Toto is onderdeel van de Stichting de Nationale Sporttotalisator, ook wel ´De Lotto´ genoemd. Deze stichting is onderdeel van de Nederlandse Staat en biedt offline en online kansspelen aan. Toto Wedden is het onderdeel waarbij je kunt Wedden op Voetbal en Sport door het invullen van een online of offline Toto formulier op basis van je Toto Voorspellingen. Je kunt wedden op wedstrijden uit het Toto Programma. Onderdeel hiervan is Toto 13 en Toto Select. Graag lichten wij deze en andere zaken omtrent Toto voor je toe. Toto is van oudsher voor vele wedders de eerste opstap naar het wedden op voetbal en sport.

Hoe goed is TOTO juist? Wij pluizen het uit in onze review!

Toto Logo
© Toto

Toto review & ervaringen

Als eerste puntje kijken we naar de betalingsmethodes die de nationale bookmaker aanbiedt. Deze zijn redelijk gelimiteerd, hoewel iDEAL & kredietkaarten beiden toegelaten zijn. Wil je storten bij Toto, dan kan dit dus niet met PayPal, Bitcoins en dergelijke andere opties.

Betalingsmiddelen: 

  • Kredietkaarten
  • iDEAL

Als je dus ofwel met Visa/Mastercard of iDEAL wil storten, dan kan je jezelf aanmelden bij TOTO op de volgende manier:

Aanmelden bij TOTO

Stap 1: Ga naar TOTO.nl en maak een account aan met de volgende stappen. Let op dat je een aantal gegevens bij de hand moet hebben die gevraagd worden bij een registratie.

  • IBAN van je rekeningnummer
  • Persoonlijke gegevens: Naam, adres, …,
  • Email adres
  • Wachtwoord

Indien je hierna ooit je account wil verwijderen, dan is dit enkel mogelijk na aanvraag via de Toto klantenservice.

Enkele belangrijke zaken nog? Uiteraard moet je 18+ zijn vooraleer je jezelf kan aanmelden bij de Toto. Een ander belangrijk punt is dat je altijd even moet checken wat voor Toto bonus er beschikbaar is. Toto heeft meestal geen vaste welkomstbonus zoals bij vele andere online bookmakers.

Online wedden bij Toto

Wil je de stap maken van de winkel naar de grote online gokwereld? Dan kan dit natuurlijk ook! Ons team maakt even een grondige analyse van de site, zowel als de sterkte van het sportsbook product. Waar letten wij hard op? En wat is onze benchmark gezien er geen andere bookmakers met licenties zijn in Nederland? Hoe vergelijk je een product dat over een monopolie beschikt?

Zoals je wellicht snapt, is Toto momenteel de enige bookmaker in Nederland met een landelijke vergunning voor het uitbaten van sportweddenschappen (en andere soorten gokken). Hier komt natuurlijk relatief snel verandering in dankzij de kansspel wetgeving die op 1 september 2021 van toepassing gaat. We verwachten dat er meerdere grote internationale namen een Nederlandse licentie zullen ontvangen om net als Toto ook in Nederland te kunnen opereren.

Wat heeft dit met Toto te maken? Wel, aangezien er sterke concurrentie snel zit aan te komen, biedt dit een groot initiatief aan Toto om snel hun product zo goed mogelijk te maken. We kijken of dit gelukt is.

De Toto voetbal & sport odds

We kijken naar de top affiche tussen PSV & AZ die morgen (wanneer dit geschreven werd) gespeeld wordt. Als we de odds marges even uitrekenen dan komen we in totaal op een winstmarge van de bookmaker van 4.99%.

Toto odds voetbal


© Toto

PSV winst = 1.84
Gelijkspel = 4.00
AZ winst = 3.90

Als benchmark pakken we in dit geval een aantal van de hogere gerenommeerde internationale bookmakers zoals Betfair, Bet365 & Matchbook (die geen Nederlanders aanvaarden, maar toch mooi passen in ons voorbeeld). Dan zien we dat deze wedstrijd relatief dicht opeen zit wanneer we kijken naar deze respectievelijke odds. Bij Bet365 zijn de odds op gelijkspel bijvoorbeeld iets beter (4.20), maar de odds voor winst allebei iets minder (1.80 & 3.80). Een 5% marge is dus redelijk goed als we dit vergelijken met topbrands.

Toto: voorbeeld van een wedslip


© Toto – voorbeeld wedslip & kansspelbelasting

Toto is dus even goed als internationale topmerken, is dit het einde van dit verhaal? Niet echt, dit is één topwedstrijd in de Nederlandse markt, een onderdeel waar natuurlijk specialisatie belangrijk is. Je zou denken dat een bookie die zich specialiseert in Nederlands voetbal een groot voordeel zou moeten hebben. We kijken ook even naar wat Premier League matchen om de vergelijking door te trekken.

We kiezen dit maal voor een iets minder aantrekkelijke wedstrijd, Tottenham – Fullham in de Premier League.

Winst thuisploeg = 1.42 odds
Gelijkspel = 4.75 odds
Winst uitploeg = 7.25 odds

In totaal komen we op een 5.27% uitbetalingsmarge. Dit is dus al een klein beetje minder dan de Nederlandse match. We kijken naar de concurrentie uit Engeland voor een vergelijking.

