Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.
bet365 nieuws

Gokken op GP Australië: Verstappen vs Perez

#Ad – De Grand Prix van Australië 2023 wordt gehouden van 31 maart tot 2 april op het Albert Park Circuit in Melbourne. Max Verstappen was de snelste op de eerste vrije training voor de GP van Australië. Tijdens de tweede training moest hij genoegen nemen met de derde plaats achter Charles Leclerc en Fernando Alonso. Nyck de Vries werd teleurstellend 17e. De kwalificatie voor de Grand Prix start op zaterdag 1 april 2023 om 07.00 uur Nederlandse tijd. De start van de race is precies 24 uur later. Het is de derde race van het seizoen. Op vrijdag was het een regenachtige training. Allemaal omstandigheden om rekening mee te houden als je gebruik wil maken van de Bet365 welkomstbonus.  

Als nieuwe speler bij Bet365 krijg je wedkredieten tot wel €100 euro. Je registreert je door een gebruikersnaam en wachtwoord te bedenken en stort minimaal €5 op je account met behulp van iDeal. Het bedrag dat je vervolgens inzet, krijg je automatisch uitbetaald in een free bet. Zo kun je tot €100 aan free bets ontvangen. Let er alleen even op dat je inzet op odds van minimaal 1.20. Ook kun je de Bet365 wedkredieten pas uit laten betalen als je ze hebt ingezet op een quotering naar keuze van jouw favoriete evenement. 

Wedden op GP Australië: odds Verstappen, Perez en Alonso in Melbourne

Max Verstappen is zoals altijd dit seizoen de favoriet voor de zege dit weekend. Zijn grootste concurrent komt uit eigen ploeg, namelijk Sergio Perez. Fernando Alonso maakt ook een goede kans op de eindzege. Tijdens de vrije trainingen en de kwalificatie hebben de coureurs last van regen, maar naar verwachting is het circuit droog als de lichten zondag op groen gaan. In het algemeen klassement staat Max Verstappen slechts een puntje boven Perez, enkel door de snelste raceronde in Jeddah. Fernando Alonso is tot nu toe de verrassing van het seizoen. De ervaren coureur, zie zelfs even stopte in 2018, is helemaal terug en lijkt de voornaamste concurrent van Red Bull. We hebben de beste quoteringen voor je op een rij gezet:

1.30 | Verstappen wint
5.50 | Perez wint
7.50 | Alonso wint
4.00 | Podiumplek Hamilton

bet365 mobiel wedden
Wed nu ook met de Bet365 app!

Voor de race van 2023 is het F1-circuit in Australië aangepast om meer mogelijkheden tot inhalen te bieden. Zo is de chicane in bocht 9 en 10 vervangen door een recht stuk, wat aanvankelijk resulteerde in een extra DRS-zone tussen bocht 8 en 9, maar deze werd later door de FIA weer ingetrokken. Hierdoor heeft het circuit in Melbourne nu vier DRS-zones. Ook zijn bocht 13 en de bochten 1, 3, 6 en 15 verbreed, wat meer ruimte geeft voor inhaalacties. De snelheid in bocht 6 is flink verhoogd van 149 km/u naar 219 km/u. Al deze veranderingen samen zouden moeten leiden tot kortere rondetijden in de kwalificatie met 5 seconden. 

Hoge odds podiumplek Hamilton; Verstappen favoriet Grand Prix Australië

Op het F1-circuit in Melbourne worden de kampioenen van de sport geëerd met elk hun eigen bocht, zoals Ayrton Senna, Alain Prost en Niki Lauda. De eerste bocht op het circuit is altijd uitdagend, maar de recente verbreding van de bocht met 2,5 meter biedt nu meer racelijnen en inhaalmogelijkheden. Hierdoor zullen er meer gevechten plaatsvinden die door zullen gaan tot bocht twee en drie. Coureurs zullen ook een nieuwe ervaring beleven in bocht 7, omdat de bocht nu genomen moet worden met een minimum snelheid van 219 km/u, in plaats van de oude snelheid van 149 km/u. Belangrijke informatie om mee te nemen als je gebruikmaakt van de bet bonus en zoveel mogelijk kans wil maken op mooie bedragen. Zeker bij een sport als Formule 1 is het van belang om precies te weten waar de kleine verschillen kunnen worden gemaakt. 

De hogere snelheid vermindert het effect van vuile lucht op de aerodynamica van achteropkomende auto’s. Bocht 13, voorheen bekend als bocht 15, is een uitdagende bocht waar coureurs gemakkelijk fouten kunnen maken. Met de recente verbreding van 3,5 meter wordt het voor de koploper moeilijker om zijn positie te verdedigen.

Gokken op Verstappen: wat verwacht Max zelf

Nu je genoeg kennis hebt om een goede inschatting te maken, is het ook nog handig om te weten wat de topfavoriet denkt over dit raceweekend. Max Verstappen doet zijn zegje: “Er is weinig grip en het asfalt is hier glad. Dat was vorig jaar ook al. Het is moeilijk om de banden te laten werken. Dus het is heel moeilijk als je naar buiten gaat en meteen wilt pushen. En met die onderbrekingen en rode vlaggen die we tijdens de eerste sessie hadden, kom je nooit echt in je ritme”, verklaart hij de moeilijke vrije trainingen tot nu toe. Toch heeft hij er vertrouwen in: “De auto voelde wel goed. Al is het nu moeilijk te zeggen. We kwamen nooit echt in een window waarin ik het gevoel had dat ik de banden helemaal onder controle had. Dus we moeten vanavond nog even wat bestuderen, maar dat zal wel goed komen”. Als er geen gekke dingen gebeuren, dan is Verstappen de gedoodverfde favoriet, maar daarom is de Formule 1 zo interessant: één stuurfoutje kan genoeg zijn.

Over de auteur

Hans Steen schrijft al sinds 2018 wekelijks veel artikelen voor weddenbonus.com vooral de Europese voetbalcompetities zijn bekend terrein voor hem. Hij weet veel te vertellen over de vorm van verschillende clubs, de transfers en weet mooie odds te linken aan opkomende voetbalwedstrijden.

vorig artikel
Wedden op Ronde van Vlaanderen: hoge odds voor Van der Poel en Van Aert
volgend artikel
Gokken op Spakenburg – PSV: hoge odds voor stunt in de KNVB Beker