Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

De bokswereld staat op zijn kop met het aanstaande gevecht tussen Jake Paul, de YouTube-sensatie die profbokser werd, en de legendarische Mike Tyson, de veteraan die altijd zichzelf bleef. Dit unieke evenement belooft op 20 juli 2024 in Texas een mix van entertainment en boksen door twee pro’s te worden. Wij bekijken de odds en wedden opties, en blikken verder vooruit op dit gevecht.

Odds Jake Paul vs Mike Tyson

Praat je over boksen, dan hoor je altijd een paar namen. Muhammed Ali en Mike Tyson zijn toch wel de twee grootste namen in de huidige boksgeschiedenis. Toch betekent een grote naam ook niet altijd dat je de favoriet bent. Bij het wedden op Jake Paul vs Mike Tyson valt op dat Tyson de underdog is en dat heeft natuurlijk te maken met het leeftijdsverschil. Het gaat wellicht wat ver om Tyson bejaard te noemen (58 jaar oud op 30 juni), maar Jake Paul is toch echt ruim 30 jaar jonger. Bovendien is Paul inmiddels een gevestigde naam in de bokswereld en heeft hij al vele tegenstanders tegen het canvas gekregen. Tyson is natuurlijk wel een rot in het vak en weet wij precies over welke krachten hij beschikt.

De beste bookmakers Nederland geven Jake Paul de favorietenkaart voor dit gevecht tussen Paul en Tyson. Wedden op Jake Paul levert je bij Bet365 namelijk 1.50 op terwijl je voor winst van Mike Tyson 2.60 krijgt. Dat is best een verschil. Ook andere bookies geven de voorkeur aan Paul op het moment van schrijven. Dat kan naarmate het gevecht dichterbij komt natuurlijk nog veranderen, ook zullen er dan meer wedopties beschikbaar zijn.

Paul – Tyson Bookmakers

Bovenstaand heb je gezien dat we gekozen hebben om de odds te tonen van Bet365. Dit is echter niet de enige bookmaker die weddenschappen op dit gevecht aanbiedt. Gezien de populariteit van dit duel is onze verwachting dat op korte termijn alle bookmakers meerdere weddenschappen beschikbaar hebben. De ene bookmaker zal wat hogere odds hebben dan andere, terwijl een andere bijvoorbeeld een odds boost beschikbaar heeft. Kies op basis van jouw wensen een bookmaker uit de betting sites lijst en zet in!

Wanneer en waar is het gevecht tussen Jake Paul en Mike Tyson?

Het gevecht tussen Jake Paul en Mike Tyson vindt plaats op 20 juli 2024 in het AT&T Stadium in Arlington, Texas. Houd deze pagina in de gaten voor de exacte tijd en opties voor gratis wedden op Jake Paul vs Tyson Fury.

Hoe kun je Jake Paul vs Mike Tyson live kijken?

Het gevecht zal wereldwijd live worden uitgezonden, exclusief op Netflix. Dit is een primeur voor Netflix, die hiermee zijn eerste grote live sportevenement presenteert. Zorg dat je een Netflix-abonnement hebt om het gevecht live te kunnen volgen vanuit je eigen huis.

Jake Paul: Van gekke dansjes op YouTube tot bokser

Jake Paul werd geboren op 17 januari 1997 in Cleveland, Ohio, werd beroemd door zijn video’s op Vine en YouTube. Hij is 1,85 meter lang en weegt ongeveer 86 kilo.

Paul heeft een professioneel boksrecord van 7-1, met vier overwinningen door knock-out. Zijn boksavontuur begon in 2018, toen hij besloot zijn passie voor vechtsporten om te zetten in een serieuze carrière. Dit was een verrassende wending voor zijn fans, die hem vooral kenden van zijn gekke video’s en pranks.

Hij begon zijn bokscarriere met een amateurgevecht tegen de Britse YouTuber Deji, de broer van KSI. Dit gevecht won hij en het zorgde voor de nodige publiciteit. Zijn overstap naar professioneel boksen markeerde een serieuze toewijding aan de sport. Hij trainde intensief en nam het op tegen tegenstanders van verschillende achtergronden. Zijn eerste professionele overwinning was tegen AnEsonGib, een andere YouTuber, die hij in de eerste ronde knock-out sloeg.

Paul’s doorbraak kwam toen hij NBA-speler Nate Robinson op spectaculaire wijze knock-out sloeg. Dit gevecht vond plaats op de undercard van Mike Tyson vs. Roy Jones Jr., wat ironisch genoeg de eerste ontmoeting tussen Paul en Tyson markeerde. Daarna versloeg hij voormalig UFC-vechter Ben Askren in de eerste ronde, wat zijn reputatie als serieuze bokser verder versterkte.

Zijn enige nederlaag tot nu toe kwam tegen Tommy Fury, de jongere broer van de beroemde zwaargewichtkampioen Tyson Fury. Dit gevecht was spannend en eindigde in een split decision, wat de vechtlust en vaardigheid van beide boksers liet zien. Paul weet altijd een groot publiek te trekken, mede dankzij zijn enorme sociale media-aanhang. Zijn gevechten zijn altijd een show vol beroemdheden en spektakel. Paul traint serieus met professionele trainers en sparringpartners, wat hem respect heeft opgeleverd in de bokswereld en hem ook favoriet maakt voor dit gevecht bij Livescore Bet. Hij was ook te zien in de Netflix-serie “Untold: The Problem Child” die zijn bokscarrière belicht.Verder is Paul niet van social media af te slaan. Vrijwel dagelijks verschijnen er filmpjes van de bokser. Van Nederlands leren met Jutta Leerdam tot ironische imitaties van tegenstander Mike Tyson. In aanloop naar het gevecht tussen Paul en Tyson op Netflix zul je dagelijks op de hoogte gehouden door Jake Paul, of zelfs zijn broer Logan Paul te volgen op een van de vele social media kanalen.

