Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

Succesvol wedden draait niet enkel om slimme weddenschappen te plaatsen op diverse sporten. Een vaak over het hoofd geziene tip gaat over precies waar je deze weddenschappen gaat plaatsen. Er zijn verschillende betting sites op de markt die elk hun eigen sterke punten hebben, en een keuze uit de beste Bookmakers Nederland is dan ook vaak gebaseerd op jouw specifieke voorkeur. Een beetje onderzoek gaat dan ook wel heel ver. Om jouw keuze te vergemakkelijken, zetten wij hier alle goksites met de beste noteringen op een rij! We gaan zelfs nog dieper de beste odds voor individuele sporten & competities analyseren! Dat doen we door de oddsmarges te berekenen.

Wat houden die sportsbook marges precies in? Elke voetbalwedstrijd heeft meestal 3 verschillende quoteringen, namelijk odds voor winst, verlies en gelijkspel. De bookmaker marge is het (verborgen) percentage en dus de winstmarge van de goksite in kwestie op deze weddenschappen. Daaruit kan jij als speler afleiden in welke mate wedden op een bepaalde selectie met bepaalde odds winstgevend zal zijn. Over het algemeen geldt: hoe lager de marges, hoe beter je winstkans!

De hoogste odds marges op voetbal & andere sporten

We bekijken hieronder de sportsbook marges enkele dagen voor aanvang van een duel van Unibet. Hierna vergelijken we deze met dezelfde wedstrijden net voor de aanvang van de match. Ons team van weddenbonus heeft Unibet volledig geanalyseerd op basis van bookmaker marges. Unibet is zowel beschikbaar in Nederland als Belgie.

Quoteringen marges 4-5 dagen voor de weddenschap

Site% Marge op Eredivisieop CLdiverse sport
5.86%2.97%5.1%

Dit zijn de marges op voetbal net voor de aanvang van de wedstrijd

Site% Marge op Eredivisieop CLdiverse sport
5.16%2.43%4.67%

In deze tabel gebruikten we willekeurige Eredivisie (en CL) wedstrijden. We berekenen de gemiddelde quoteringen marges 4-5 dagen voor de aanvang van de wedstrijd. We doen hetzelfde voor <1 dag voor de aftrap, en bekijken of de quotes verbeteren. Vele gok experts vertellen je vaak dat gokken net voor de aanvang van een partij meer winstgevend is. We bekijken of dit ook effectief correct is. We gebruiken de Unibet Eredivisie odds als voorbeeld om onze berekeningen aan te tonen:

We bekijken enkele odds op Eredivisie voetbal en hun marges


© Unibet: odds 4-5 dagen voor de aftrap Eredivisie

Van boven tot beneden heb je dus een quoteringen marge van: 5.68%, 6.17%, 5.51%, 6.05%, wat dus een gemiddelde geeft van 5.86%. Als we de quoteringen later bekijken bleken deze beter te zijn. Hoe dan ook, Unibet heeft altijd interessante quoteringen!

Belangrijke punten over succesvol wedden op voetbal & sport

We kunnen een aantal conclusies trekken uit onze analyse. Er zijn sowieso betting sites die over het algemeen betere odds aanbieden in vergelijking met hun concurrenten. Wat heel opvallend is, dat zelfs sommige van de wed aanbieders op specifieke markten verruit de beste quotes leveren!

Onze tips voor meer winst te pakken op sportweddenschappen

 1. Meld je aan bij zoveel mogelijk sportsbooks en wed enkel op de markten waar zij het sterkst in zijn
 2. Gebruik een stortingsbonus en ga uitsluitend inzetten op de beste quoteringen op basis van onze analyse
 3. Wacht met het plaatsen van je bet, tot net voor de aanvang van de wedstrijd, en je krijgt de beste quotes
 4. Lees onze Surebet strategie pagina
 5. Zelfs op individuele markten kan er veel verschil zitten tussen quoteringen van verschillende wedstrijden, vergelijk deze dus ook met de andere websites en kies de hoogste odds
 6. Hoe bekender de markt voor de bookmaker, hoe gunstiger de quotering
 7. De meest winstgevende voetbal bets zijn gratis weddenschappen

Hieronder geven we je nog wat meer uitleg bij deze tips, zodat je meer algemene kennis hebt wat wedden juist winstgevend maakt.

