Handicap Wedden is een veelgenoemde term. Er bestaan echter verschillende varianten van handicap weddenschappen die je kunt spelen en het is daarom goed om te weten wat deze inhouden. Naast het type handicap weddenschappen dat je kunt spelen is het ook belangrijk dat je kiest voor de juiste bookmaker om je weddenschap bij te plaatsen.

Wij zetten voor jou alle uitleg over handicap weddenschappen op een rij aangevuld met goede bookmakers waarbij je kunt wedden. Wil je direct wedden op handicap weddenschappen dan kun je jezelf nu via onze lijst met beste online bookmakers je meteen gaan aanmelden bij één van de goksites. De onderstaande 3 sites zijn allemaal wel al geweldige kandidaten voor jou handicap bets te plaatsen!

BookmakeriDEAL?Rechtstreeks Aanmelden
Ja
Ja
Nee

Algemene uitleg Handicap Weddenschap

Een handicap weddenschap bij voetbal is een weddenschap waarbij je één van de teams een virtuele voorsprong geeft. Dit doen veel voetbal wedders vooral bij wedstrijden waarbij één van de teams een grote favoriet is. Doordat de quoteringen voor het wedden met handicap vaak een stuk beter zijn, kun je zo een saaie wedstrijd met een duidelijke favoriet weer spannend maken om op te wedden.

Er zijn twee verschillende type handicap weddenschappen die je kunt spelen. Onderstaand leggen wij deze voor jou uit. Weet jij reeds wat een handicap weddenschap is en ben je enkel op zoek naar een geschikte bookie bonus voor je weddenschap? Bekijk dan zeker onze lijst met Goksites voetbal of als je Belg bent, ons Beste Bookmakers België overzicht voor meer info over bookmakers en hun bijbehorende bonussen.

Europese handicap weddenschap op voetbal

De Europese vorm van wedden met handicap is de meest gespeelde vorm van handicap wedden en het meest gemakkelijk te begrijpen. Gezien de prima quoteringen en fantastische bonus van BetFIRST, nemen we een voorbeeld van deze bookmaker.

Handicap BetFIRST
© BetFIRST

Voor de WK match tussen Portugal en Spanje zijn de reguliere odds 4.30 voor winst Portugal, gelijkspel is 3.45 en winst voor Spanje is 1.95. Stel dat je Portugal een 2 – 0 handicap / virtuele voorsprong (+2) geeft, dan wijzigen de odds naar 1.25 voor Portugese winst, bij Spaanse winst (-2) is de odd gestegen tot 8.00.

Spanje zal dan met minstens 3 doelpunten verschil moeten winnen om deze weddenschap winnend af te sluiten. Portugal mag deze wedstrijd met 1 doelpunt verliezen. Als je veel vertrouwen hebt in een grote Spaanse overwinning en je denkt dat Spanje met 4 doelpunten verschil zal winnen van Portugal, dan kan je met een Spanje -3 handicap spelen. Een overwinning van Spanje, met 4 doelpunten verschil, levert je dan een 30.75 notering op.

Handicappen zijn in verschillende hoogtes beschikbaar. Als je veel vertrouwen hebt in een grote overwinning van je favoriete ploeg, dan zie je dat je de quotering behoorlijk kan laten verhogen door een Europese Handicap te spelen.

Je kan bij BetFIRST een Europese handicap uitproberen en voor informatie over de BetFIRST Bonus voor nieuwe klanten verwijzen we je naar hun site via onze link. Wil je als Nederlander liever handicap gokken met iDEAL? Allemaal perfect mogelijk via de toegewijde iDEAL pagina!

De Aziatische handicap weddenschappen uitleg

De Asian Handicap is gericht op het uitsluiten van een gelijkspel. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld -0.25, -0,5, -0,75 of -1.0 handicap weddenschappen te spelen.

Bij -0.25 ontvang je bij een gelijkspel de helft van je inzet terug. De -0.5 weddenschap is een reguliere handicap en enkel bij winst van je geselecteerde team maak je winst. Bij -0.75 win je als je team met 2 of meer doelpunten wint en krijg je de helft van je winst als je team met 1 goal of meer wint. Ten slotte bij de -1.0 win je als je team met 2 of meer doelpunten wint en krijg je je inzet terug als je team met 1 doelpunt wint.

