Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.
BetCity Nieuws

Wedden op Ajax – PSV: strijd in KNVB Bekerfinale

Ajax en PSV spelen maar liefst twee keer binnen acht dagen tegen elkaar. Dat gebeurt niet vaak, maar door een finale in de KNVB Beker is het mogelijk. De Amsterdammers zullen er met meer angst naar uitkijken dan de fans uit Eindhoven. Vorig weekend werd het namelijk maar liefst 3-0 voor PSV. Kan Ajax revanche nemen in de Kuip? Dan is het de bekerwinnaar van 2023. Om het nog spannender te maken kun je gebruikmaken van de BetCity welkomstbonus.

BetCity biedt nieuwe spelers de mogelijkheid om vijf keer €10 aan gratis weddenschappen te krijgen. Om hiervan te profiteren, moet je eerst een account aanmaken en minimaal €10 storten via iDeal op je account, aangezien BetCity een van de bookmakers is die iDeal accepteert. Vervolgens moet je dit bedrag inzetten op een weddenschap met een gecombineerde quotering van ten minste 1.50. Als je dit hebt gedaan, worden de gratis weddenschappen aan je account toegevoegd en kun je ze gebruiken voor verschillende soorten weddenschappen, waaronder…

  • 1 free bet voor BetBuilders
  • 1 free bet voor live weddenschappen
  • 1 free bet voor prematch weddenschappen
  • 1 free bet voor tennis
  • 1 free bet om vrij in te zetten

Dat maakt de kraker tussen Ajax en PSV in de bekerfinale nog iets spannender. Als je favoriete ploeg niet wint, kun je zelf alsnog flink cashen met deze actie. Zonder voorkennis is het echter een stuk moeilijk, daarom helpen we je op weg met een uitgebreide voorbeschouwing. Wie heeft de meeste kans om te winnen?

Crisis bij Ajax in Amsterdam na verliezen tweede plaats

De verloren wedstrijd in Eindhoven in de competitie maakt de crisis compleet in Amsterdam. Het was er al geen feest, aangezien Feyenoord ruim aan kop gaat in de Eredivisie. Een plek die gezien de begroting toebehoort aan Ajax. Een verloren seizoen, aldus veel supporters. De enige pleister op de wonden was de tweede plek. Die lijkt na de 3-0 tegen PSV echter ook uit het zicht, want de Eindhovenaren staan nu drie punten voor en hebben geen moeilijke programma voor de boeg dan Ajax. Het enige waar ze een beetje hoop uit kunnen putten is sportieve wraakgevoelens. Als de finale tegen een andere tegenstander zou zijn, is er geen gevoel van revanche, maar tegen de ploeg van Ruud van Nistelrooij wellicht wel.

Ook is de individuele klasse van Ajax niet te onderschatten. Steven Berghuis, Steven Bergwijn of Dusan Tadic hebben maar een paar momenten nodig om een wedstrijd te beslissen. De vorm van de ploeg van John Heitinga mag dan slecht zijn, maar de individu kan niet plotseling slechter voetballen. Dat is dus iets waar de Amsterdammers altijd op kunnen vertrouwen. Houd dat in je hoofd als je wil profiteren van bovengenoemde weddenbonus.

Gokken: PSV vol positiviteit richting clash met Ajax in bekerfinale

Waar de crisis in Amsterdam hoogtij viert, heerst er in Eindhoven vooral positieve berusting. Na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke in de winter vond de leiding van PSV dat de titel geen must meer was. Er werd echter niet verwacht dat Feyenoord de eerste plek zou behouden. Een strijd met Aajx om de tweede plek volgt. Dat die strijd tot nu toe in het voordeel uitvalt van de ploeg van Van Nistelrooij zorgt voor een goede stemming. Een zege op een directe concurrent helpt daar natuurlijk bij. Een eventuele bekerwinst zal voor PSV voelen als een bonus, want om het seizoen te laten slagen is plek 2 al genoeg. Die geeft namelijk recht op het spelen van voorronde Champions League.

Je kunt dus zeggen dat, gezien de laatste weken, PSV favoriet is. De Eindhovenaren verspeelden op 19 maart voor de laatste keer punten. Dat gebeurde na een maand van enkel zeges. Ze zitten er dus goed in. Dat zie je niet per se terug in de quoteren van iDeal bookmakers. Ajax heeft namelijk een lagere odd van PSV als het gaat om de bekerwinst. Belangrijk om te weten is echter dat beide ploegen hetzelfde aantal fans mee mogen nemen. Het gevoel is dus misschien vertrouwd voor sommige spelers, maar de sfeer is dat allerminst.

PSV en Ajax in de bekerfinale, komt je dat bekend voor? Dat kan kloppen. Vorig jaar speelden de twee ook tegen elkaar. Geheel tegen de verwachting in wist PSV toen met 2-1 te winnen van de latere landskampioen. Érick Gutiérrez en Cody Gakpo waren verantwoordelijk voor de doelpunten bij PSV, Ryan Gravenberch opende de score. Twee van de drie spelers zijn niet meer actief voor deze clubs, dus moeten andere spelers komende zondag om 18:00 uur het verschil maken. Denk aan Xavi Simons, Luuk de Jong, of misschien wel Kenneth Taylor of Steven Bergwijn.

Over de auteur

Geoffrey Laandert is de nieuwste aanwinst van het weddenbonus.com redacteuren team. Zijn jarenlange ervaring als schrijver in combinatie met zijn sportkennis maakt hem de ideale aanvulling van het team. Geoffrey is gespecialiseerd in voetbal, maar ook darts, formule 1 en tennis behoren tot zijn favoriete sporten. De opkomst van MMA is ook bij Geoffrey niet onopgemerkt gebleven en in korte tijd heeft hij zichzelf gebombardeerd tot vechtsport-specialist. Wil jij een klapper maken met weddenschappen? Volg dan zeker de bijdrages van Geoffrey!

vorig artikel
Inzetten op Tottenham – Man Utd: quoteringen topper Premier League
volgend artikel
Gokken op Formule 1 Azerbeidzjan: odds winst Verstappen Baku