Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.

De finale van het Eurovisie Songfestival 2023 vindt dit jaar plaats in Liverpool op zaterdag 13 mei. De halve finales vonden plaats op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei. Nederland werd hierin vertegenwoordigd door Dion Cooper en Mia Nicolai, zij wisten niet door te komen. Belgie doet met Gustaph wel mee in de finale. Wij bekijken de Eurovisie odds bij de Eurovisie bookmakers en bespreken de kansen voor Nederland en België.

Eurovisie wedden vanuit Nederland

Opgelet: Wedden op Eurovisie is omwille van wetgeving niet mogelijk voor Nederlandse spelers! Nederlanders kunnen wedden op andere disciplines via onze bookmakers Nederland. Belgen kunnen wel spelen.

Eurovisie Songfestival Quoteringen & Tips

De betting sites zijn altijd goed in het op voorhand inschatten van wie de favorieten zijn. Daarom is het ook interessant om de quoteringen in de gaten te blijven houden. Onderstaand vind je alvast de quoteringen van voor de halve finale en dit moment (12 mei 2023). Na de halve finales staan nog altijd dezelfde 8 landen in de top 8, enkel zijn er een paar kleine veranderingen in de plaatseringen. Zweden is nog altijd topfavoriet. België mag nog altijd hopen, maar de kans op winst is heel klein. De quoteringen worden je aangeboden door Betway Belgie, top bookmaker in Belgie!

Land Quotering voor halve finale Huidige quotering
Zweden1.601.45
Finland3.504.00
Frankrijk11.0026.00
Oekraïne 13.0013.00
Spanje17.0034.00
Noorwegen26.0034.00
Israel29.0029.00
Italie 41.0051.00
Nederland126.00Out
Belgie 251.00151.00
*Betway.be odds van 9/5/23 11.30u

Nederland geen grote favoriet voor het Eurovisie Songfestival

Daar waar Nederland in 2019 nog wist te winnen met het lied Arcade van Duncan Laurence en afgelopen jaar een top 10 plek nipt werd misgelopen, zag het er deze editie een stuk minder rooskleurig uit. Op de uitvoering van Burning Daylight van Dion Cooper en Mia Nicolai was een hoop kritiek. Het klonk nogal vals en de hoofdrolspelers leken in eerste instantie zich ook weinig aan te trekken van de kritiek. Later was het toch doorgedrongen en is de versie enigszins aangepast, veel invloed had dit echter niet, Nederland werd teleurstellend uitgeschakeld in de halve finale.

De Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival

De laatste overwinning van de Belgen dateert alweer terug tot 1984. Het laatste podium is 20 jaar geleden. Hoog tijd dus voor een goede prestatie, maar de songfestival bookmakers hebben er weinig vertrouwen in. Het ‘because of you’ van Gustaph behaalde weliswaar de finale, maar behoort nog altijd tot de minst favoriete liedjes van de bookmakers en Belgie lijkt dan ook weer een jaargang zonder eremetaal naar huis te gaan.

Eurovisie Songfestival Bookmakers

Helaas is het vanuit Nederland niet mogelijk om te wedden op het Eurovisie songfestival omwille van wetgeving. In Belgie is het wel mogelijk om te wedden op het songfestival. Toch bieden niet alle bookmakers qouteringen aan. Wij hebben voor jou de beste Belgische bookmaker voor songfestival weddenschappen uitgezocht en dat is Betway! Een bookmaker bonus mogen Belgische bookmakers helaas niet aanbieden, maar met de uitstekende quoteringen kom je niks te kort bij Betway!

eurovisie 2023 wedden

Vorige edities Eurovisie Songfestival

Het jaar 2023 is niet de eerste keer dat we aandacht besteden aan het songfestival. Onderstaand kun je teruglezen hoe het ervoor stond in voorgaande edities.

Eurovision Songfestival 2020 informatie

Na de overwinning van Nederland met Duncan Laurence is het dus tijd om in Rotterdam op eigen grond het hele evenement te organiseren. De grote favoriet om het event te winnen is momenteel Ijsland, kort achtervolgd door Litouwen & Bulgarije. Van de Belgen & Nederlanders worden dus niet echt overwinningen verwacht. Een plaats in de finale zou dus al mooi meegenomen zijn.

Eurovision Songfestival 2019 Informatie

Nadat Israel de overwinning van de 2018 editie pakte, heeft het zoals elke winnaar dit jaar de kans gekregen het evenement te organiseren. De eerste logische kandidaat die werd voorgesteld als gaststad was de hoofdstad Jeruzalem. Zowel de Premier als tal van andere ministers probeerden het Eurovisie Songfestival naar Jeruzalem te brengen. Het werd al snel duidelijk dat Tel Aviv de betere optie was, gezien deze meer de middelen had om een succesvol evenement te organiseren. Zo’n 9000 fans zullen de finales kunnen bijwonen in het Expo Tel Aviv. De grootste sponsors van het euro visie als Duitsland, Verenigd Konkinkrijk, Italie, Spanje en Frankrijk zijn net als Israel reeds van een finaleplek verzekerd. We krijgen dan 41 landen die meestrijden dit jaar. Nederland neemt deel met Duncan Laurence en het lied Arcade. België stuurt dit jaar Eliot naar Israel. Zowel België als Nederland moeten eerst nog de halve finales spelen. Denk jij te weten wie gaat winnen? (Speel met bonus bij GoldenPalace en win!)

Eurovision Songfestival 2018 Informatie

Nadat Portugal de 2017 editie won, mocht het traditiegetrouw het evenement organiseren. Na een schifting tussen 7 steden kwam uiteindelijk Lissabon als de organiserende stad uit de bus en zo´n 10.000 fans konden de finales bijwonen. Allereerst kwamen er op dinsdag 8 mei 19 landen in actie waarna op donderdag 10 mei 18 andere landen om een finaleplek streden. Groot investeerders Duitsland, Frankrijk, Italie, Spanje en het Verenigd Koninkrijk waren net als Portugal reeds van een finaleplek verzekerd. In totaal waren er daarom 43 kanshebbende landen. Nederland nam deel met Waylon en het lied Outlaw In ´Em. België stuurde Sennek naar Portugal maar zij overleefde de eerste halve finale niet.