Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

In onze wed bonus begrippenlijst vind je alle definities, toelichtingen en hints over de meest gebruikte termen en begrippen in de wereld van de online wed bonusen en sportweddenschappen. Als je meer over een begrip wilt weten, hoef je alleen maar op de desbetreffende term te klikken.

Ben je van mening dat er begrippen in de lijst ontbreken? Stuur dan een E-Mail.

B

Bonus Code

Dit is een speciale code die je kan gebruiken bij een bookmaker om een sterk verbeterde bonus te ontvangen. Bij een storting vul je dan even snel deze code in om de promotie te activeren. Een goed voorbeeld hiervan was de Svenbet bonus vroeger, wij hebben vaak ook zulke deals met verschillende bookmakers.

Bookmaker

Een bookmaker is een aanbieder van weddenschappen. De meeste bookmakers richten zich op sportweddenschappen zoals wedden op voetbal, tennis en andere sporten. De bookmakers hanteren over het algemeen een fixed odds systeem waarbij de quotering van de weddenschap van te voren bepaald is. Andere synoniemen voor bookmaker zijn: wedaanbieder, gokaanbieder.

C

Cash Out optie

Cash Out is een nieuwe manier van wedden, die door de opkomst van live-weddenschappen populair is geworden. Met een Cash Out optie laat de bookmaker u een weddenschap beslissen voordat een wedstrijd waarop u de weddenschap heeft geplaatst, is afgelopen. Zo kunt u uw verlies beperken of geld opstrijken indien u denkt dat het resultaat waarop u hebt gewed nog zal veranderen.

Cashback Bonus

De cash-back-bonus is een soort niet-goed-geld-terug-garantie. Deze bonus komt in verschillende vormen. Soms geven bookmakers je je inzet terug als je verliest of als je weddenschap aan bepaalde voorwaarden voldoet. De bore draw bonus (saai gelijkspel bonus) is hier een goed voorbeeld van. Bij sommige bookmakers krijg je je geld terug als je weddenschap op een voetbal wedstrijd verliest en de uitslag 0-0 is.

Combinatiebonus

De combinatiebonus of combinatieweddenschapsbonus is meestal een promotie, die zowel voor nieuwe klanten als ook voor reeds bestaande klanten beschikbaar is. Om aanspraak te kunnen maken op een combinatiebonus moet een weddenschap met meerdere wedstrijden of meerdere weddenschapsevenementen worden doorgevoerd. De exacte voorwaarden zijn per bookmaker licht verschillend, ook het te winnen percentage verschilt hierdoor. De exacte voorwaarden voor deze bonus of voor het rondspelen ervan vind je op onze blog of op de pagina’s van de bookmakers. Meestal kan de combinatiebonus ook in cash worden uitbetaald indien de voorwaarden voor het rondspelen worden vervult.

E

Eerste stortingsbonus

De eerste stortingsbonus is een wed bonus die je ontvangt na je eerste storting bij een bookmaker. Deze bonus is dus bedoeld om nieuwe klanten te werven. De bonus komt in verschillende vormen zoals gratis extra speltegoed, een gratis weddenschap of een verdubbeling van je gestorte bedrag. Soms moet je voor het verkrijgen van de bonus een actie code invoeren. Een voorbeeld van een eerste stortingsbonus is de Betcity bonus.

F

Free Bet

Synoniem voor Gratis weddenschap

G

Geld-terug-garantie

Synoniem voor Cashback Bonus

Gratis weddenschap

Soms bieden bookmakers hun klanten een gratis weddenschap aan. De hoogte van deze gratis weddenschappen varieert veel en de voorwaarden om deze bonus te pakken zijn ook heel verschillend. Vaak krijgen nieuwe klanten een gratis weddenschap nadat ze hun eerste weddenschap geplaatst hebben om zo het spelletje te leren, maar een heractiveringsbonus kan ook in de vorm van een gratis weddenschap komen.

