Actuele Europa League Bonussen

Europa League 2018/2019

Ook al is de Champions League Wedden nog altijd in eerste positie, de UEFA Europa League heeft zich de voorbije jaren toch naar een van de interessantste internationale top-competities ontwikkeld en biedt veel spanning. In de UEFA Europa League vinden we over het algemeen niet de elite van het Europese voetbal, maar omdat de Champions League maar plaats biedt aan 32 ploegen zijn er elk jaar weer enkele grote ploegen bij. Sinds de voormalige UEFA Cup in 2009/10 een nieuw logo en een nieuw merk kreeg met de Europa League, vinden we o.a. Atletico Madrid, FC Porto, FC Chelsea, FC Sevilla en Manchester United als winnaars van de beker – stuk voor stuk clubs, die in Europa een grote naam hebben en ook vaak in de Champions League sterke prestaties leveren.
 

Tijdstippen en modus van de Europa League 2018/19

Als vele ploegen uit de elite-competities zoals Bundesliga, Premier League en Primera División nog met vakantie zijn of net terug beginnen aan de voorbereiding van het seizoen, begint de Europa League meestal al vanaf begin juli met de eerste kwalificatieronde. Dan beginnen namelijk de clubs uit de kleinere Europese naties om een kans op Europees voetbal te vechten. De winnaars spelen dan ook in juli nog de tweede kwalificatieronde, waarin ook clubs uit iets grotere competities zoals de Turkse Süper Lig, de Oostenrijkse Bundesliga of de Zweedse Allsvenskan aan hun Europese campagne beginnen. In de derde kwalificatieronde zijn er dan ook clubs uit de top-competities die zich voor de play-offs moeten kwalificeren, die dan weer eind augustus plaatsvinden. Met rond 20 direct gekwalificeerde ploegen en de verliezers uit de derde kwalificatieronde van de Champions League spelen de winnaars van ronde 3 dan om de laatste plaatsen voor de groepsfase van de Europa League, waar de 6 beste ploegen uit het vijf jaar-ranking van de UEFA ook direct geplaatst zijn.

 

Groepsfase en KO-fase

Naast de direct gekwalificeerde ploegen en de winnaars van de play-offs spelen ook de verliezers van de Champions League play-offs in de groepsfase, waarin 48 ploegen in twaalf groepen met elk vier ploegen bepalen, welke 24 ploegen naar de zestiende finale doorstoten. Deze tussenronde wordt gecompleteerd door de 8 verliezers uit de Champions League, die op de derde plaats van hun groep eindigden. Daarna gaat het verder in een klassiek KO-systeem met een heen-en terugwedstrijd tot de finale, dat alleen bestaat uit een wedstrijd.

 

Weddenbonus aanboden voor de Europa League

Zoals bij de Champions League zijn er ook voor de Europa League vaak interessante weddenbonus acties van de bookmakers te vinden. Deze gaan vaak over een bepaalde wedstrijd of worden in samenhang met combinatieweddenschappen aangeboden. De geld-terug-acties zijn bijvoorbeeld heel populair bij combinatieweddenschappen, indien maar een tip ernaast ligt. Alle actuele promoties vindt je boven aan deze pagina terug. Ook kun je kiezen voor een reguliere Bookmaker Bonus om je weddenschappen mee te plaatsen.

 

Interessante quoteringen voor de outsiders

De Europa League is met het grote aantal wedstrijden uitstekend geeigend voor sportweddenschappen, waarbij ook de zomer interessant blijft, omdat er in juli de kwalificatiewedstrijden worden gespeeld. In geen andere competitie verliezen de favorieten zo vaak zoals in de Europa League, en dit betekent voor fans van sportweddenschappen natuurlijk veel blijdschap omdat er met de juiste tip heel veel geld kan worden gewonnen. Reden voor de vele zeges van outsiders is, dat sommige clubs de Europa League niet echt hoog inschatten en dus bij aanstaande top-wedstrijden in de competitie alleen een B-elftal in de wedstrijd sturen. Italiaanse ploegen, maar ook ploegen uit andere grote competities lopen zo vaker het risico om geëlimineerd te worden, zoals dat wel vaker gebeurde.

Met de uitgebreide voorbereiding op de wedstrijden, voor welke weddenschappen geplaatst worden kun je vaak al voor de wedstrijd zien, of er een sterspeler niet wordt ingezet, vaak ook al voor een aanpassing van de quoteringen. Indien je dan een weddenschap op een outsider plaatst, kan dat heel veel geld opleveren.

 

Grote keuze aan weddenschappen voor de EL

Over het algemeen heeft men bij weddenschappen voor de Europa League een gelijkaardig grote keuze zoals bij de andere grote internationaal bekende competities als de Champions League en de Bundesliga. De klassieke weddenschappen op thuiswinst, gelijkspel of winst op verplaatsing horen natuurlijk tot het aanbod, net zoals Handicap-weddenschappen of de populaire Over/Under-weddenschappen. Het aanbod wordt vervolledigd door vele live-weddenschappen, die voor de Europa League beschikbaar zijn. Daarmee kun je zelfs in de niet zo boeiende wedstrijden in de kwalificatie- of groepsfase een beetje spanning brengen.