Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

Aan het EK 2024 doen 24 landen mee maar er kan uiteraard maar een EK 2024 winnaar zijn die op 14 juli de troffee in de lucht mag houden. In de voorgaande editie was het Italië dat via strafschoppen Engeland versloeg, de grote vraag vooraf was of het Engeland ditmaal wel lukt te winnen. Inmiddels hebben ze de finale bereikt en is Spanje de tegenstander, de quoteringen zijn zoals onderstaand.

Land Odds 12/7/24Odds 12/7/24Odds 12/7/24
BookmakerCircusJacksLivescore Bet
Spanje1.731.651.69
Engeland2.172.202.13

Speciale promo: Nu 25% extra winst bij EK Winnaar Bet!

Bij Bet365 kun je nu inzetten op de ek winnaar en bij het plaatsen van je weddenschap op je wedformulier de ‘extra winst boost’ selecteren. Dit levert je maar liefst 25% extra winst op!

EK winnaar wedden Bet365

EK Favorieten besproken

Onderstaand hebben we de kansen van 8 landen besproken voor aanvang aan dit toernooi. Voor de kwartfinales zijn nog 6 van deze 8 landen in de running en daarmee moge duidelijk zijn dat er nog vele favorieten, volgens de bookmakers, in het toernooi zitten. In vergelijking met het begin van het kampioenschap zijn de verwachtingen voor Spanje en Duitsland wat gestegen, terwijl deze voor Frankrijk en Portugal wat gedaald zijn. Ook de kansen van Nederland worden hoger geschat als voorheen terwijl van Zwitserland en Turkije geen heldenrol verwacht wordt.

Engeland – Is het nu wel raak?

Engeland deed reeds aan 26 EK’s en WK’s mee maar wist slechts één eindtoernooi te winnen (WK 1966). Afgelopen editie van het EK werd sinds het eerst sinds 1966 weer een finale bereikt en waren de Engelsen er ook dichtbij maar na strafschoppen werd er verloren. Engeland heeft geen goede reputatie als toernooiploeg maar beschikt op dit moment over een uitermate sterke selectie, met name in aanvallend opzicht. Wij vinden Engeland verdedigend enigszins kwetsbaar en denken dat het ook deze keer niet gaat lukken voor Engeland.

Frankrijk – WK kater wegspoelen?

In een zinderende WK finale moest Frankrijk het onderspit delven tegen Argentinië. Een zeer pijnlijke nederlaag die nog lang pijn deed in Frankrijk. Inmiddels zijn echter weer alle lichten op groen voor een volgend toernooi en met een absoluut topteam komt Frankrijk voor de dag. In de laatste oefenwedstrijd voor het EK werd weliswaar 0-0 gelijkgespeeld tegen Canada, maar de aanvallende pulsen zijn onder andere met Mbappe, Giroud en Griezmann enorm. Verdedigend lijkt Frankrijk iets sterker dan Engeland en daarom zijn zij voor ons de absolute topfavoriet. Ook is Mbappe onze favoriet als EK topscorer voorspelling.

Duitsland – Zegevieren in thuisland?

De laatste toernooien verliepen allerminst soepel voor Duitsland en er was veel kritiek in eigen land. Sinds het aanstellen van Nagelsmann (oktober 2023) waait er echter een frisse wind in Duitsland en na een ietwat moeizaam begin overtuigden de Duitsers recent meermaals. Daar waar Engeland normaliter geen toernooiploeg is, is Duitsland dit des te zeer. Kunnen er in eigen land bijzondere krachten loskomen? Wij denken van wel, maar verwachten niet dat dit genoeg zal zijn voor de eindzege.

Portugal – Laatste kunstje van Ronaldo?

In alle 8 EK’s waaraan Portugal deelnam wist het de groepsfase te overleven. Eenmaal won het het EK (2016) en ook werd eenmaal de finale bereikt (2004). Portugal ontpopt zich op EK’s doorgaans als echt vechtploeg gecombineerd met individuele klasse voorin. Met de 41 jarige Pepe is er ook deze editie weer stootkracht aanwezig en met o.a. Felix, Jota en uiteraard Ronaldo veel individuele kwaliteit voorin. Wij vinden de odds van Portugal wat laag in vergelijking met de kansen en spelen daarom niet op Portugal.

Spanje – Talenten klaar voor het echte werk?