Statistieken van Jake Paul

 • Volledige naam: Jake Joseph Paul
 • Geboren: 17 januari 1997
 • Lengte: 1,85 meter
 • Gewicht: Ongeveer 86 kilogram
 • Gewichtsklasse: Cruisergewicht
 • Professioneel record: 7 overwinningen, 1 nederlaag
 • Knock-outs: 4

Opmerkelijke gevechten:

 • Overwinning op AnEsonGib (knock-out in de eerste ronde)
 • Overwinning op Nate Robinson (knock-out in de tweede ronde)
 • Overwinning op Ben Askren (knock-out in de eerste ronde)
 • Overwinning op Tyron Woodley (split decision en later knock-out in de rematch)
 • Verlies tegen Tommy Fury (split decision)

Amateur record:

 • 1 overwinning (tegen Deji, de broer van KSI)
logo weddenbonus.com

Mike Tyson: De legende stapt opnieuw in de ring

Mike Tyson, geboren op 30 juni 1966 in Brooklyn, New York, is een van de meest iconische boksers ooit. Hij is 1,78 meter lang en staat bekend om zijn immense kracht en snelheid. Tyson werd op 20-jarige leeftijd de jongste zwaargewichtkampioen ooit, een record dat tot op de dag van vandaag standhoudt. Zijn indrukwekkende carrière omvat 50 overwinningen, 6 nederlagen en 2 no-contests, met maar liefst 44 knock-outs.

Tyson’s carrière was een mix van enorme successen en controverses. In de jaren ’80 en ’90 was hij op het hoogtepunt van zijn roem en boksvaardigheden, waarbij hij legendarische gevechten had tegen onder andere Larry Holmes en Michael Spinks. Zijn agressieve stijl en onmiskenbare kracht maakten hem tot de grote favoriet bij de betting sites voor vrijwel elk gevecht. Zijn carrière werd echter ook overschaduwd door juridische problemen en persoonlijke strubbelingen, waaronder een gevangenisstraf in de vroege jaren ’90.

Na zijn terugkeer in de ring kende Tyson zowel successen als nederlagen, met als hoogtepunten gevechten tegen Evander Holyfield en Lennox Lewis. Uiteindelijk stopte hij met professioneel boksen in 2005. Maar Tyson bleef een invloedrijk figuur in de wereld van sport en entertainment. In 2020 maakte hij een onverwachte comeback in een exhibitiegevecht tegen Roy Jones Jr., wat veel aandacht trok en zijn blijvende populariteit liet zien.

Naast zijn boksavonturen is Tyson ook bekend van zijn rol in de film “The Hangover” en zijn eigen one-man show, waarin hij openhartig vertelt over zijn leven, carrière en de uitdagingen die hij heeft overwonnen. Tyson’s verhaal is een verhaal dat blijkbaar nog niet over is, aangezien de Amerikaan op 20 juli opnieuw in de ring stapt en het opneemt tegen de 30 jaar jongere Jake Paul.

Statistieken van Mike Tyson

 • Volledige naam: Michael Gerard Tyson
 • Bijnaam: Iron Mike, Kid Dynamite
 • Geboren: 30 juni 1966
 • Lengte: 1,78 meter
 • Reikwijdte: 180 cm
 • Gewichtsklasse: Zwaargewicht
 • Professioneel record: 50 overwinningen, 6 nederlagen, 2 no-contests
 • Knock-outs: 44

Titels:

 • Jongste zwaargewichtkampioen (op 20-jarige leeftijd)
 • Hield tegelijkertijd de WBA-, WBC- en IBF-titels

Opmerkelijke gevechten:

 • Overwinning op Trevor Berbick (WBC-titel gewonnen)
 • Overwinning op Larry Holmes
 • Overwinning op Michael Spinks
 • Verlies tegen Evander Holyfield (beroemde oorbijtincident)
 • Verlies tegen Lennox Lewis

Comebackgevecht:

 • Exhibitiegevecht in 2020 tegen Roy Jones Jr.

Speciale Regels voor het gevecht tussen Paul en Tyson

Het gevecht tussen Jake Paul en Mike Tyson zal plaatsvinden onder speciale regels om zowel de veiligheid te waarborgen als het entertainment te maximaliseren. Dit gevecht, dat zal plaatsvinden op 20 juli 2024 in het AT&T Stadium in Arlington, Texas, is officieel gesanctioneerd als een professioneel bokswedstrijd.

De belangrijkste aanpassingen aan de regels zijn als volgt:

 • Rondes en duur: Het gevecht zal bestaan uit acht rondes van elk twee minuten. Dit is korter dan de standaard drie minuten per ronde voor mannen in professionele bokswedstrijden​.
 • Handschoenen: De boksers zullen 14-ounce handschoenen dragen, wat zwaarder is dan de gebruikelijke 10-ounce handschoenen die vaak in professionele gevechten worden gebruikt. Zwaardere handschoenen verminderen de impact van stoten en vergroten de veiligheid​
 • Professioneel Gevecht: Ondanks eerdere speculaties dat het een exhibitiegevecht zou zijn, zal dit gevecht worden opgenomen in de officiële records van beide boksers. Dit betekent dat knock-outs zijn toegestaan en de uitslag zal meetellen voor hun professionele statistieken​

Deze aanpassingen zijn doorgevoerd om een balans te vinden tussen competitie en veiligheid, rekening houdend met het grote leeftijdsverschil tussen Tyson (58) en Paul (27).