzij gebruik te maken van het “rondje”. Bij PES is dit als standaard een lange bal pas, dus  het is altijd effe wennen als je van spel verandert, of je past de besturingsknoppen even snel aan.

Competities

De officiele competities kan je vinden op de site van de maker van het spel Konami. Zij hosten namelijk het “EFootball.open” toernooi waar zij op zoek gaan naar de beste Esport ploeg of speler van PES.

Je begint met online te spelen tegen andere spelers, waarin de finalisten tegen elkaar strijden om een plaats te krijgen in het eindtoernooi eFootball.pro. Vanaf dit moment begint dan het echte toernooi met een knockout fase.

Spelconsoles voor je eFootball wedden

Voor het traditioneel voetbal is het heel makkelijk om kampioenschappen te organiseren aangezien er enkel 1 overkoepelende organisatie bestaat. Als je meerdere voetbalgames zoals FIFA & PES hebt is het al heel wat moeilijker, maar toch nog best ok. Voeg daar nog eens 3 grote verschillende spelconsoles aan toe, en je hebt al 6 verschillende divisies die nooit tegen elkaar uitkomen aangezien elk spel een beetje anders is dan hun tegenhangers op alternatieve consoles!

PC

Uiteraard kan je via PC gewoonweg FIFA of Pro Evolution Soccer gaan spelen. De pro scene gebruikt dan ook deze console heel vaak om competities te regelen. Van alle consoles beschikt de PC over de meeste grafische kracht, aangezien een PC jaar na jaar geupdate kan worden met nieuwe hardware. Een console zoals Play Station wordt maar 1 keer om de zoveel jaren vernieuwd.

Play Station

Natuurlijk is Playstation nog een heel belangrijke console voor FIFA zowel als PES. Het begon eigenlijk allemaal eerst op PS, de meeste gebruikers verkiezen dan ook de typische console controller over een toetsenbord & muis.

Xbox

Als laatste optie is er de console van Microsoft. Heel vergelijkbaar met de Playstation zorgt deze console voor redelijk wat grafische kracht en speelplezier. De Xbox controllers zien er net iets anders uit dan die van de Playstation, maar het is een beetje een persoonlijke keuze op basis van jouw voorkeuren.