Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

Na een teleurstellend seizoen lijkt alles erop dat AC Milaan na dit seizoen afscheid gaat nemen van huidige coach Stefano Pioli. Volgens Tuttosport is één van de mogelijke opvolgers Antwerp-coach Mark van Bommel. Zlatan Ibrahimovic, voormalig ploeggenoot van Van Bommel en adviseur van AC Milaan, zou zich sterk maken voor zijn komst en voor Van Bommel zou een terugkeer op het oude nest een droombaan zijn. Dit is ook niet de eerste keer dat Milaan interesse toon in Van Bommel.

Van Bommel al eerder in beeld bij Milaan

Nadat Mark van Bommel als PSV coach de zeges aan elkaar reeg, werd zijn naam al genoemd bij AC Milaan. Destijds vond men Van Bommel uiteindelijk nog te onervaren, maar met avonturen bij Wolfsburg en momenteel bij Antwerp heeft Van Bommel een pak meer ervaring. Niet enkel ervaring, ook prijzen heeft de Limburger gepakt. Met Antwerp veroverde hij zowel de beker als landstitel, iets dat gezien de huidige financiele situatie van Antwerp steeds moeilijker wordt om te evenaren. AC Milaan noemde hij eerder al als een warme familieclub en de verwachting is dat Van Bommel zeker geen nee zal zeggen als hij gevraagd wordt. Ibrahimovic maakt zich sterk voor Van Bommel, maar hij is niet de enige kandidaat volgens de bookmakers.

AC Milaan

Meerdere kandidaten in beeld

Naast Van Bommel worden ook de namen van Christophe Galtier, Paulo Fonseca, Julen Lopetegui en Marcelo Gallardo genoemd. Fonseca en Lopetegui lijken de topfavorieten. Fonseca is sinds 2022 werkzaam bij Lille en doet het zeer verdienstelijk. Eerder was hij ook al coach in Italie bij AS Roma. Daar waar Fonseca een Portugees is, is Lopetegui een Spanjaard. Geen Italianen dus, maar het CV van de Spanjaard liegt er ook niet om met o.a. het Spaanse nationale team, Real Madrid en Sevilla op zijn CV. Er dient eerst nog afscheid genomen te worden van Pioli voordat de strijd echt losbarst, maar duidelijk is dat AC Milaan al voorsorteert op een vertrek en Van Bommel gedegen concurrenten heeft voor de trainersfunctie bij AC Milaan.