Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

In de uitzending van Studio Voetbal van afgelopen zondag werd al vooruitgeblikt op het treffen tussen Ajax en PSV van aanstaande zaterdag en er werden niet mis te verstane conclusies getrokken. Pierre van Hooijdonk voorspelde een nederlaag voor Ajax als ze met dezelfde achterhoede aantreden en Ibrahim Afellay noemde de verdediging van Ajax zelfs een geitenkaas. Ook wij blikken vooruit op de topper van dit weekeinde.

Ajax met vallen en opstaan op weg omhoog

Met een 5e plek moet men op het oog niet tevreden zijn in Amsterdam, maar wie bedenkt dat de Amsterdammers enkele maanden geleden nog laatste stonden, kan de opmars terug omhoog enkel erkennen. In de laatste 11 competitieduels werd 9x gewonnen en 2x gelijkgespeeld. Ajax is AZ (nummer 4) tot op 1 punt genaderd en het gat met nummer 2 FC Twente is ook nog maar 4 punten. De achterstand op Feyenoord is met 9 punten moeilijk te overbruggen en het gat met PSV van 21 punten amper te beslechten. Rekening houdend met het feit dat plek 3 voorrondes Champions League oplevert, zijn de belangen echter erg groot voor Ajax en is er nog genoeg om voor te spelen.

Voetbalschoen

PSV weet ook weer wat verliezen is

Na een reeks van 17 competitieoverwinningen op rij dit seizoen, verspeelde PSV in Utrecht voor het eerst 2 punten. Midweeks erna werd ook nog eens van Feyenoord verloren in de beker. Veel reden voor paniek is er echter niet, tegen Feyenoord werd prima gespeeld en afgelopen weekend had PSV geen problemen met Almere (2-0). Zorgen zijn er wel om Noa Lang, hij lijkt, net na terugkomst van 3 maanden blessureleed, weer getroffen te zijn door een hamstringblessure. Dit leidt ertoe dat PSV mogelijk de transfer van Vertessen naar Union Berlin op het laatste moment blokkeert. Geen reden voor paniek, maar ook geen optimale voorbereiding.

Individuele acties en kwetsbare verdediging

Op papier is Ajax de ploeg in vorm en kende PSV een dipje, als we echter naar de praktijk kijken zien we een Ajax dat verdedigend kwetsbaar is en een PSV dat met individuele kwaliteiten voorin erg gevaarlijk is. Van Hooijdonk en Afellay benoemde terecht dat Ajax defensief uit een ander vaatje dient te tappen, anders zal het ook in eigen huis een lastig karwei worden. In Eindhoven won PSV reeds met 5-2, wordt het weer een reuzenuitslag of doet Ajax haar naam weer eer aan? Wij denken dat het PSV niet makkelijk zal vergaan, maar dat er toch een overwinning geboekt gaat worden.