Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.
BetCity Nieuws

Manchester City – Chelsea in de Premier League op zaterdag

De Premier League trapt dit weekend af met de kraker tussen Manchester CIty en Chelsea. De koploper tegen de nummer drie. Tussen beide ploegen zit tien punten verschil en aan Chelsea de taak om in te lopen.

Manchester City stijf aan de leiding

Met 53 punten uit 21 wedstrijden lijkt Manchester City hard op weg om heel vroeg kampioen te worden. Ze hebben, net als Chelsea en Liverpool slechts twee wedstrijden verloren. City is de ook de meest scorende ploeg van de Premier League met 53 goals. City speelde ook slechts twee wedstrijden gelijk en dat betekent dat er van de 21 wedstrijden 17 gewonnen werden. De laatste nederlaag van Manchester City was op 7 december tegen Leipzig maar voor een verlies in de Premier League moeten we terug naar 30 oktober, Toen won Crystal Palace zeer verrassend. Sindsdien heeft de ploeg van Pep Guardiola geen  punt meer laten liggen. 

Manchester City heeft 11 wedstrijden op rij gewonnen en hoewel er vaak gezegd wordt dat er geen echte spits is bij City. staan ze de laatste weken op een gemiddelde van 3 goals per wedstrijd in de Premier League als ze thuis spelen. Bij City zijn er wel een aantal afwezigen. Riyad Mahrez doet mee aan de Africa Cup en tegelijkertijd zijn Phil Foden en Zinchenko niet van de partij.  Met het oog op de laatste resultaten, verwachten we dat Manchester City desondanks favoriet is bij de beste bookmakers Nederland. Laten we eerst eens kijken naar Chelsea en dan pakken we de odds erbij.

Chelsea laat dure punten liggen

De Blues staan dan wel tweede in de competitie, de achterstand op Manchester CIty is een straatlengte.Nu verliezen en het kampioenschap lijkt definitief van de baan.Daarbij kan de tweede plek bij een nederlaag zomaar worden ingeruild voor de derde positie. Chelsea tankte wel vertrouwen door Spurs te verslaan en zo door te gaan naar de finale van de EFL Cup.  Eerder dit seizoen won Chelsea van Manchester City door een goal van Gabriel Jesus in eigen huis.

Chelsea heeft nog altijd last van een blessure plaag en mist ook Edouard Mendy vanwege de Africa Cup. Ben Chilwell, Reece Jame, Chalobah lijken allemaal de match tegen de koploper te missen.  Chelsea heeft een zware taak aan het verslaan van Manchester City, maar niets is onmogelijk. Lees overigens ook alvast onze Betcity review want bij die bookmaker pakken we de odds bij deze wedstrijd.

De hoogste odds bij Manchester City - Chelsea 15-01-2022
© Betcity – 14-01-2022- quoteringen zijn onderhevig aan verandering

Wie is er favoriet bij de bookmakers?

De hoogste odds zien we terug bij Betcity en bovendien krijg je daar een gratis weddenschap. Manchester City is favoriet om deze Premier League kraker te winnen. Voor een overwinning van City krijg je namelijk 1.68. Winst van Chelsea staat op 5.40 en een gelijkspel levert 3.80 op. Gezien de huidige vorm van beide ploegen lijkt City dan ook de beste papieren te hebben.

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com. Hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
Wedden op Ajax - FC Utrecht op zondagmiddag
volgend artikel
ADO Den Haag - Top Oss in de Keuken Kampioen Divisie