Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.
circus nieuws header

Voorspelling: Tsjechië – Turkije EK 2024

Woensdag staat de spannende en laatste groepswedstrijd in Groep F op het programma: Tsjechië speelt op het EK in de laatste groepswedstrijd tegen Turkije. De Turken wonnen hun laatste drie ontmoetingen tegen Tsjechië, maar weten ook dat een verlies hun kansen om door te gaan naar de volgende ronde verkleint. Ook voor nummer drie in de groep Tsjechië geldt dat ze moeten winnen. De achtste finales staan dus op het spel en de winnaar van deze wedstrijd zal zich direct plaatsen. 

Hoe hebben Tsjechië en Turkije zich gekwalificeerd?

Tsjechië kwalificeerde zich door sterk te eindigen in hun groep. Ze begonnen het toernooi met een verlies tegen Portugal (2-1) en speelden gelijk tegen Georgië (1-1) in hun tweede wedstrijd. Ze moeten deze wedstrijd winnen om tweede in de poule te worden ten kosten van hun tegenstander Turkije.

Turkije begon hun EK-campagne sterk met een 3-1 overwinning op Georgië, maar verloren daarna met 3-0 van Portugal. Deze wisselende resultaten maken deze wedstrijd cruciaal voor hun kansen om door te gaan​.Turkije mag niet verliezen, maar een gelijkspel is genoeg om de volgende ronde te behalen. Door hun goede resultaten tegen Tsjechië, zijn ze favoriet bij de betting sites.

Eerste groepswedstrijden

In hun eerste groepswedstrijd verloor Tsjechië met 2-1 van Portugal. Ondanks een sterke start konden ze niet voorkomen dat Portugal laat in de wedstrijd toesloeg. In hun tweede wedstrijd kwamen ze niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Georgië, waarbij ze moeite hadden om hun kansen te verzilveren​. Tegen Georgië verspeelden ze feitelijk hun kans om de tweede plek te pakken. Als Tsjechië die wedstrijd had gewonnen en niet gelijkgespeeld, hadden ze nu op de gedeelde tweede plek gestaan.

Turkije begon het toernooi met een overtuigende 3-1 overwinning op Georgië en dat gaf gelijk vertrouwen voor het vervolg in het toernooi. Door de grote overwinning stonden ze zelfs gelijk op de eerste plek in de groep. Echter ging het in de wedstrijd tegen Portugal gelijk mis. Turkije had geen schijn van kans tegen het ontketende Portugal dat zich inmiddels al geplaatst heeft. Turkije staat door de overwinning op Georgië nu twee punten los van Tsjechië en heeft dus genoeg aan een gelijkspel.

Teamanalyse Tsjechië en Turkije

Tsjechië 

Tsjechië speelt traditioneel altijd fysiek en verdedigend. Ze zijn sterk in luchtduels en dat komt naar voren bij standaardmomenten. Tomas Soucek is met zijn lengte en kopkracht een constante dreiging bij corners en vrije trappen. We verwachten dat Tsjechië, zelfs nu ze echt moeten, zich zal focussen op de counter en het versieren van vrije trappen rond de zestien van Turkije. De aanvallende dreiging zal moeten komen van Adam Hlozek en wellicht Patrik Schick als hij hersteld is en kan spelen.

Belangrijkste spelers Tsjechië

 • Tomas Soucek: De aanvoerder en spil op het middenveld, belangrijk in zowel aanval als verdediging.
 • Adam Hlozek: Een jonge aanvaller die naarstig op zoek is naar zijn eerste EK-goal
 • Alex Kral: De rust zelve, geeft stabiliteit op het middenveld, niet vies om uit te delen en weet het zijn tegenstander altijd lastig te maken.

