Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.
weddenbonus nieuws

Toulouse – Union Saint-Gilloise: Erop of eronder voor de Belgen

Aankomende donderdag neemt Union Saint-Gilloise het in de Europa League op tegen Toulouse. Een strijd tussen de nummer drie en twee van Groep E. Een cruciaal gevecht met het oog op Europese overwintering! Wie is er favoriet bij de bookmakers?

Profiteert Toulouse van thuisvoordeel?

Toulouse, de Franse club die momenteel de tweede plaats in Groep E inneemt, heeft tot nu toe een indrukwekkende prestatie geleverd in de Europa League. Ze staan op 7 punten uit 4 wedstrijden. Dit puntenaantal komt uit 2 overwinningen en 1 gelijkspel en hierdoor heeft het team zich gepositioneerd als een sterke kanshebber voor de volgende ronde. De aanvalslinie van Toulouse is dynamisch en ze bezitten over een hoop scorend vermogen dat voor de overwinningen moet zorgen. Toch heeft de verdediging van Les Violets de laatste weken wat zwakte getoond en dat baart zorgen voor de rest van het (Europese) seizoen.

Wat echter nog veel meer zorgen baart, is de huidige plaats in de Franse Ligue 1. De ploeg van Carles Martínez Novell staat op de vijftiende plek en verloor punten in vijf van de zes laatste wedstrijden. De enige resultaten die de moed in het Stadium de Toulouse hoog houden zijn de (verrassende) winsten op Liverpool en LASK, maar er moet toch ook opgemerkt worden dat eerder Liverpool Les Violets al met 5-1 versloeg. Toch staat Toulouse op de tweede plek en zal een overwinning ze weer een stap verder brengen naar de play-offs. De eerste plek is in theorie ook nog mogelijk, echter moet Liverpool dan wel punten beginnen te verspelen. Bij de beste bookmakers België is Toulouse favoriet voor dit duel met 2.20 voor een overwinning. De vorige keer werd het 1-1 tussen beide ploegen maar dit keer heeft Toulouse de steun van Les Pitchouns, de trouwe aanhang van TFC. Gaat dat het verschil maken op donderdag?

Kansen van Royale Union tegen Toulouse

Aan de andere kant staat Union Saint-Gilloise, de Belgische club die momenteel de derde plaats in dezelfde groep bezet. Met 4 punten uit 4 wedstrijden, waaronder 1 overwinning en 1 gelijkspel, hebben ze een wisselvallige Europese reeks achter de rug. Toch kunnen ze bouwen op een geweldige eerste plek in de eigen nationale competitie waar ze fier koploper zijn en de concurrentie ver achter zich laten. De laatste zeven wedstrijden werden gewonnen en dus reist Union vol vertrouwen af naar hun zuiderbuur.

Wat verder opvalt is dat Saint-Gilloise een stuk dreigender was in het eerste duel tegen Toulouse dan hun tegenstander en dat echt groot gevaar 90 minuten lang uitbleef. De benutte penalty van Dallinga in de blessuretijd van de eerste helft was de enige echte doelkans van de Fransen. Natuurlijk was Liverpool een maatje te groot voor USG maar tegen Toulouse zou er toch een punt in moeten zitten. Union heeft een aantal bijzondere prestaties neergezet dit seizoen en dus kan een stunt er ook zo maar eens in zitten. Winst van de Belgische koploper staat bij Bwin Bonus op 3.10 en dat kan je een mooie winst opleveren. Een gelijkspel staat nog op 3.60 en dat betekent dat de bookmakers toch eerder Toulouse zien winnen dan dat ze rekenen op een zege van Royale Union.

bwin logo

Hoe kun je wedden op Toulouse – Union Saint-Gilloise

Deze Europa League wedstrijd biedt een scala aan wedmogelijkheden. We hebben zojuist al even de 1×2 weddenschappen besproken, maar er zijn nog veel meer inzetopties. Een populaire optie is momenteel ‘Beide Teams Scoren’, met odds van 1.61. In veel wedstrijden van beide ploegen wisten zowel de thuis- als de uitploeg tot scoren te komen en dat maakt deze bet zo interessant. Gezien de aanvallende stijl van beide teams, lijkt dit dan ook een prima keuze om te wedden. Hoewel het de vorige keer slechts 1-1 werd, is een andere mooie optie de ‘Meer dan 2,5 Doelpunten’ weddenschap met odds van 5.75 een aantrekkelijke optie, zeker als je ervan uitgaat dat beide ploegen moeten winnen.

Dan is er nog ‘Eerst scorende team’. Ook hier is het weer Toulouse dat favoriet is. Je krijgt 1.78 voor Toulouse en 2.15 voor Union. Wedden dat er helemaal geen doelpunt valt, levert je zelfs 10.50 op! Gezien de huidige vorm en prestaties van beide teams, zou een 2-1 overwinning voor Toulouse of een 1-1 gelijkspel realistische opties kunnen zijn waar je respectievelijk 8.75 en 7.00 voor krijgt. Natuurlijk neem je met dit soort weddenschappen een hoger risico, maar daar krijg je dan ook naar uitbetaald.

De wedstrijd tussen Toulouse en Royale Union Saint-Gilloise in de Europa League belooft een fascinerend duel te worden en hoewel bij Bwin gratis wedden op deze wedstrijd niet mogelijk is, kun je hier wel de hoogste odds pakken. Meld je daarom snel aan bij deze bookmaker en zet alvast in!

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com. Hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
Wedden op de Formule 1 1 Las Vegas Grand Prix 2023
volgend artikel
Jupiler Pro League weer van start met € 30 gratis!