Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.
circus nieuws header

Wie wint Canada Grand Prix 2024

De Formule 1 Grand Prix van Canada 2024 vindt plaats van 7 tot 9 juni op het geweldige Circuit Gilles Villeneuve in Montreal. De grote vraag in Nederland is natuurlijk of Max Verstappen zich kan revancheren voor zijn zesde plaats in Monaco. Toch heeft de race in de Vorstenstaat getoond dat er meer kapers op de kust zijn. 

Favorieten Grand Prix van Canada

De vorige race eindigde voor Charles Leclerc ongetwijfeld zoals hij zich in duizenden dromen had voorgesteld. Een prachtige overwinning in zijn geboorteplaats. Voor vrienden, familie, buurmannen, super jachteigenaren en de rest van Monaco won Leclerc op heroîsche wijze de GP van Monaco. 

Daarachter was het soms spannend, maar vaak ook saai. Max Verstappen baalde er naar eigen zeggen van dat hij geen kussen had meegenomen om een dutje te doen. Hij eindigde dan ook op een (teleurstellende) zesde plek. De GP van Canada zal een stuk meer sensatie opleveren en Verstappen is gebrand om zijn klasse te tonen en weer zoals vanouds op het hoogste podium te staan. Toch viel op dat zowel McLaren, Ferrari en daarachter Mercedes een stuk dichter bij de RB20 dan vooraf was verwacht. Toch is Verstappen ook voor deze editie van de Canada GP de grote favoriet. Vorig jaar won hij en startte de Nederlander bovendien vanaf poleposition. Met 49 overwinningen in de laatste 74 races en drie achtereenvolgende kampioenschappen, kunnen we niet om Verstappen heen. 

Leclerc kende tot twee weken geleden een moeilijk seizoen, maar de winst in Monaco kan weleens voor de ommekeer zorgen. Met een goede kwalificatie en strategie tijdens de race maakt hij zeker kans om voor een tweede achtereenvolgende overwinning te gaan in Montreal.

Lando Norris en Oscar Piastri zijn dit jaar sneller dan ooit en zouden in Canada hoge ogen kunnen gooien. Norris staat op de derde plek op de WK ranglijst met 25 punten minder dan Charles Leclerc en vijf puntjes meer dan Carlos Sainz in zijn Ferrari. McLaren kent een geweldig seizoen en rekent zeker op minimaal 1 podiumplaats in Montreal.

Vorige winnaars

Zoals gezegd won Max Verstappen de race in 2023 en 2022, In de twee jaren daarvoor (2020 en 2021 was er geen race in Canada. Tussen 2015 en 2019 won Lewis Hamilton maar liefst vier keer op dit circuit. Alleen Sebastian Vettel  won in 2018 in zijn rode Ferrari en is daarmee de enige rijder in 13 jaar tijd die niet in een Red Bull of (McLaren) Mecedes reed. Met Hamilton en Verstappen die lijken te domineren op dit circuit lijken we dus twee favorieten te hebben. De Circus app toont echter aan dat er meerdere kapers op de kust liggen en biedt bovendien tal van andere interessante weddenschappen

snelste pit stop wedden gp canada

©Circus 06.06.2024 – odds kunnen veranderen

Type Circuit

Het Circuit Gilles Villeneuve is een semi-permanent stratencircuit dat bekend staat om zijn mix van snelle rechte stukken en technische bochten. De “Wall of Champions” bij bocht 13 is berucht omdat vele kampioenen hier hun race hebben eindigden na een fout. Het circuit vereist een perfecte balans tussen topsnelheid en wendbaarheid. Juist hierdoor is het een voor zowel coureurs als ingenieurs om de muur op een haar na te missen en zo voldoende snelheid te behouden.

Het circuit meet 4.361 kilometer en de race bestaat uit 70 ronden, wat neerkomt op een totale raceafstand van ongeveer 305 kilometer. De rechte stukken bieden volop gelegenheid voor inhaalacties, maar de scherpe bochten verraderlijk zijn.  Dit zorgt ervoor dat de Grand Prix van Canada tot een van de meest opwindende races van het seizoen​ is. Vergeet de slaapwekkende race in Monaco, de Canada GP is waar het allemaal gaat gebeuren.

Raceweekend: Vrije training en kwalificatie

Het raceweekend begint op vrijdag met de eerste en tweede vrije training, waar teams de kans krijgen om hun auto’s af te stellen en data te verzamelen. Op zaterdag vindt de derde vrije training plaats, gevolgd door de kwalificatie. De kwalificatie bepaalt de startopstelling voor de race en is vaak een spannend spektakel op zich. Coureurs pushen hun auto’s tot het uiterste om de snelste tijd neer te zetten en zo op zondag als eerste te starten. 

Bij de bookmakers kun je bovendien mooi wedden op de Formule 1 evenementen. Niet alleen op de race, maar ook bij de vrije trainingen en kwalfiicaties vind je tal van weddenschappen met goede quoteringen. Max Verstappen is favoriet om de kwalificatie te winnen met een odd van 1.65 gevolgd door Leclerc met 7.00 en Lando Noris met 9.00. Voor Hamilton krijg je maar liefst 25x je inzet. 

F1 Canada favorieten odds

©Circus 06.06.2024 – odds kunnen veranderen

Verwachtingen en strategieën

De verwachting is dat Red Bull Racing met Max Verstappen, opnieuw sterk zal presteren. Hun auto heeft bewezen betrouwbaar en snel te zijn, vooral op circuits die een mix van snelheid en technische vaardigheid vereisen. Ferrari zal hopen hun recente betrouwbaarheidsproblemen achter zich te laten en hun snelheid te benutten, zoals ze deden in Monaco. Toch is dit een heel ander circuit en is het de vraag hoe de felrode bolides uit de verf komen.

Mercedes  zal proberen om hun verbeterde vorm door te zetten. Hoewel ze niet de meest dominante auto hebben dit seizoen, hebben ze laten zien dat ze competitief kunnen zijn en altijd een bedreiging vormen. Dat moet dan vooral tijdens de race gebeuren aangezien de Mercedessen niet de beste kwalificatie machines zijn dit seizoen. 

circus 250eu gratis weddenschappen

Dan is er natuurlijk nog McLaren die wat ons betreft zomaar eens kunnen verrassen in Canada. Lando Norris is pijlsnel en heeft al menig podium gepakt en ook Oscar Piastri barst van het vertrouwen na zijn mooie resultaat in Monaco. Het zal ons niet verbazen als er in Canada zomaar eens twee oranje rijders op het podium staan. 

Heb jij al een favoriet op het oog voor de Grote Prijs van Canada? Bij Circus kun je extra profiteren, want daar verwachten we prachtige odds boosts bij deze race die je winst naar een nóg hoger niveau zullen tillen.

Wedden op de GP Canada bij Circus

Behalve odds boosts en andere promoties is er ook een sportweddenschappen bonus voor nieuwe spelers te vinden bij Circus. Aanmelden bij deze bookmaker levert je maximaal €250 aan Free Bets op. Dat betekent dat je gratis kunt wedden op F1. Bovendien komt deze bonus natuurlijk extra goed in een megadrukke sportzomer. Zo kun je dus gratis wedden op F1, tennis, het EK voetbal en nog veel meer! Fijne race!

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com. Hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
Is Nederland klaar voor het EK? Wedden op NED - CAN
volgend artikel
Win tickets voor Nederland - Frankrijk bij Unibet