Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.
unibet nieuws

WK Darts finale: voorbeschouwing Michael Smith – Michael van Gerwen quoteringen

We zijn aangekomen bij de finale van het WK Darts 2023 in Alexandra Palace vanavond. Michael van Gerwen neemt het op tegen de andere topfavoriet Michael Smith in een geweldig slotstuk. Wat zijn de kansen van de Nederlander en waar vind je de beste odds?

Michael Smith verslaat Gabriel Clemens in halve finale

Het was eigenlijk geen verrassing dat Michael Smith de grote finale van het WK Darts zou behalen. De Engelsman was, net als zijn tegenstander vanavond, een van de topfavorieten bij de betting sites. Michael Smith kwam zonder al te veel kleerscheuren het toernooi door. Toch had Smith het lastig tegen de Duitser Schindler, waarvan hij met 4-3 won en ook tegen Stephen Bunting ging het niet altijd even makkelijk in de kwartfinale. In de halve finale had Bully Boy echter geen moeite met de Duitse verrassing Gabriel Clemens. Het werd 2-6 voor Smith die zich daarmee als eerste voor de WK finale plaatste. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met de beste odd voor wedden op het WK Darts!

Bookmaker:Unibet klein logo
Smith wint3.253.503.25
Van Gerwen wint1.341.301.34
Smith King of the Oche:Ja9.0011.009.00
Van Gerwen wint King of the Oche: Ja5.007.505.00
Meer dan 30,5 180’s1.831.801.92
Minder dan 30,5 180’s1.901.901.80
Odds van 03-01-2023 – quoteringen kunnen veranderen

Smith verloor vorig jaar de finale van het WK Darts maar maakt zich nu op voor zijn derde finale in drie jaar tijd. Eerder won hij het toernooi al wel. Als hij vanavond MVG verslaat, is hij ook gelijk de eerste in de Order of Merit van de PDC, oftewel de nummer één op de ranglijst. De bookmakers geven Smith ondanks zijn goede vorm de underdogpositie. Vraag je je af hoe je het beste kunt wedden op deze finale? Hieronder hebben we een aantal goede odds en weddenschappen voor je op een rijtje gezet. 

Michael van Gerwen overklast Dimitri van den Bergh

Na de 6-0 nederlaag betichtte Van den Bergh Mighty Mike van het stampen op de grond, maar dat lijkt toch niet echt nodig geweest te zijn. 6-0 verliezen in de halve finale doet pijn en daarom nemen we het commentaar van de Belgische darter maar even met een flinke lepel zout. Michael van Gerwen gooide tijdens de halve finale het op één na hoogste gemiddelde ooit in een halve finale, hoewel hij slechts negen keer 180 raakte. Het hoogste gemiddelde in een set kwam op 128,83. Dat was overigens de derde set en hier had MVG slechts 35 pijlen nodig had om deze te winnen.

De Nederlander is in absolute topvorm en dat verklapt dan ook wel de favorieten status op het toernooi. Een overwinning van Mighty Mike stond bij de bookmakers al een maand voor aanvang van het toernooi op 3,50 keer je inzet. Voor Smith kreeg je zo’n 6,50. Inmiddels is de odd voor eindwinst van MVG gedaald naar 1.34 terwijl je voor Smith 3.25. Met een mooie weddenbonus kun je echter wel 50x je inzet pakken als Michael van Gerwen wint op dinsdag 3 januari. Die bonus zullen we hieronder bespreken. 

Odds Boost van Gerwen WK darts
© Unibet-screenshot van 02-01-2023

50 keer je inzet voor winst van Michael van Gerwen

Denk jij dat Michael van Gerwen het WK darts 2023 wint? Dan hoef je geen genoegen te nemen met de odd van 1.35 voor toernooiwinst van de Nederlander. Je kunt namelijk met de Unibet bonus 50 x je inzet pakken als Van Gerwen wint. Nieuwe spelers kunnen namelijk € 1,00 inzetten na het aanmaken van hun account en een eerste storting. Vervolgens kun je de Uni Boost aanvinken in je account en als MVG dan het WK wint, ben je € 50,00 rijker. Aanmelden voor deze bonus doe je via de twee links in dit artikel. Daarnaast zie je in de tabel hierboven nog meer interessante weddenschappen om op in te zetten. 

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com. Hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
Voorbeschouwing Dimitri van den Bergh - Michael van Gerwen WK Darts met odds
volgend artikel
5 euro gratis bij BetCity voor wedden op Chelsea - Manchester City