Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.
bet365 nieuws

PDC WK Darts 2023 Alan Soutar vs Danny Noppert

NA een week darts op Alexandra Palace, zijn er nog maar 32 spelers over van de 96 waar we mee begonnen. Danny Noppert gaat voor de een plek bij de laatste 16, maar daarvoor moet hij wel Alan Soutar verslaan. Wat zijn de kansen van de Nederlander?

Alan Soutar wist al eerder te winnen van Noppert

Waar Danny Noppert slechts een wedstrijd speelde op het WK, moests Alan Soutar, naast zijn baan als brandweerman ook al twee keer in actie komen op het WK. Door twee keer te winnen voegde hij zich voor de kerstdagen bij de laatste 32 op het WK Darts 2023. Wat maar weinig mensen weten is dat Soutar naast professioneel darter ook nog brandweerman is. Hierdoor kon hij zich niet in alle rust voorbereiden aangezien hij tijdens de kerst gewoon moest werken. Sterker nog, Soutar draaide op boxing day, een dag voor het duel met Noppert, een volle nachtdienst en heeft daardoor slechts een dag om zich voor te bereiden op deze wedstrijd. 

De Brit is dat wel gewend en won ook de eerste twee partijen zonder extra vrijaf te nemen. Toch spreken de statistieken op dit WK in het voordeel van de Nederlander. Soutar heeft dan wel de enige onderlinge tussen de twee darters gewonnen, Noppert is in betere vorm de laatste maanden en lijkt favoriet te zijn bij de Nederlandse bookmakers.

Danny Noppert op zoek naar tweede titel dit seizoen

Eerder dit jaar wist Danny Noppert al de UK Open te winnen. Daarmee lijkt 2022 nu al een geslaagd jaar voor de Nederlander. Toch zit het seizoen er nog niet op en hoopt Noppert ook vriend en vijand te verrassen door ver te komen op het WK. Er wordt zelfs gedacht aan een finaleplaats. Noppert kwam de eerste ronde goed door en lijkt zijn vorm te hebben behouden. Dat maakt de Nederlander gelijk een gevaarlijke outsider. Bij de bookmakers krijg je 34 keer voor wedden op WK Darts eindwinst van Noppert en staat hij momenteel op de 13e plaats bij de bookmakers. Noppert won zijn eerste wedstrijd overtuigend met 3-1 van David Cameron en is maar wat blij dat hij na een paar dagen rust weer in actie kan komen. Laten we snel de odds van de Nederlandse bookmakers erbij pakken. 

Bookmaker:bet365 klein logojacks logo kleinCircus Logo
Bookmaker bonus:Bet365 BonusJack’s BonusCircus Bonus
Soutar wint4.003.954.02
Noppert wint1.371.391.39
Soutar King of the Oche:Ja13.0013.2513.30
Noppert King of the Oche: Ja3.053.153.05
Meer dan 12,5 180’s1.911.901.85
Minder dan 12,5 180’s1.811.851.80
Odds van 27-12-2022 – quoteringen kunnen veranderen

De beste odds en bonus bij Alan Soutar vs Danny Noppert

Hierboven hebben we de drie bookmakers met de beste odds voor je op een rijtje gezet. Wat opvalt is dat je bij alle bookies terugziet dat de Nederlander de favoriet is. Je krijgt bij Jack’s 1.40 voor winst van Noppert tegenover 3.10 voor een overwinning van Soutar. Daarnaast staat er bij deze bookmaker ook de Jack’s welkomstbonus voor je klaar waarmee je een free bet tot € 50,00 ontvangt en daarnaast als reeds geregistreerde speler ook 10 profit boosts kunt claimen en nog eens twee € 10 free bets extra kunt pakken. Een mooi pakket aan bonussen bij Jack’s om te wedden op het WK darts!

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com. Hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
Gerwyn Price - Raymond van Barneveld WK Darts 27-12-2022
volgend artikel
Wedden op Michael van Gerwen vs Mensur Suljovic - PDC WK Darts