Bij Betfair krijg je bijvoorbeeld 5.29% marges, wat verrassend genoeg iets slechter is! In vergelijking met Unibet is het dan weer een pak minder. Deze bieden marges van 2.8% aan, wat geweldig hoog is! Zo zie je maar, zelfs de top merken hebben een groot verschil per wedstrijd…

Ons verdict over de Toto quoteringen? Zeker geslaagd, en een pak beter dan een aantal jaren terug, maar er kan helaas nog altijd wat verbetering als ze effectief ook de concurrentie willen aangaan met sommige titanen.

Wedden aanbod

Naast het sterkte van de quoteringen is het aantal weddenschappen uiteraard ook een groot punt. Wat voor zin heeft het om goede odds te hebben als je nergens op kan wedden? Gelukkig heeft Toto net zoals internationale namen, een pak weddenschappen & wedmarkten waar je 24/7 op kan doorwedden.

Per individuele match zit je ook te kijken op een slordige 100+ aantal selecties.

Toto mobiel

Een Toto app is er ook, maar helaas is deze niet echt schitterend als we de reviews in de app store moeten geloven. Gelukkig werkt de mobiele website net zo goed, en is deze app zelfs helemaal niet nodig.

Toto klantenservice

Een klantenservice is één van de pilaren waar de hele organisatie op moet steunen. Via onze eigen ondervindingen werkt deze precies wel behoorlijk. Je kan zelfs via messenger (Facebook) & Twitter je vragen stellen aan Toto. Ook is het telefoonnummer 070-550 08 05 bereikbaar op weekdagen tussen 9 uur s’ochtends & 9 uur s’avonds. In het weekend wel enkel van 10 uur tot 5.

Toto 13 & Toto select uitleg

Met het Toto 13 Programma selecteert Toto wekelijks 13 voetbalwedstrijden die jij kunt voorspellen. Als jij alle 13 wedstrijden goed voorspelt, deel je met de andere goede voorspellers in een jackpot van € 10.000. Deze jackpot kan natuurlijk nog oplopen als er meerdere mensen inleggen. De omzet van de jackpot groeit dus in vergelijking met het aantal mensen dat inzetten wekelijks.

Wat is het voordeel van het Toto 13 systeem? Als je graag wedt, maar niet zeker bent van de juiste uitslag dan kan je bij deze wedstrijden gokken op wie wint/verliest/gelijkspeelt zonder scores enzo te moeten invullen. Heb je alle 13 wedstrijden correct? Dan verdien je een stevig spaarpotje!

Natuurlijk is het redelijk moeilijk om 13 juiste uitslagen te voorspellen, maar het is een leuke vaste waarde van de Toto.

Toto freebets


© Toto – Af en toe krijg je wel eens gratis weddenschappen

Toto Select – Win met een combinatie van meerdere wedstrijden!

Bij Toto Select selecteer je winst, gelijkspel of verlies (1X2) voor 3 tot 6 wedstrijden met een inzet van minimaal € 1 en maximaal € 22. De quoteringen van de gekozen selecties vermenigvuldig je met elkaar waarna je een totaalquotering krijgt. Dit type Toto Select weddenschap wordt door vele online wedders ook wel combinatieweddenschap genoemd. Doordat je verschillende quoteringen combineert kan de totaalquotering snel hoog oplopen.

Toto Uitslagen en Programma – Bekijk online alle Toto Wedstrijden

Als je benieuwd bent naar het Toto Programma kun je op de website van Toto het wedaanbod bekijken of bij de Toto winkel een Toto formulier halen. Livescores en recente uitslagen vind je helaas niet op de Toto website terug. Wat wij aanraden om live scores te volgen, uitslagen te bekijken en direct de beste quoteringen van verschillende bookmakers in één overzicht te zien is een live bet app. Zo’n apps zijn gecreëerd door een andere website gericht op Sport Wedden en kunnen wij door eigen ervaring aanraden. Op die manier heb je altijd de meest recente scores, uitslagen en wedopties bij de hand. Wens je via je desktop op de hoogte te blijven van voetbaluitslagen kun je dit ook altijd doen via de verschillende bookmaker pagina’s.

Toto.nl Review – Onze ervaringen en conclusies

Je kon hier boven dus kennismaken met al onze ondervindingen & ervaringen met Toto. Met het oog op de nieuwe licenties die op 1 september 2021 moeten uitkomen is het belangrijker dan ooit om eens grondig te onderzoeken hoe goed Toto juist is in vergelijking met top merken.

Onze conclusie? Veel beter dan verwacht, moest vandaag de hele markt opengaan en Toto de concurrentie aangaan met alle grote namen dan verwachten wij dat Toto ergens in de middenmoot zou staan wanneer we het hebben over de odds & algemene sport wedden ervaringen.

Spijtig genoeg zijn er nog enkele andere facetten waar ze niet zo goed in zijn dat ze weer een beetje de dieperik in sleuren.

  • Een gebrek aan vaste welkomstbonus
  • Niet zo veel betaalmethodes (geen crypto, geen PayPal of Ewallets)
  • Een iets mindere ervaring kwa mobiele app

Als Toto deze laatste zaken kan verbeteren voor 1 september 2021, dan hebben ze een goede positie om de concurrentie het moeilijk te maken op de prille Nederlandse gokmarkt. Ondertussen zie je ook al overal reclame voor Toto, dus je ziet dat het budget hiervoor wel bestaat. Het wordt dus aftellen tot 1 september om te zien hoe dit verder verloopt!