Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

Nu het Eredivisie seizoen erop zit en duidelijk is geworden dat Arne Slot Feyenoord gaat verlaten draait de geruchtenmolen volop. Dit zowel voor de functie als nieuwe trainer alsmede nieuwe spelers. Wij bekijken wat anno eind mei 2024 de namen zijn die genoemd worden voor de trainerspositie alsook de eerste geruchten met betrekking tot nieuwe spelers.

Brian Priske nieuwe trainer?

Voetbalmedium Voetbal International meldt dat Brian Priske de topkandidaat is om de nieuwe trainer van Feyenoord te worden. De 47-jarige Deen is momenteel trainer van Sparta Praag en kent een erg goed seizoen. Zowel vorig seizoen als dit seizoen wist hij met Sparta Praag kampioen te worden, dit terwijl zij ervoor 9 jaar geen kampioen werden. Ook werd vorige week de nationale beker in de wacht gesleept. Algemeen directeur van Feyenoord Dennis te Kloese kent Priske nog uit hun gezamenlijke periode bij FC Midtjylland en 1+1 lijkt daarmee 2. Of het echter zo snel gaat is nog de vraag, de Deen heeft namelijk een lopend contract tot medio 2026 en een afkoopsom is daarom nodig.

Andere kandidaten die genoemd worden

Mocht het Feyenoord niet lukken om Priske los te weken bij Sparta Praag, zijn er nog 3 andere namen die veelvuldig genoemd worden. Allereerst oud Feyenoord-speler Nuri Sahin, hij is momenteel assistent bij Dortmund. Hem ontbreekt wel nog veel ervaring waardoor dit een gewaagde keuze zou zijn. Dick Schreuder (Castellon) is een andere genoemde naam. Schreuder promoveerde met Castellon van het 3e naar het 2e niveau en lijkt gezien het beschikbare budget direct een gooi naar nog een promotie te willen doen. Graham Potter is de laatste kandidaat, ook Ajax had interesse maar haakte af door de financiele eisen. De vraag is hoever Feyenoord zou willen gaan. Het lijkt erop dat ze allereerst inzetten op een afkoopsom op Priske dan op een hoog salaris van Potter. De bet sites Nederland denken hetzelfde.

Enkele nieuwe spelers worden reeds genoemd

Het lijkt logisch om te wachten met het vastleggen van nieuwe spelers tot de trainer bekend is. Toch zingen er alvast wat namen door de Kuip. Matthias Delorghe (Sint Truiden), Omari Hutchinson (Chelsea), Chris Kevin-Nadje (Versailles) en Julian Carranza (Philidelphia Union) komen tot dusverre voorbij in het geruchtencircuit. Elk talentvolle spelers maar niet per se gevestigde namen. Veel zal ook afhangen van welke spelers vertrekken, de verwachting is dat onder andere Hancko de Kuip gaat verlaten.