Frankrijk mag zijn titel gaan verdedigen in een unicum voor het WK voetbal. Voor de allereerste keer in de geschiedenis van het WK zal je niet in de zomer kunnen wedden op het WK 2022. Na lange onderhandelingen van de FIFA kozen de organisatoren uiteindelijk voor een winter WK tussen 21 november & 18 december 2022. De redenen hiervoor zijn redelijk logisch; De zomer in Qatar is gewoonweg onmenselijk heet.

Wedden op EK logo

We willen graag op deze pagina op beknopte wijze alle mooiste weetjes & feiten neerzetten over het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. We beginnen graag even met de favorieten:

WK favorieten

  • Brazilie: De ploeg van wereldster Neymar is zoals bijna elk groot kampioenschap één van de grote kanshebbers op de eindwinst. In Qatar is dit natuurlijk ook zo het geval. Andere sterkhouders zoals Coutinho & Thiago Silva zullen ook weer van de partij zijn om dit historisch voetballand nogmaals een trofee te schenken.
  • Frankrijk: Uiteraard is de kampioen van de vorige editie automatisch gekwalificeerd om zijn titel ter verdedigen. Supertalent Mbappé was allicht de beste speler van het vorige WK, en zal door een 4 jaar extra ervaring enkel nog beter zijn. Natuurlijk heb je ook nog sterke waarden zoals Griezmann, Pogba & doelman Lloris om deze ploeg nog te versterken.
  • Belgie: Hoewel Kompany dit jaar op pensioen gegaan is om een sukkelend Anderlecht uit de dieperik proberen te helpen, zijn er nog meer dan genoeg talenten om wereldkampioen te worden. Met een Hazard, De Bruyne, Witsel & nog vele andere topspelers is Belgie altijd bij de top 4 in eender welk kampioenschap.
  • Engeland: Misschien een beetje verbazend, maar Engeland is volgens de bookmakers ook een grote favoriet. Spitsen als Sterling en Rashford zijn allicht geen absolute wereldsterren, maar hebben kwaliteiten genoeg om het verschil te kunnen maken in moeilijke wedstrijden.
odds WK 2022
© Betcity WK odds – onderhevig aan verandering

WK Voorspellingen

Een beetje zoals de WK favorieten, willen we ons ook aan een gokje wagen dankzij WK poules. Ben je niet zo bekend met dit soort weddenschappen? Via een WK poule kan je (meestal onder vrienden) gokken op de volledige kalender van het gehele WK. Degene die de meeste wedstrijden juist gokt wint dan ‘de pot’. Het is niet echt iets dat een groot verstand vereist, gewoon een beetje extra lol en wat bragging rights.

Gele en rode kaarten voorspellen

Buiten het heel toernooi even voorspellen kan je natuurlijk ook op het aantal gele en rode kaarten gaan inzetten. Misschien niet het meeste prestigieuze soort van weddenschappen maar toch altijd leuk om nog iets extra te hebben om naar te kijken.

WK bookmakers

Wedden op het WK voetbal kan niet zonder een gepaste bookie. WK betting sites zijn dus even belangrijk als je weddenschappen zelf. Tenzij je een louche kerel in je buurt kent die al jouw weddenschappen aanvaardt (Tip: dit is een slecht idee, doe dit niet!), dan zal je online een bet site moeten zoeken.

Gelukkig voor jou hebben wij een fantastische lijst met alle beste WK bookmakers voor Nederlands & Belgen zodat ook jij de beste promoties kan pakken tijdens heel het wereldkampioenschap.

WK bonus

Met een domein naam als weddenbonus kunnen we natuurlijk niets anders doen dan alle WK bonus opties nog eens extra in de kijker te zetten. Alle beste bookies komen voor je Wedden op WK Qatar plezier nog eens af met extra bonussen & promoties die die vaak zijn om van de watertanden. Wij verwachten veel van merknamen zoals Bet365 & Betcity.

Nog wat extra informatie over het WK

Dit WK kwam er niet zonder enige schandalen en PR nachtmerries. Enkele tijd na het nieuws dat het WK zich zou afspelen in Qatar werden heel wat omkoopschandalen in het nieuws gebracht. Hier is een korte samenvatting van enkele weetjes over alle corruptie schandalen van dit WK in Qatar.

  • Het feit dat ze een land in de woestijn kozen, zonder enige grote voetbaltraditie (waar alcohol en gokken bv ook verboden zijn)
  • Tijdens het bouwen van de stadions kwamen vele ‘moderne slavernij’ praktijken aan het licht.
  • Heel wat corruptie geruchten die dan door FIFA zelf werden onderzocht, met als eindresultaat natuurlijk dat er niets aan de hand was.

We verwachten dus een gigantische vernedering voor het Qatari elftal, dat tenzij ze een hoop Brazilianen naturaliseert (wat misschien ook wel gebeurt gezien hun middelen) geen schijn van kans maakt tegen geen enkel land in het kampioenschap.