Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

Ook deze zomer heb je opnieuw de mogelijkheid om bij de Tour de France 2023 bookmakers te wedden op de grootste wielerronde ter wereld.. Het belooft een speciale 110e editie te worden met een start in Bilbao die gelijk voor sensatie zal zorgen.

Het parcours van de Tour de France 2023 zal weer uitdagend en gevarieerd zijn, met beklimmingen, sprints en tijdritten. Er zullen enkele opvallende etappes zijn die de renners tot het uiterste zullen drijven. Waar het in vorige jaren vaak lang wachten was op de Alpen en de Pyreneeën, barst het geweld in 2023 gelijk los. Zelfs op de startdag zijn er al de nodige beklimmingen en de Pyreneeën worden al in de eerste week aangedaan. Het is daarom ook de vraag wie van de Tour de France 2023 favorieten direct mee kan. Wie zijn de kanshebbers, waar liggen de kansen en waar kun je het beste wedden op Tour de France?

Dat komt allemaal aan bod op deze pagina. We kijken natuurlijk naar de Nederlanders en Belgen en kunnen niet om Vingegaard en Pogacar heen. Lees de informatie snel door zodat je goed voorbereid kunt wedden op wielrennen bij de betting sites

Dé Bookie voor Tour de France Wedden in Nederland

Bet365 bonus logo

Bet365 is bij uitstek dé bookmaker voor je sportweddenschappen. Als ’s werelds grootste bookmaker heeft het ook een ongekend groot aanbod aan sportweddenschappen. Weddenschappen op wielrennen, en in het bijzonder op de Tour de France behoren hier natuurlijk ook toe. De quoteringen zijn top en storten kan met iDeal. Meld je nu aan of lees meer over Bet365 in onze Bet365 Nederland review.

Dé Bookie voor Tour de France Gokken in België

bwin logo 200

Daar waar we bovenstaand Bet365 adviseerden aan Nederlanders voor sportweddenschappen, kunnen we dit voor Belgen niet doen. Bet365 beschikt namelijk niet over een Belgische licentie. Bwin heeft zo’n licentie gelukkig wel en kent ook een uitgebreid aanbod aan sportweddenschappen. Met de vele wielerfanaten in Belgie krijgt de Tour de France extra aandacht bij Bwin. Genoeg reden dus voor jou om Bwin Belgie te proberen!

Hoe kun je gokken op de Tour de France?

Hieronder geven we je wat verder inzicht over de verschillende klassementen in de Tour de France op kan gokken. Zoals elk jaar is er niet enkel de snelste wielrenner die de prijzen mee naar huis neemt. Er zijn nog een aantal andere klassementen waar we even verder op ingaan hieronder.

Favorieten Groene trui – Tour de france gokken

De groene trui wordt ook wel de sprinterstrui genoemd. Vlakke etappes zoals die van 7 juli zijn gemaakt voor sprinters en eindigen dan ook vaak in een massasprint. Tijdens dit sprinten verdienen de winnaars punten en de coureur met de meeste sprintpunten pakt de groene trui. Behalve eindsprints, zijn er ook tussensprints in vrijwel alle etappes. Ook daar kunnen de renners punten verzamelen. Net zoals dat niet iedereen de hoogste bergen kan beklimmen, is ook zeker niet iedereen een sprinter. Bij Bet365 kun je wedden op wie in Parijs met de Groene trui arriveert en het eindklassement voor sprinters wint. Hieronder zie je de quoteringen en de favorieten met onder andere Jasper Philipsen, Fabia Jakobsen, Dylan Groenewegen en Wout van Aert.

Wedden op Groene Trui - Tour de France 2023
© Bet365 – 07-07-2023-odds kunnen veranderen

Wedden op De witte trui Tour de France 2023

De witte trui gaat zoals elk jaar naar de beste jonge renner in het jongerenklassement. De snelste wielrenners onder de 26 jaar oud mogen na elke etappe de volgende rit starten met de speciale witte trui. Van de topfavorieten kan alleen Tadej Pogacar nog kans maken op de witte trui. Verder zien we ook Tom Pidcock Mattias Skjelmose en Carlos Rodriguez terug in het jongerenklassement maar liggen de odds voor hen een stuk hoger bij de beste bookmakers Nederland.

Wedden jongerenklassement Tour de France 2023 odds
© Bet365-07-07-2023- odds kunnen veranderen

Gokken op De bolletjes trui in de Tour

Elk jaar is er ook de bolletjes trui die naar de beste wielrenners in de bergen van de Tour gaan. Je krijgt punten door middel van berg etappes te winnen en ook door als eerste over de grootste bergen te komen. De laatste drie edities van de Tour de France ging de bolletjestrui twee keer naar Pogacar (2020, 2021) en één keer naar Jonas Vingegard (2022). Richard Virenque is tot hedendaags nog altijd recordhouder van deze trui met maar liefst 7 overwinningen. Zijn record is momenteel veilig, want niemand die nog actief is komt zelfs in de buurt.

