Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

Elke zelfrespecterende voetbalfan waagt wellicht een gokje op de favorieten EK winnaar 2020. Net zoals bij onze EK topschutters ranglijst bieden we je ook hier de mogelijkheid aan om in te zetten op de grootste Euro 2020 kanshebbers volgens ons, zowel als de EK Bookmakers. Hier zijn ze dan, van grootste favoriet tot grootste outsider:

Opgelet: De bookmakers vermeld in onderstaand artikel zijn inmiddels niet allemaal meer beschikbaar in Nederland en Belgie. Wed legaal en kies voor een legale bookmaker.

Dit zijn ze, de EK Favorieten!

EK 2021 Favorieten: Wie wordt de winnaar? Odds Update 17-06-21

Bij elk land pakken wij de bookmaker met de beste odds, via de link onder de paragraaf kan je dan meteen gaan inzetten op de EK 2021 winnaar voorspelling.

vlag van Engeland1. Engeland – 7.5 odds Betway

Engeland zit in een fantastische vorm, en heeft het voordeel als gastland van de finale rondes om thuis voor eigen publiek te kunnen spelen. Met favoriet voor topschutter Harry Kane hebben ze ook een geweldige center forward die meteen raak kan schieten vanuit zowat elke hoek. Ook de rest van het team draait goed. Trainer Gareth Southgate kan dan ook rekenen op een heleboel talent zoals onder andere Raheem Sterling. De Engelsen schopten het tijdens het WK al tot de halve finales, kunnen ze dit jaar hun favorietenrol ook realiseren? Er ligt dus heel wat druk op de Engelse nationale ploeg. Wedden op EK 2021 is dan ook niet makkelijk, aangezien je nooit weet hoe de teams buiten op papier ook in de werkelijkheid kunnen presteren. Bij de Bookmakers kozen wij momenteel Betway eruit voor op Engeland in te zetten. Met odds van 5.00 zijn we best tevreden, zeker als je dit combineert met de prima odds op Betway!


vlag van Belgie2. Belgie – 7.0 odds BetFIRST

De Rode Duivels beschikken over hun gouden generatie van absolute toppers. Op papier hebben zij misschien zelfs de sterkste ploeg in het gehele toernooi. Het is dan ook niet echt een verrassing dat de Belgen bij de absolute top favorieten EURO 2021 zitten. Hazard, Mertens, Kompany, De Bruyne, Courtois, …, het lijstje met klasse spelers blijkt eindeloos. Op het WK was het al bijna prijs, enkel de Franse nationale ploeg bleek te sterk voor deze kampioenenploeg. Het is dus ook heel logisch dat ook dit jaar Belgie hoog op het lijstje van alle EK 2021 winnaars zal staan. Kunnen de Belgen hun eerste grote toernooi winnen? Wordt Lukaku topschutter? De beste odds die wij konden vinden voor de Rode Duivels vonden we bij de geweldige BetFIRST website. Bij andere betting sites lagen de odds gemiddeld een beetje lager rond de 6.00, dus het lijkt ons een goed idee om via BetFIRST op deze kanshebber in te zetten. Registreren kan rechtstreeks via de link!

Aanmelden bij BetFIRST kan hier!

vlag van Frankrijk3. Frankrijk – 4.50 odds Bet777

Tenzij je ergens in een grot woont, dan weet je dat Frankrijk de huidige wereldkampioen is. Ook de Franse ploeg heeft een surplus aan talent. Eén van de beste jonge spelers ter wereld is hun Kylian Mpappé, die bij PSG de pannen van het dak voetbalt. Als uitblinker van gele kaarten EK hopen we wel op iets minder anti voetbal dan in de halve finale tegen de Rode Duivels tijdens het EK. Veel tijd winnen op een beetje te opvallende manieren helpte ‘les bleus’ de overwinning te pakken. Toch moeten we objectief blijven en staat de Nationale ploeg van Frankrijk ongetwijfeld terecht op de 3de plaats van grootste kanshebbers. Als we even rondkijken naar de hoogste odds voor een EK winnaar bet op Frankrijk dan komen we bij Bet777 terecht.

