bet365 nieuws

Wordt Max Verstappen wereldkampioen in Abu Dhabi?

Nog één race, twee coureurs met exact evenveel punten en heel Nederland dat niet kan wachten op zondagmiddag. Wordt Max Verstappen wereldkampioen ten koste van Lewis Hamilton.

Zo spannend is het nog nooit geweest in de Formule 1

Natuurlijk speelt het mee dat Verstappen een Nederlander is. Als dit een strijd was tussen Gasly en Hamilton of misschien zelfs Bottas of Perez, hadden we er een stuk minder over gehoord. Maar goed, Verstappen is nu eenmaal Nederlander en dus ligt het hele land zondag plat om “Max te kijken”. Nu is het ook wel een extreem einde van het kampioenschap. 

Verstappen en Hamilton staan op exact evenveel punten. De winnaar van de race, of in ieder geval degene die als eerste van deze twee coureurs over de finishlijn komt, schrijft het kampioenschap op zijn naam. Nu is er nog een mogelijkheid. Het is in theorie zelfs mogelijk dat een crash de race zal beslissen. Nu zal dat de sport niet ten goede komen, maar als Verstappen en Hamilton met elkaar aan de slag gaan en crashen gaat het kampioenschap naar de Nederlander.  We gaan zo kijken naar de odds van de betting sites, maar natuurlijk is het eerst tijd om te kijken naar het circuit? Welke auto is het beste op Abu Dhabi?

Verstappen won vorig jaar op Abu Dhabi

Het eerste voordeel kan Verstappen alvast in zijn zak steken. Vorig jaar pakte de Nederlander pole position met 0.025 seconde voorsprong op Valtteri Bottas en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Na elke ronde op kop te rijden, kwam Verstappen zag Verstappen als eerste de zwart-wit geblokte vlag. Zelfs als Verstappen dit keer niet pole pakt, is het circuit zeker wel geschikt om in te halen. Hamilton wisselde zijn motor een paar races geleden en wist daarvan te profiteren door drie keer op rij te winnen. Nu is de verwachtingen dat de opgeschroefde motorstand deze race wat minder zichtbaar is.Het gaat ongelooflijk spannend worden, Verstappen weet hoe het winnen voelt op Abu Dhabi maar de druk zal enorm zijn. Bij de Nederlanders is Verstappen uiteraard de titelfavoriet. Hoe zit dat bij de bookmakers Nederland?

Hamilton favoriet bij Bet365 Abu Dhabi Grand Prix
©Bet365

Is Hamilton of Verstappen favoriet bij de bookmakers?

De Nederlandse wedkantoren zijn iets minder chauvinistisch dan de fans. Zo is Lewis Hamilton de favoriet bij de bookies om de race te winnen. Voor winst van Hamilton krijg je 1.62 en dat is bijna de helft van de 3.00 die je krijgt voor Verstappen. De bookmaker van dienst is Betcity die dit weekend bovendien ook met een mooie bonus komt. Daar lees je alles over in onze Bet365 review. Bottas en Perez staan op de gebruikelijke derde en vierde plek. Toch zal niemand daar echt oog voor hebben. Het wordt of Verstappen, of Hamilton in de apotheose van het seizoen. De tijden van Senna en Prost herleven. Krijgen we voor het eerst een Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1? 

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook is wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
Ajax - Sporting odds & voorbeschouwing
volgend artikel
Koploper Manchester City neemt het op tegen nummer 8 Wolverhampton