Daar waar Spanje verschillende successen boekte met name als Iniesta, Xavi en Puyol hebben de oud gedienden afgezwaaid en is er een gehele nieuwe generatie voor teruggekomen. Deze generatie heeft nog weinig toernooi-ervaring maar swingt wel al als vanouds. In de kwalificatie wist Spanje 21 van de 24 punten te behalen en in de laatste oefenwedstrijd werd nog met 5-1 over Noord-Ierland heen gewalst. Wij zien Spanje zeker als een outsider voor de titel, ook zeker meer dan Portugal.

Italie – Tweemaal succes op een rij?

Dat Italie de voorgaande editie won was bijzonder knap te noemen en de kans dat dit nogmaals gebeurt wordt door de EK bookmakers als laag ingeschat. Jarenlang had Italie een team met topnamen uit de verschillende Europese competities maar op dit moment zijn het met name Italianen actief in eigen land die de kern van de selectie vormen. Naar onze mening geen absoluut top-niveau en we zien Italie dan ook zeker voor de finale al stranden.

Nederland – Valt alles nu wel een keer op zijn plek?

Op een EK zege in 1988 na zijn de EK’s weinig succesvol verlopen voor Nederland, er werd weliswaar buiten het zegejaar nog 3 halve finales bereikt, maar deze gingen allemaal verloren. Ook afgelopen editie eindigde al vroeg in de achtste finale tegen Tsjechie. Op WK’s werd 3x in de finale naast eregoud gegrepen. Is het dit jaar dan eindelijk wel eens raak? Koeman kreeg veel kritiek na zijn nieuwe aanstelling, maar lijkt inmiddels een frivool elftal op de been te hebben. Als alles meezit zien we Nederland wel eens ver komen, wellicht tot in de finale zelfs.

Belgie – Vergane glorie of nog één keer knallen?

Er was een tijd dat je bij het maken van de Belgische selectie enkel topteams naast de spelersnamen zag, inmiddels is dit niet meer zo. Aanvallend zijn er wel nog de sterkhouders Lukaku (AS Roma) en De Bruyne (Manchester City) aangevuld met een paar talenten zoals Doku (Manchester City), maar met name achterin en op het middenveld zijn de spelers beperkt en veelal actief in België zelf. Wij hebben weinig hoop voor de Belgen deze editie, jij wel?

Plaats weddenschap op EK winnaar

Wedden op EK en op de eindwinnaar kun je doen bij alle betting sites Nederland en Belgie. Er zit wel een verschil in de hoogte van de quotering, zodoende bovenstaand het vergelijk met 3 verschillende bookmakers. Elk van deze, en de overige bookmakers bieden een welkomstbonus aan bij een aanmelding. Dit oftewel in de vorm van een free bet of een odds boost voor nieuwe klanten. Met name deze laatste variant bevalt ons enorm omdat je van 1 euro snel 50 euro of zelfs 100 euro kunt maken. Zodoende ook onderstaand voor jou de actuele acties! 

Odds boosts nieuwe klanten 🚀

Bekijk in onderstaande tabel direct de actuele oddsboosts voor nieuwe klanten

Spanje-Engeland: Kies jouw EK winnaar @50.00! (nieuwe klanten)
Eindigt over
Nederland-Engeland: Krijg 50x je inzet terug als Nederland de finale haalt!
Eindigt over
Nederland-Engeland: Quotering van 50.00 (€20-100 storting) of 100.00 (€100+ storting) bij winst Nederland! (nieuwe klanten)
Eindigt over
Verstappen wint GP van Groot Britannië (Silverstone) @100.00! (nieuwe klanten)
Eindigt over
Nederland-Turkije: Kies welk land de halve finale haalt @50.00! (nieuwe klanten)
Eindigt over
Nederland-Turkije: Quotering van 50.00 (€20-100 storting) of 100.00 (€100+ storting) bij winst Nederland! (nieuwe klanten)
Eindigt over
Nederland-Turkije: Kies jouw winnaar @100.00! (nieuwe klanten)
Eindigt over
Roemenië-Nederland: 50x je inzet als Nederland doorgaat! (nieuwe klanten)
Eindigt over
Roemenië-Nederland: Quotering van 50.00 (€20-100 storting) of 100.00 (€100+ storting) bij winst Nederland! (nieuwe klanten)
Eindigt over
Roemenië-Nederland: Kies jouw winnaar @50.00! (nieuwe klanten)
Eindigt over