Aanmelden bij Bet777 kan hier!

vlag van Nederland4. Nederland – 16.0 odds Napoleon games

Hup Oranje! Eindelijk behoren we terug tot de absolute top. Het team van Nederland draait terug hardstikke lekker, zeker met toptalenten als de Jong en de Ligt. Met Oostenrijk & Oekraïne staat er ook een redelijk simple klus op het schema in groep C. Wat verwachten we van Oranje? Ten eerste gaan we van een relatief eenvoudige groepswinst uit, en daarna is the sky the limit! Heel het land zal ongetwijfeld met Heineken in het hand & Oranje pruik op het nationale elftal van Nederland als 12de man waanzinnig hard steunen. De aanval zowel als defensieve sterktes van dit team zitten heel goed in elkaar, de kansen zitten er dit jaar dus zeker helemaal terug in. Met odds van 7.50 worden wij een serieuze kandidaat voor EK winst. Wedden kan trouwens ook via onze EK Bonus lijst, waar we alle beste Nederland promoties op een rij zetten tijdens het EK! Wil je liever meteen een weddenschap plaatsen dan kan dat ook via Betfirst.

Aanmelden bij Napoleon Games kan hier!

vlag van Spanje5. Spanje – 9.00 Odds

Als laatste land op onze lijst komen we bij Spanje terecht. Het is al enige tijd geleden sinds de Spanjaarden de internationale voetbalwereld domineerden met wereldsterren zoals David Villa & Xavi (die momenteel veel poen pakt in Qatar). Toch heb je nog een heel sterk team dat zeker niet onderschat mag worden als mogelijke EK winnaar. In groep E zou het normaal gezien niet zo’n moeilijke opdracht moeten zijn voor de Spaanse ploeg om zich door te stoten naar de volgende ronde. Enkel het Polen van Lewandowski kan misschien voor wat problemen zorgen. Voorspel je een winst van Spanje? Dan kan je bij Svenbet met quoteringen van 9.00 meteen inzetten op een eindoverwinning van de Spanjaarden. Op de 5de plaats gaan ze natuurlijk wel al meer richting EK outsiders, maar met zulk een ploeg blijven we optimistisch over de verwachtingen van de Spaanse ploeg. Ook hier weer vinden we de beste odds voorlopig bij BetFIRST

Aanmelden bij BetFIRST kan hier!

Outsiders & Underdogs EK 2020

Niet tevreden met onze favorieten lijst? Je kan ook nog op enkel Outsiders Euro 2021 wedden zoals Duitsland & Portugal. Deze twee toplanden zitten samen in de groep bij Frankrijk, wat dus ook meteen verklaart waarom zij ook niet in onze ranking stonden. Eén van deze twee grote voetbal naties zal ongetwijfeld sneuvelen in de groepsfase van het toernooi, gezien het onwaarschijnlijk is dat Frankrijk een steek zal laten vallen. Wie denk jij dat het EK gaat winnen?

Wat bepaalt de favorieten odds?

Er zijn een aantal factoren die de odds kunnen beïnvloeden, waarvan de belangrijkste uiteraard de kwaliteit van de ploeg zelf. Toch zijn er enkele andere zaken die odds op bepaalde teams aantrekkelijker kunnen maken.

  • De groep & het mogelijke parcours van het team: Zit je in de groep met andere grote favorieten, dan worden je odds automatisch slechter.
  • Populariteit van bepaalde teams: Sommige ploegen zoals Engeland hebben veel fans die grof geld inzetten op hun eigen team, waardoor de bookies te odds moeten verlagen om hun risico in te dekken.
  • Het aantal thuiswedstrijden: Tijdens dit EK spelen enkele ploegen in de groepsfasen in eigen huis. Dit is een unicum tegenover het normale gastland systeem (of 2) aangezien er nu 16 speelsteden zijn in 16 landen.
  • De afwezigheid van enkele sterspelers: Veel spelers die heel het jaar door bijna 70 topwedstrijden moeten spelen (Premier League voornamelijk) kunnen vaak afhaken door blessurekwaaltjes.