Turkije

Turkije vertrouwt op hun technische vaardigheden en aanvallende speelstijl. Hakan Calhanoglu is de spil van hun aanval, bekend om zijn vrije trappen en creatieve passes. Kerem Akturkoglu biedt snelheid op de vleugels, terwijl Enes Unla altijd voor dreiging zorgt in het strafschopgebied. De verdediging heeft soms moeite om stand te houden tegen snelle counters en daar lijkt Tsjechië juist op te zinspelen. Is dat een probleem voor Turkije? Zorg bij het wedden op deze wedstrijd dat je goede odds pakt en natuurlijk niet de bonussen overslaat. Bovendien verwachten we dat je zeker wel een mooie odds boost kunt pakken.

Circus EK bonus

©Circus – screenshot van 24-06-2024

Belangrijkste spelers Turkije

 • Hakan Calhanoglu: De middenvelder van Inter Milan is een van de meest invloedrijke spelers van Turkije. Hij scoorde een belangrijk doelpunt tegen Georgië in de openingswedstrijd van het toernooi en staat bekend om zijn uitstekende vrije trappen en spelinzicht.
 • Kerem Akturkoglu: Deze vleugelaanvaller van Galatasaray heeft zich bewezen als een constante dreiging voor elke verdediging. Hij scoorde het openingsdoelpunt in de 3-1 overwinning op Georgië, waarmee hij zijn snelheid en afwerkingsvermogen onderstreepte. 
 • Arda Guler: De jonge middenvelder van Real Madrid maakte een indrukwekkende start op het EK door te scoren tegen Georgië. Guler wordt gezien als een van de opkomende talenten in het Turkse voetbal en biedt veel creativiteit en dynamiek op het middenveld. Toch is het nog altijd niet zeker of de nieuwe Turkse superster kan aantreden tegen Tsjechië vanwege een blessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Georgië

Verwachte Opstellingen

Tsjechië (4-2-3-1):

 • Doelman: Tomas Vaclik
 • Verdedigers: Vladimir Coufal, Ondrej Celustka, David Zima, Jan Boril
 • Middenvelders: Tomas Soucek, Alex Kral, Jakub Jankto, Adam Hlozek, Antonin Barak
 • Aanvaller: Patrik Schick​ 

Turkije (4-3-3):

 • Doelman: Ugurcan Cakir
 • Verdedigers: Zeki Celik, Ozan Kabak, Caglar Soyuncu, Umut Meras
 • Middenvelders: Hakan Calhanoglu, Okay Yokuslu, Orkun Kokcu
 • Aanvallers: Kerem Akturkoglu, Enes Unal, Cengiz Under​

Wedden op Tsjechië – Turkije

Turkije wordt gezien als licht favoriet, maar de wedstrijd kan beide kanten op gaan, zeker omdat Tsjechië moet. Beide teams hebben hun sterkte en zwakke punten, maar we achten Turkije net iets sterker. Dan moeten ze wel beter staan dan tegen Portugal. Winst van Turkije staat op 2.75 en dat is net iets meer dan de 2.55 dat je krijgt voor winst van Tsjechië in deze EK wedstrijd. Omdat beide clubs aan de bak moeten, verwachten we dat de volgende weddenschappen zeker interessant kunnen zijn bij het wedden op Tsjechië – Turkije.

 • Beide teams scoren: 1.61
 • Over 2.5 goals: 1.73
 • Gelijkspel: 3.65

EK Bonus bij Tsjechië – Turkije

Behalve goede odds, is het ook wel zo fijn om te wedden op Tsjechië – Turkije met een mooie ek wedden bonus. Die vind je bij Circus, Met deze bonus pak je tot wel 50 euro aan Free Bets en zo kun je dus gratis wedden op het EK. Via de links op deze pagina kun je je gelijk aanmelden, een storting doen en zo je EK bonus binnenkoppen. Bovendien is het zeker nog mogelijk dat de odds verhoogd worden en dat levert je dus nog meer winsten op bij Tsjechië – Turkije.

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com. Hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
Win € 250 met € 3 inzet bij winst Oranje op Oostenrijk!
volgend artikel
Wedden op Duitsland - Denemarken achtste finale EK