Wedden op de Tour de France gele trui

Tot slot is de belangrijkste en dus ook meest prestigieuze trui elk jaar opnieuw de gele trui. De leider van het algemene klassement met de beste tijd mag na elke rit in het befaamde geel rijden. De gele trui staat voor de beste renner in het algemeen klassement. De beste van de besten dus. Parijs is nog ver en er kan nog een hoop gebeuren, maar de Tour wacht op niemand en ook de bookmakers niet. Zo kun je nu natuurlijk al wedden op de gele trui in de Tour de France. De bookmakers hebben Pogacar en Vingegaard als topfavorieten gebombardeerd zoals je in het overzicht hieronder kunt zien. De meeste bekende gele trui winnaars zijn natuurlijk Eddy Merckx, Bernard Hinault, en moesten ze al zijn overwinning wegens het betrappen op doping niet hebben afgepakt, zou Lance Armstrong ook op dit lijstje komen te staan.

Andere minder belangrijke nevenklassementen

Dit jaar is het bekende rode rugnummer vervangen door een gouden. Een panel van 8 experts zetten de strijdlustigste wielrenner na elke etappe in het zonnetje en deze mag de volgende rit dan in het goud rijden. Wielrennen is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, natuurlijk ook een teamsport. Daarom is er ook een ploegenklassement wat dus de gemiddelde tijd geeft van elk team, het beste team die dan uiteraard wint. Tot slot is er de rode lantaarn, dit is een prijs die je best niet wint, gezien deze enkel wordt geschonken aan de allerlaatste in het klassement. Het goede nieuws is dat je hiervoor geen genante trui voor hoeft te dragen.

Tour de France parcours 2023

De liefhebbers van wielrennen die smachten naar adembenemende ritten in de Franse hooggebergtes zullen dit jaar niet teleurgesteld worden. Na een indrukwekkende start in het bruisende Bilbao, worden de renners meteen op de proef gesteld met een reeks uitdagende etappes in het bergachtige Baskenland. De eerste week belooft, in tegenstelling tot voorgaande jaren, bijzonder zwaar te worden, aangezien de beruchte Pyreneeën ook gelijk op het programma staan.

Na de Pyreneeën is het spektakel natuurlijk nog niet voorbij. Via de Jura provincies met hun steile heuvels en glooiende landschappen komen de mytische Alpen aan bod. Hoewel de Mont Ventoux dit jaar niet wordt aangedaan, worden de klimmers getest op de Grand Columbier en kan daar zomaar eens het geel beslist worden. Na de alpenritten komen de sprinters in actie en is er nog een tijdrit. Het slotakkoord vindt plaats in de Vogezen een dag voor de finish in Parijs. In Parijs zal het aankomen op een massasprint waarbij Jasper Philipsen natuurlijk met een ritwinst en de groene trui van zijn fiets af zal willen stappen.

De slotetappe op 23 juli zal voorlopig voor de laatste keer plaatsvinden op de Champs-Élysées in Parijs. Vanwege de openingsceremonie van de Olympische Spelen in 2024, zal de Tour de France-afsluiter in dat jaar niet in Parijs, maar in het mondaine Nice plaatsvinden. Een maand lang Tour de France met een geweldig parcours. Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor wedden op wielrennen

Bekende beklimmingen en etappes

Elk jaar zijn er een aantal beklimmingen en etappes waar iedereen naar uitkijkt. De Tour de France gaat zowat elk jaar door de Alpen en de Pyreneeën. De meest bekende klim is wellicht Alpe d’Huez, maar deze ontbreekt net als de Ventoux in de editie van 2023. Nederlanders kijken hier ook vaak naar uit mede dankzij de grote geschiedenis van Nederlandse overwinningen op deze geweldige beklimming. De Col du TourMalet is nog een legendarisch moeilijke beklimming. Deze was tot sinds kort de hoogste beklimming in de Ronde van Frankrijk, tot de toevoeging van de Col du Portet. Deze is wel liefst 2215 kilometer boven het zeeniveau, wat wel een beetje waanzinnig is als je het ons vraagt.Je moet dus van hoge huize komen om na deze beklimmingen een gooi te doen naar het geel of Parijs überhaupt te halen.

Erelijst winnaars de Ronde van Frankrijk

Hieronder hebben we de erelijst met winnaars van de Ronde van Frankrijk even voor jou opgeschreven. Enkel coureurs met meer dan 3 overwinningen hebben we opgeschreven, anders  zou het een heuse lijst worden!

Wielrenners die 5 maal de ronde van Frankrijk wisten te winnen:

  • Eddy Merckx
  • Jacques Anquetil
  • Bernard Hinault
  • Miguel Indurain

Deze wielrenner kon 4 maal de Tour de France winnen

  • Chris Froome

Ook 3 overwinningen is een sterke Tour prestatie:

  • Philippe Thys
  • Louison Bobet
  • Greg LeMond

Wedden op de Ronde van Frankrijk

Als je dit artikel volledig gelezen hebt, maakte je kennis met alle verschillende klassementen waar je kan gaan wedden op de ronde van Frankrijk. Ook de beste Ronde van Frankrijk Bookmakers zijn ookaan bod gekomen. We hopen dan ook dat je nu een heel geinformeerd kunt wedden op de Tour de France en dat al je Bookmakers Ronde van Frankrijk vragen beantwoord zijn.

Heb je nog specifieke vragen over betalingen bij Bookmakers Tour de France? In de lijst van bookmakers vind je alle informatie omtrent betalingsmiddelen. Ook hebben we nog aparte informatie over bijvoorbeeld online gokken iDeal, en over PayPal Bookmakers. We wensen je dan nu nog even veel succes toe met je Tour de France gokken avontuur!