Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.
BetCity Nieuws

Wedden op de F1 Grand Prix Emilia Romagna dit weekend

Het is weer zover, na een weekje rust wordt er dit weekend weer geracet. Op Imola is er voor de eerste keer dit seizoen ook weer een sprintrace. De beste odds om te wedden op de Formule 1 dit weekend vind je hieronder.

Charles Leclerc de nieuwe favoriet bij de bookmakers?

Het lijkt op dit moment nog niet het seizoen van Lewis Hamilton en Max Verstappen. Ferrari is dit seizoen opgestaan en het is Charles Leclerc die momenteel aan de leiding gaat in het wereldkampioenschap. De Monegask neemt met rasse schreden afstand van zijn concurrenten en kan zelfs bij vele experts op een favorietenrol rekenen voor het WK. Nu is het na drie races waarschijnlijk nog wat vroeg om Leclerc als nieuwe wereldkampioen te betitelen, maar de concurrentie mag niet al te veel punten laten liggen. Maar wie zijn de concurrenten van Leclerc eigenlijk? Maakt Max Verstappen of Lewis Hamilton nog een kans, of komt de grootste aanval uit de hoek van zijn teamgenoot Carlos Sainz Jr.?

Voorlopig is het George Russel die qua punten het dichtst bij Leclerc staat. Charles Leclerc heeft 71 punten en Russel volgt met 37 punten. Dat zijn er vier meer dan Carlos Sainz die op zijn beurt weer drie punten meer heeft dan Sergio Perez. Lewis Hamilton staat op de vijfde plek met 28 punten. Geen Max Verstappen dus bij de top vijf. De regerend wereldkampioen komen we tegen op de zesde plaats met 25 punten. Het wordt dan ook een bijzonder raceweekend en voor we bij de Nederlandse bet sites gaan kijken naar de odds voor de race kijken we eerst naar het programma van de aankomende dagen.

De eerste sprintrace van het seizoen

Vorig seizoen werd de sprintrace geïntroduceerd. Dat is een nieuwe manier van kwalificeren waarbij er in 100 kilometer gestreden wordt wie er op zondag op pole position mag beginnen. Dat betekent dus geen traditionele kwalificatie sessies op zaterdag. Op vrijdag wordt er in de ochtend getraind en vindt de kwalificatie voor de sprintrace plaats in de middag. Vervolgens wordt er op zaterdagochtend nog een keer getraind voordat de sprint plaatsvindt in de middag. In die sprint over 100 kilometer wordt vervolgens de startopstelling op zondag bepaald.

De winnaar van de 100 kilometer sprint pakt dit jaar bovendien acht punten in plaats van de drie punten van vorig seizoen. Er staat dus een hoop op het spel en daarom zal elke coureur azen op een goed weekend om zo dichter bij de koploper te komen of, in het geval van Leclerc, de voorsprong uit te breiden. Op de Betcity app ios gaan we kijken naar de odds bij de race op zondag. Natuurlijk kun je het hele weekend wedden op de GP Emilia Romagna en dus ook inzetten op de vrije training en kwalificatie op vrijdag, of de sprint op zaterdag.

Charles Leclerc favoriet voor GP Emilia Roagna 2022
©Betcity – 21/04/2022 – Quoteringen zijn onderhevig aan verandering

De beste odds om te wedden op de F1 Emilia Romagna GP

Als je wilt wedden op de Formule 1 raden we je aan snel een kijkje te nemen bij Betcity. Hier vind je namelijk de Betcity 20 euro free bet die momenteel verhoogd is naar 50 euro. Bovendien zijn er speciale odds met de odds boost. Hier krijg je 33 keer je inzet voor een overwinning van Max Verstappen. Let wel op dat deze odds boost alleen van toepassing is voor nieuwe spelers. Charles Leclerc is bij Betcity favoriet met 2.20 keer je inzet. Daarachter zien we Max Verstappen Terug met drie keer je inzet. Carlos Sainz is de derde op het lijstje bij deze bookmaker met 8.00 terwijl Sergio Perez met 13 keer je inleg de vierde plek in beslag neemt. Gelijk inzetten met deze goede odds doe je via onderstaande odds.

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com. Hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
Wedden op Liverpool - Manchester City 19-04-2022
volgend artikel
Der Klassiker: Bayern München - Borussia Dortmund wedden