M

Mobiele bonus

De mobiele bonus (mobieltje bonus of mobiele telefoon bonus) is een bonus die je alleen ontvangt als je via je mobiele telefoon of tablet bij een bookie gaat wedden. Niet alle bookmakers bieden deze bonus, maar alle grotere aanbieders doen dat wel.

N

Nettowinst

De nettowinst is de winst die overblijft als de inzet van de weddenschap wordt afgetrokken van de totale opbrengst van de weddenschap. Dus: Totale winst – inzet = nettowinst. De nettowinst wordt als volgt berekend als u bijvorbeeld een weddenschap met 10 euro inzet en een quotering van 2.00 hebt gewonnen: (2.00 x 10 Euro) – 10 euro = 10 euro. Een gratis weddenschap bonus kent vaak enkele bonusvoorwaarden die een uitbetaling van de weddenschap bepalen. Meestal zijn het alleen de nettowinsten die u met een gratis weddenschap kan ontvangen.

O

Odds boost

Een odds boost is een speciale promotie op bepaalde events waarbij een bookmaker de odds sterk verhoogd. Dit soort promotie heeft nooit rondspeel voorwaarden, wat geweldig goed is. Je krijgt gewoon extra winst wanneer jouw bet succesvol is. Ladbrokes heeft vaak elke week een hoop van dit soort aantrekkelijke promoties. Het is dus heel vergelijkbaar met een winstverhoging.

R

Reactivatie bonus

De reactivatie bonus is een bonus die voor reeds bestaande klanten van een bookmaker is bedoeld. Met name klanten die al langere tijd niet gewed of gegokt hebben kunnen deze bonus verwachten als de bookmaker ze weer actief wil krijgen.

Refer-a-friend bonus

Synoniem voor Vriendenbonus

Reload Bonus

Synoniem voor Reactivatie bonus

Risk Free bet

Vaak wordt dit een risicoloze weddenschap genoemd. Wat is net het verschil met een normale gratis weddenschap? Bij dit type weddenschap moet je effectief je eigen geld inzetten. Bij verlies krijg je je originele inzet terug. Bij winst verandert er niets en word je gewoon uitbetaald. Het verschil met een Freebet is dus dat je hiervoor genoeg geld in je account moet hebben staan om de weddenschap te plaatsen.

S

Stortingsbonus

Stortingsbonussen zijn bonussen die je ontvangt over een bedrag dat je stort bij je bookmaker. Vaak ontvangen nieuwe klanten een eerste stortingsbonus als welkomstgeschenk bij een bookmaker, maar het gebeurt ook dat een bookmaker voor een periode een sortingsbonus aan alle bestaande klanten aanbiedt.

V

Vaste klanten bonus

Synoniem voor Reactivatie bonus

Vriendenbonus

Een vriendenbonus (engl. Refer-a-Friend Bonus) is een bonus die je kan ontvangen als je als bestaande klant een vriend, kennis of familie als nieuwe klant aanbrengt. Normaal gesproken krijgen zowel jij als je vriend deze bonus. De hoogte en het soort bonus kunnen daarbij nogal verschillen. Bovendien verkrijgt de bestaande klant de bonus pas op zijn rekening gestort, nadat de vriend aan de bonusvoorwaarden heeft voldaan. Vaak is deze manier van bonusaanbiedingen beter dan een gewone welkomstbonus.

W

Wedaanbieder

Synoniem voor Bookmaker

Welkomstbonus

Sommige bookmakers verlenen aan hun nieuwe klanten tijdens de inschrijving via de website een zo genoemde ‘welkomstbonus’ oftwel ‘Nieuwe klanten bonus’. Het soort bonus, de hoogte maar ook de omzet- en uitbetalingsvoorwaarden zullen tussen de bookies nogal wat verschillen. Zo zijn er welkomstbonussen in de vorm van een eerste stortingsbonus, gratis weddenschap, Cashback bonus of Mobiel bonus. Normaal gesproken kan een welkomstbonus niet met andere bonusaanbiedingen gecombineerd worden.