Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.
circus nieuws header

Wedden op Ronde van Vlaanderen: hoge odds voor Van der Poel en Van Aert

Met de Ronde van Vlaanderen staat een van de mooiste koersen van het jaar voor de deur. Komende zondag trillen de renners over de kasseien richting de finish in België. Heel het land staat stil op het moment dat de renners alles geven voor de overwinning. Je zit voor de TV of staat langs de kant je favoriet aan te moedigen. Een andere keuze heb je niet. De klassieker wordt voor Nederlanders nog leuker met de welkomstactie van Circus, een van de beste bookmakers Nederland. Ook Belgen kunnen bij Circus terecht, helaas zonder welkomstbonus, wel met mooie odds!

Tot 250 euro gratis voor Nederlanders!

Deze welkomstbonus is er eentje om van te profiteren, want je kunt tot wel €250 aan free bets ontvangen als je woonachtig in Nederland bent. Hoe kom je aan zo’n geweldige bonus? We helpen je op weg. 

  1. Maak een account aan bij Circus, dat kan ook via de Circus app
  2. Doe een eerste storting via ‘mijn account’; kan simpel met iDeal
  3. Plaats een kwalificerende bet op jouw favoriete event
  4. Ontvang tot €250 aan free bets

Let wel even op dat je minimaal 24 jaar oud bent, minimaal €20 inzet op een odd van 1.60 of hoger en dat je de freebet 7 dagen na activatie ook gebruikt. Anders vervalt hij weer. De free bets worden uitgedeeld per €10. 

Circus App
Bonus ook beschikbaar via de Circus app!

Gokken op Ronde van Vlaanderen: mooie quoteringen voor Nederlanders

De Ronde van Vlaanderen, ook wel bekend als de Ronde, is een van de meest prestigieuze wielerwedstrijden ter wereld. Het begon in 1913 als een koers zonder hellingen, maar met slecht begaanbare kasseistroken die de renners tot het uiterste dreven. In de loop der jaren evolueerde het parcours en werden er steeds meer hellingen toegevoegd om de koers uitdagender en aantrekkelijker te maken.

Een van de meest legendarische hellingen in de Ronde is de Paterberg, een steile klim van 360 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 12,5%. De Koppenberg is een andere iconische helling, bekend om zijn steile, onregelmatige kasseien. De Oude Kwaremont is een langere, geleidelijke klim die ook een uitdaging vormt voor de renners.

Hoewel de laatste kilometers van de Ronde van Vlaanderen geheel vlak zijn, maakt het selectieve parcours het bijna onmogelijk om te eindigen in een massasprint. Sprinters zoals Alexander Kristoff en Mads Pedersen hebben echter bewezen dat ze kunnen concurreren op deze koers. Toch zijn het meestal de noeste hardrijders die zegevieren, zoals de Belg Philippe Gilbert, die de Ronde van Vlaanderen op eigen grond won in 2017.

Inzetten op de strijd tussen Van der Poel en Van Aert: Nederland versus België

Een van de meest spectaculaire edities van de Ronde vond plaats in 2019, toen Mathieu van der Poel en Wout van Aert een beklijvend duel uitvochten. Het duo degradeerde de tegenstand en eindigde in een nagelbijtende sprint voor de overwinning, waarbij Van der Poel won met centimeters verschil. In 2020 voegde Van der Poel opnieuw zijn naam toe aan de erelijst, nadat hij samen met de Sloveense wielergrootheid Tadej Pogačar naar de finish was gereden en de achtervolgers hun kans hadden gegrepen.

Voor de editie van 2023 zijn er drie favorieten volgens de odds van Circus, een van de beste bookmakers België en Nederland: Mathieu van der Poel (3.75), Wout van Aert (4.50) en Tadej Pogacar (4.00). In Nederland heb je zelfs geluk, want de odd van Van der Poel is verhoogd naar 4.25! Toch zijn er ook nog andere kanshebbers. We zetten de beste odds voor je op een rij:

DeelnemersCircus.NLCircus.BE
Van der Poel3.50 -> 4.25*3.50
Pogacar4.004.00
Van Aert4.504.50
Laporte16.0016.00
*speciaal verhoogde odd!

gokken ronde van vlaanderen

Wedtip Ronde van Vlaanderen: supervorm Jumbo-Visma, maar sponsorproblemen

Terwijl Wout van Aert zich vooral op het fietsen probeert te focussen, gaat het bij zijn ploeg Jumbo-Visma ook om andere dingen. Het lijkt er sterk op dat de supermarktketen stopt met de sponsoring vanaf het kalenderjaar 2025. De leiding van het bedrijf is veranderd en dus wordt ook de sponsoring heroverwogen. Bij de wielerleiding van de ploeg bestaat er volgens het team echter geen onrust. Ze denken dat ze met de prestaties van de afgelopen jaren genoeg reclame voor zichzelf hebben gemaakt om een grotere, internationale sponsor te kunnen vinden. Op 1 januari 2019 tekende het een contract van vijf jaar, dus het kan zonder problemen stoppen. De vraag is nu dus in hoeverre dit ook de wielerprestaties van bijvoorbeeld ster Wout van Aert beïnvloedt. 

Afgelopen week liet Christophe Laporte zien dat het op de weg nog prima loopt bij Jumbo-Visma. De Fransman won eerst Gent-Wevelgem en pakte drie dagen later ook de winst in Dwars door Vlaanderen. Met een solo won hij die laatste wedstrijd, nadat hij drie kilometer voor het einde vertrok uit een kopgroep van 10 man. Laporte is dus ook een naam om te overwegen als je een gokje waagt bij Circus bonus op wie er de Ronde van Vlaanderen wint. 

Over de auteur

Hans Steen schrijft al sinds 2018 wekelijks veel artikelen voor weddenbonus.com vooral de Europese voetbalcompetities zijn bekend terrein voor hem. Hij weet veel te vertellen over de vorm van verschillende clubs, de transfers en weet mooie odds te linken aan opkomende voetbalwedstrijden.

vorig artikel
Inzetten op Man City – Liverpool: odds om mega te cashen
volgend artikel
Gokken op GP Australië: Verstappen vs Perez