Waarom is het aantrekkelijker om in te zetten net voor een event?

Hoe meer informatie je hebt, hoe slimmer je kan gaan wedden. Dit is net hetzelfde voor de bookmakers! Net voor de aanvang van de wedstrijd hebben zij het meeste informatie over de specifieke wedstrijd, en zijn de odds dus gebaseerd op basis van de meeste kennis. Wanneer nog niet alle informatie beschikbaar is, dan zit er meer risico in fluctuaties, en proberen ze dus net als de typische goklieveling hun risico een beetje te beperken. Dat doen ze door de odds minder aantrekkelijk te maken.

Waarom zijn de Champions League odds zoveel beter als andere competities?

Meestal geldt de regel: hoe bekender de competitie, hoe meer informatie er beschikbaar is om de odds in te stellen. Een prestigieuze competitie zoals de Champions League kan dus op gunstigere marges op odds rekenen dan bijvoorbeeld de Eredivisie.

Waarom zit er zoveel verschil tussen bijvoorbeeld wielrennen marges en tennis?

Allereerst zijn de marges op wielrennen veel moeilijker om uit te rekenen, gezien er zoveel factoren zijn met alle verschillende wielrenners die in aanmerking komen op winst. Tennis is veel eenvoudiger aangezien het enkel over winst of verlies gaat tussen twee partijen. Hiernaast heb je ook de bekendheid van de markt, en de focus van de specifieke bookmaker. Gezien de heuse populariteit van wielrennen in Belgie & Nederland zullen bookies die specifiek op deze markten gefocused zijn dus meestal betere odds leveren, door de ervaring en kennis in deze sporten.

Je zegt dat het beter is om op meerdere sites je aan te melden, welke raden jullie dan precies aan?

Kort samengevat… zoveel mogelijk! Via ons site menu kom je op onze lijst van Bookmakers een ranglijst van alle beste sites tegen. Wij raden aan om je bij zoveel mogelijke websites aan te melden zodat je telkens wanneer je super odds vindt, je geen tijd verliest met de registratie. Een voorbeeld van degelijke keuze is bv, Circus. Hieronder zetten we ook even de beste opties in de kijker, met een rechtstreekse aanmeldknop.

Pak meer winst met hoge quoteringen & odds boosts!

Veel goksites bieden aantrekkelijke promoties aan om klanten te blijven kunnen aantrekken. Vaak gaat het dan om odds boosts, free bets en allerlei andere dagelijkse promo’s. Een goed voorbeeld hiervan is de BetFIRST Lucky boost promotie! Bijna dagelijkse zijn er dan een aantal uitgekozen verhoogde quoteringen & boosted odds op de belangrijkste events van de dag. Een ander zulk voorbeeld is Bet777, die een gelijkaardige promo hebben. Vooral heel veel van de Bet Sites Belgie staan hiervoor ook bekend. Van risicoloos wedden, tot verhoogde winst, ze komen wekelijks uit de hoek met zulke promo’s.

Een korte samenvatting van alle promoties die je kan tegenkomen:

 • Odds boosts: Verhoogde quoteringen op één event
 • Combo boost: Hogere odds op meerdere weddenschappen in een lijst
 • Verhoogde winst: De uitbetaling wordt met een percentage meer uitbetaald
 •  Risk Free: Bij winst verandert er niets, bij verlies krijg je je geld terug

Het is dus altijd slim om ook even naar de promo’s te kijken indien je een weddenschap wilt plaatsen tegen hoge quoteringen!