weddenbonus nieuws

Boksen: Wedden op Vergil Ortiz Jr. vs Maurice Hooker

Zaterdagavond staan Vergil Ortiz Jr. en voormalig WBO lightweight welterweight kampioen Maurice Hooker in de ring. Twee fantastische vechters die gaan vechten om de WBO International 147-lb titel.

 

De geweldige resultaten van Ortiz Jr.

Ortiz Jr werd als amateur zeven keer nationaal kampioen en won ook in 2013 de Olympische spelen voor jongeren. Daar hield het niet mee op. In zijn zestien professionele gevechten verloor Ortiz geen enkele keer Ortiz heeft qua lengte en jonge geest een voordeel ten opzichte van Hooker. Ortiz wordt geacht het langer uit te houden dan Hooker en zijn kansen nemen dan ook toe als het gevecht wat langer duurt. De jonge Amerikaan met Mexicaanse roots heeft een flink aantal KO’s op zijn naam staan en kan zo maar eens als favoriet aan dit gevecht beginnen. Als Ortiz wint van Hooker komt zijn record op 17-0 te staan en dat is maar aan weinig boksers weggelegd. Helemaal met een 100% knock-out ratio. Hoewel Ortiz niet de meest ervaren bokser is heft hij dus al een erelijst om u tegen te zeggen. Hij zal dit gevecht ongetwijfeld willen winnen. De winnaar van dit gevecht wordt namelijk de uitdager van de WBO Welterweight kampioen Terence Crawford. We gaan zo bij onze wedden bonus bookies kijken wat zij voor kansen geven aan Vergil Ortiz Jr.

 

Maurice Hooker onterecht als underdog neergezet?

Alle bokskenners lijken zeker te zijn dat Hooker ten onder gaat tegen Ortiz Jr. Voor Hooker wordt dit het tweede gevecht in twee jaar. De vorige keer dat Hooker in de ring stond verloor hij zijn Junior welterweight titel aan Ramirez. Het is daarna even stil geweest rondom Hooker maar de 31 jarige Hooker mag toch ook niet onderschat worden. Met 27-1-3 en achtten knockouts is Hooker toch echt geen middelmatige vechter. Hij heeft al vaker langere gevechten gevochten dan Ortiz en ondanks dat zijn conditie minder is dan dat van Ortiz zal hij slim genoeg zijn om met een goed strijdplan af te komen. Hooker weet dat hij de underdog is maar zegt een andere vechter te zijn onder zijn nieuwe coach. Bovendien heeft hij een jaar lang naar deze wedstrijd toegewerkt. We gaan snel eens kijken wat de odds bij Ladbrokes zijn.

 

odds vergil ortiz - maurice hooker

© Ladbrokes

 

Ortiz is absolute topfavoriet bij de bookmakers

Als het aan de bookmakers ligt, hoeft Hooker eigenlijk niet eens de ring in te stappen. Er wordt volop gerekend op een overwinning van Ortiz. Je krijgt voor winst van Ortiz 1.04 terwijl Hooker op 7.89 staat. Het mooie van wedden op sport is dat elke wedstrijd kan uitlopen op een verrassing. Bij dit gevecht lijkt het echter niet op een verrassing uit te lopen en lijkt Golden Boy Ortiz te gaan winnen.

 

 

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook is wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
Genk tegen Standard in de Pro League
volgend artikel
WK kwalicaties wedden: Spanje - Griekenland