De Asian Handicap is dus met name gericht op het zekerheid inbouwen. Stel je weddenschap is niet winnend, krijg je in ieder geval nog een gedeelte van je geld terug.

b-Bets Handicap

© b-Bets

Als voorbeeld nemen we het WK Kwalificatie duel tussen Bulgarije en Nederland. De normale odds bij b-Bets voor winst Bulgarije zijn 6.03, gelijkspel is 3.96 en winst voor Nederland is 1.57. Als je nu gokt op Nederland met Asian handicap van -0.25, dan win je als Nederland wint.

Bij een gelijkspel verlies je de helft van je inzet. Als je met Asian Handicap -0.75 en wedt op winst voor Nederland, dan win je de volledige weddenschap als Nederland met twee doelpunten verschil wint. Wint Nederland slechts met 1 doelpunt verschil, dan krijg je maar de helft winst. Zo heb je dus tal van opties.

Speciaal voor Weddenbonus.com heeft b-Bets een 5 euro gratis registratiebonus. Je kan dus zonder problemen vertrouwd geraken met de website van b-Bets en de verschillende manieren van handicap wedden. Klik hieronder op de banner van b-Bets en maak een account aan.

Nadat je je account hebt geactiveerd en geregistreerd zal je binnen uiterlijk 24 uur een € 5 euro bonus ontvangen. Daarnaast biedt b-Bets ook een aantrekkelijke welkomstbonus van € 120. Ben je geïnteresseerd in meer of andere welkomstbonussen? Bekijk dan ons Bookmaker Bonus Overzicht. Hier vind je alle bonussen voor wedders uit Nederland en België.

 

Handicap Unibet Voetbal

Unibet is een fantastische bookmaker waar je een tal van Bonus Code Unibet opties hebt. Handicap Unibet voetbal is dan ook heel aanlokkelijk. Aangezien je ondertussen hierboven wel al een antwoord hebt op de vraag ‘wat is handicap toto’, is er geen nood voor meer handicap toto uitleg.

Bij Unibet heb je een heel groot wedaanbod met allerlei opties zoals Unibet handicap. Of je nu een handicap 2-0 of handicap +1 wil, het is allemaal mogelijk. Kijk ook eens naar de geweldige welkomst promotie waar je eerste weddenschap winst tot € 50 meteen wordt verdubbeld. Wacht dus niet en ga vandaag nog langs bij deze ongelofelijke bookmaker.

Ik snap de Handicap uitleg, maar waarom zou ik Handicap wedden?

Niet alle Bookmakers bieden handicap wedden aan bij voetbal en andere sporten. Er zijn dan ook veel bonussen en freebets waarmee je niet kan wedden op handicaps. Maar waarom is dat precies zo? Waarom zijn online bookies net zo bang van dit soort gokken?

Het antwoord is heel simpel. De winstmarges op handicaps zijn vaak veel kleiner dan deze op gewone bets. Ervaren gokkers plaatsen dan ook relatief veel handicap bets op voetbal. Het doel van de handicap bet is om de wedstrijd meer gelijk te maken, waardoor vanzelfsprekend de verschillen tussen de odds ook kleiner worden. Dit is niet alleen moeilijker voor de sportbook om in te schatten, maar ook moeilijker om grote winsten te pakken.

Handicap wedden tips

Als je succesvol wil wedden met handicaps dan is er één ding heel belangrijk, informatie! Wil je goede bets plaatsen dan informeer je jezelf liefst vooraleer je zelfs al naar de odds hebt gekeken bij wijze van spreken.

Als je de teams echt goed kan inschatten dan kan je denken over een handicap weddenschap te plaatsen tegen gunstige odds. Sommige ploegen staan er voor bekend om vanaf ze een voorsprong hebben, niet veel inzet meer te geven. Dit zou dus natuurlijk rampzalig zijn als je een handicap van +3 hebt staan en je ploeg 1-0 voorstaat en lekker wacht tot het eindsignaal. Ga je graag wedden op Eredivisie voetbal? Bekijk onze pagina dan ook!

Een goede tip is dan ook om te wachten met je bet te plaatsen net voor de wedstrijd. Alle informatie over de opstelling en wie er speelt is dan ook beschikbaar. Ook heel belangrijk, wat natuurlijk heel logisch is maar sommige mensen helaas missen.

Soms is je favoriete team niet zo goed als je denkt. We hebben het allemaal al wel eens gedaan, je zet in op Nederland om de wereldbeker te winnen en daar gaat je geld! Wedden met je gevoelens, zeker wanneer het gaat om handicaps is een slecht idee. Ook al vind je dat Chelsea dom voetbal speelt dat je absoluut niet naar kan kijken. Dat betekent niet dat ze met 3-0 van Manchester City gaan verliezen!