Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.
circus nieuws header

Parijs Roubaix 2023 Quoteringen & Preview

Het Klassiekerseizoen is aangekomen bij de oudste wielerklassieker van allemaal: Parijs-Roubaix. Dit jaar is al de 120e editie over de Franse wegen. Net als afgelopen weekend tijdens de Ronde van Vlaanderen zijn Mathieu van der Poel en Wout van Aert twee van de grote favorieten. Tijdens De Ronde ging Tadej Pogacar er echter met de winst vandoor na een knappe solo. Hij werd nog wel achtervolgd door Van der Poel, maar die had eerder op de middag al teveel met zijn krachten gesmeten. Tijdens Roubaix hoeft het tweetal niet bang te zijn voor de Sloveense veelvraat, want hij doet niet mee: “Het lijden op de kasseien is echt pijnlijk. Als je klimt op kasseien, is dat toch anders. Om die wedstrijd te winnen moet ik ook nog wat kilo’s aankomen. Het gaat lastig worden. Momenteel denk ik dat ik nog te licht ben. Laten we Roubaix dus bewaren voor de toekomst,” aldus Pogacar. 

Ook aan de odds in de Circus app is te zien dat de Nederlander en de Belg favoriet zijn voor de eindzege. Dylan van Baarle, vorig jaar de beste, wordt gezien als een outsider. Voor een zege van hem krijg je 13.00 keer je inzet terug. Bij Van Aert is dat 4.50 en bij Van der Poel 5.00. Best interessante odds! Goed nieuws dus dat Circus zowel in Nederland als in België beschikbaar is. Voor beide wielrenliefhebbers dus kans om te cashen als je wil wedden op wielrennen

DeelnemersCircus.NLCircus.BE
Van Aert4.504.50 -> 6.00*
Van der Poel5.005.00
Van Baarle13.0013.00
Laporte16.0016.00
Lampaert30.0030.00
Teunissen 200.00200.00
*speciaal verhoogde odd (stand 6/4/23)

Wedden op Parijs Roubaix: geschiedenis, parcours en kanshebbers

Parijs-Roubaix is de oudste wedstrijd op de wielrenkalender met 119 edities. De Franse voorjaarskoers werd in 1896 opgericht door Theo Vienne en Maurice Perez, beiden textielproducenten uit Roubaix. De inspiratie voor de wedstrijd kwam van de Bordeaux-Parijs koers die inmiddels niet meer bestaat. Vienne en Perez wilden hun eigen koers organiseren, die zou eindigen op de wielerbaan die ze het jaar daarvoor hadden gebouwd in Roubaix. Ze benaderden de belangrijke Franse krant Le Vélo om hen te helpen bij het organiseren van de wedstrijd.

Peter Post was in 1964 de eerste Nederlandse winnaar van Parijs-Roubaix, gevolgd door Jan Janssen in 1967. Andere Nederlandse winnaars zijn Jan Raas in 1982, Hennie Kuiper in 1983, Servais Knaven in 2001, Niki Terpstra in 2014 en Dylan van Baarle in 2022. In totaal hebben 56 Belgische wielrenners de wedstrijd gewonnen, waaronder Rik Van Looy, Eddy Merckx, Johan Museeuw, Roger De Vlaeminck en Tom Boonen, die allemaal vier keer hebben gewonnen en daarmee het record voor de meeste overwinningen delen. Cyrille Van Hauwaert was de eerste Belgische winnaar in 1908. Belgen voelen zich dus goed bij deze zware wedstrijd, goed om te weten voor je kansen bij beste bookmakers België.

Parijs-Roubaix staat bekend als een zeer uitdagende en veeleisende wielerwedstrijd. Het vergt veel van de fysieke en mentale gesteldheid van de renners en kan leiden tot pijn, valpartijen en veel doorzettingsvermogen om te blijven doorgaan. Toch blijven wielrenners jaar na jaar terugkomen om deel te nemen aan deze legendarische wedstrijd. Henri Pélissier beschreef Parijs-Roubaix als meer dan alleen een wielerkoers, maar als een soort bedevaart. Viervoudig winnaar Tom Boonen beschreef het ooit zo: “Als ik in Roubaix onder de douche sta, begin ik eigenlijk aan de voorbereiding voor de volgende editie”. Het is er dus eentje voor de harde rennen; goed om rekening mee te houden als je gaat voor een bookmaker bonus

Inzetten op Van der Poel in Parijs Roubaix: verrassende voorbereiding

Mathieu van der Poel verbaasde vriend en vijand met zijn voorbereiding op de zwaarste klassieker van het seizoen. Op het laatste moment besloot de Nederlander om op woensdag mee te doen aan de Scheldeprijs. Die wedstrijd start in het Zeeuwse Terneuzen en finisht in het Vlaamse Schoten. De Nederlander – geboren in België – legt uit: “Een koers in mijn eigen regio is altijd leuk. Wat extra wedstrijdritme in aanloop naar Parijs-Roubaix is altijd goed. Bovendien kijk ik ernaar uit om onze sprinter Jasper Philipsen bij te staan.” Dat laatste deed Van der Poel ook al tijdens de Italiaanse rittenkoers Tirrena-Adriatico. De Belgische sprinter won daar twee etappes. De Scheldeprijs staat bekend als het officieuze wereldkampioenschap voor sprinters. Onder anderen Alexander Kristoff, Mark Cavendish, Caleb Ewan, Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen stonden aan de start. Neem de bijzondere voorbereiding dus mee als je wil cashen bij beste bookmakers Nederland

Parijs-Roubaix is natuurlijk live op televisie en online te volgen. In Nederland kun je vanaf 13:11 uur afstemmen op NPO 1 of de online kanalen van de publieke omroep. In België kun je als vanouds terecht bij Sporza en hun online kanalen. Daar begint de uitzending vanaf 13:30 uur. Een heerlijke tijdsbesteding op Eerste Paasdag. Na de uitgebreide brunch rustig op de bank ploffen, gokken op jouw dark horse, en dan genieten van het fietsgeweld op de Franse wegen. En net als jouw favoriet zijn handen in de lucht steekt en zegeviert is het tijd voor het paasdiner. Een zondag om van te dromen. 

Over de auteur

Hans Steen schrijft al sinds 2018 wekelijks veel artikelen voor weddenbonus.com vooral de Europese voetbalcompetities zijn bekend terrein voor hem. Hij weet veel te vertellen over de vorm van verschillende clubs, de transfers en weet mooie odds te linken aan opkomende voetbalwedstrijden.

vorig artikel
Wedden op Feyenoord – Ajax met odds van 100.00!
volgend artikel
Preview Liverpool – Arsenal: hoge odds voor PL-clash!