Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.
circus nieuws header

Wie zijn de favorieten voor Parijs-Roubaix 2022

Aanstaande zondag is het weer tijd voor Parijs-Roubaix. Nog geen half jaar na de vorige editie kijken we alweer uit naar de vele kasseien in één van de oudste klassiekers. We bespreken het parcours en  de favorieten zodat je goed bent voorbereid om te wedden op Parijs-Roubaix.

Het parcours van Parijs-Roubaix 2022

Vorig jaar won Sonny Colbrelli met een overmachtige sprint Parijs-Roubaix en versloeg zo Matthieu van der Poel en Florian Vermeersch. Er wordt aanstaande zondag 257 kilometer verreden waarvan er 55 kilometer over kasseien wordt afgelegd. Er zijn in totaal dertig onverharde stukken in de Hel van het noorden. Het startschot ligt in Compiègne en de finish ligt op de Roubaix wielerbaan. De renners hebben de eerste 100 kilometer met name te maken met geasfalteerde wegen, pas op 96 kilometer na de start komen de eerste kasseien in beeld en zal het geweld echt losbarsten. 

De Trouée d’Arenberg doemt op op 95 kilometer van de finish. Dit is is verreweg de meest lastige strook van Parijs-Roubaix, maar ook Mons-en-Pévèle kan dit jaar wel eens het verschil maken omdat deze pas na 200 kilometer in beeld komt. Voor de renners die meedoen aan de Tour de France, is het een goede manier om alvast te wennen, want er zijn dit jaar drie kasseienstroken in de vijfde etappe van de Tour. Parijs-Roubaix is zo’n klassieker die blijft boeien en er wordt de laatste jaren ook steeds meer ingezet bij de Nederlandse bet sites. Laten we de favorieten voor deze editie eens bespreken. Hierna gaan we ook over de odds om te wedden op Parijs-Roubaix 2022.

Wie zijn de favorieten om Parijs-Roubaix te winnen?

De winnaar van vorig jaar, Sonny Colbrelli moet Parijs-Roubaix op de televisie volgen, na zijn hartoperatie eerder dit jaar. Colbrelli zou na zijn indrukwekkende zege een goede kanshebber zijn dit jaar, maar komt voorlopig niet in actie. Natuurlijk wordt opnieuw Mathieu van der Poel genoemd, hoewel de Nederlandse renner van Fenix-Alpecin wat tegenviel in de Amstel Gold Race. Wel heeft MvdP Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen al op zijn naam gezet dit jaar. Parijs-Roubaix zou daar prima bij passen. Een andere kanshebber in onze ogen is Mads Pedersen. De wereldkampioen van 2019 richt zich op Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem en Milaan-San Remo en zal dit jaar het Van der Poel wel eens heel lastig kunnen maken.

Wout van Aert hebben we nog niet benoemd, maar na het missen van enkele van de belangrijkste klassiekers van het voorjaar zal Van Aert toch ook gebrand zijn om een kunststukje af te leveren. Kasper Asgreen kent een goed voorjaar en behoort dan wel niet toch de topfavorieten, je moet hem toch wel rekenen als outsider. Dezelfde rol kun je toebedelen aan Stefan Küng, de Zwitser die dit jaar in vorm is. Nu je een aantal favorieten kent, is het tijd om te gokken op Parijs-Roubaix. We delen de odds van Circus met je waar regelmatig gratis bonus sportweddenschappen te vinden zijn.

Circus odds bij Parijs - Roubaix 2022
© Circus – 15/04/2022 – quoteringen zijn onderhevig aan verandering

De hoogste quoteringen voor het wedden op Parijs-Roubaix 2022

Bij Circus vind je de beste odds bij Parijs-Roubaix en hier wordt Mathieu van der Poel getipt om de race te winnen voor vier keer je inleg. Mads Pedersen volgt met 5.00 en voor een overwinning van Wout van Aert staan de odds op 7.00. Kasper Asgreen die zeker gevaarlijk kan zijn, staat bij Circus op 14.00, gevolgd door Christophe Laporte met 15.00. Dat is de top vijf voor wedden op Parijs-Roubaix bij Circus. Circus is een relatief jonge bookmaker in Nederland waar je je nu kunt aanmelden met een Circus welkomstbonus. Deze loopt op tot wel € 250 in de vorm van 25 freebets van € 10,00. Via onderstaande link pak je direct die beste odds en bonus.

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com. Hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
Wedden op Slavia Praag - Feyenoord Conference League 14-04-2022
volgend artikel
Toto KNVB Beker: wedden op PSV - Ajax