Elk seizoen krijgen we telkens weer fantastische Europa League wedden mogelijkheden. Dit jaar is het weer net hetzelfde! Gokken op de Europa League is dan ook een heel leuke bezigheid. We bespreken even dieper alle opties en de beste Europa League bookmakers die je voor deze competitie kan benutten. Ook heel snel geven we een aantal suggesties voor de beste Europa League bonus beschikbaar op de betting sites Nederland markt.

Europa League 2021/2022

We weten wel dat Champions League Wedden nog altijd de meest populaire optie is. Ondanks dat wint de UEFA Europa League toch elk jaar aan populariteit. Over het algemeen vinden we bijna nooit de elite van het Europese voetbal terug in de Europa League. De Champions League biedt gelukkig maar plaats aan 32 ploegen dus zien we toch meestal enkele grote ploegen in de tweede grootste Europese competitie.. Sinds de voormalige UEFA Cup in 2009/10 een nieuw logo en een nieuw merk kreeg, vinden we o.a. Atletico Madrid, FC Porto, FC Chelsea, FC Sevilla en Manchester United als winnaars van de beker terug. Al deze clubs genieten van een grote reputatie en zijn meestal te bewonderen in de Champions League met sterke resultaten.

Schema van de kwalificaties voor de Europa League 2021/22

De Europa League begint wanneer de elite-competities zoals Bundesliga, Premier League en Primera División nog met vakantie zijn of net terug beginnen aan de voorbereiding van het seizoen. Vanaf begin juli begint meestal de eerste kwalificatieronde. De clubs uit de kleinere Europese landen beginnen dan om Europees voetbal te strijden. De winnaars spelen dan ook in juli nog de tweede kwalificatieronde. Hier beginnen ook clubs uit iets grotere competities zoals de Turkse, Oostenrijkse, en Zweedse competities aan hun Europese campagne. In de derde kwalificatieronde zijn er dan ook clubs uit de top-competities die zich voor de play-offs moeten kwalificeren. Deze belangrijke wedstrijden beginnen dan begin augustus. Ook de verliezers van de derde kwalificatieronde van de Champions League spelen dan net als de 20 direct gekwalificeerde ploegen tegen de winnaars van de 2de voorrondes. De Bookmakers Nederland hebben dus hun handen vol met deze geweldige zenuwslopende kwalificatie-wedstrijden!

Groepsfase en KO-fase Europa League

Naast de direct gekwalificeerde ploegen en de winnaars van de play-offs spelen ook de verliezers van de Champions League play-offs in de groepsfase. Hier worden 48 ploegen ingedeeld in twaalf groepen met elk vier ploegen. De top 2 stoten dan door naar de de zestiende finale. Ook in deze 16de finales zien we dan weer verliezers van de Champions League terug. Elke club die op de derde plaats in hun groep eindigde krijgt dan opnieuw weer een kans in de Europa League. Vanaf dit moment gaat het verder in een klassiek KO-systeem met een heen-en terugwedstrijd tot de finale, dat alleen bestaat uit één wedstrijd.

Interessante quoteringen voor de Europa League outsiders

Wedden op de Europa League is mede dankzij zijn grote hoeveelheid wedstrijden uitstekend. De voetbal zomer wordt hierdoor ook een beetje interessanter, dankzij de kwalificatiewedstrijden in juli. In geen enkele andere competitie verliezen de favorieten zo vaak zoals in de Europa League. Dit betekent voor fans van Europa League gokken natuurlijk veel blijdschap omdat er met de juiste tip heel veel geld kan worden gewonnen. De reden voor de vele outsiders overwinningen is, dat sommige clubs de Europa League niet echt hoog inschatten. Bij top-wedstrijden wordt dan ook vaak alleen een B-elftal naar de wedstrijd gestuurd. Italiaanse ploegen, maar ook ploegen uit andere grote competities lopen zo regelmatig het risico om geëlimineerd te worden, wat wel al vaker gebeurde.

Vooraleer je gaat wedden op Europa League matchen moet je dus zeker kijken naar de opstelling van de teams. Komen de beste spelers wel voor de dag zelfs? De Europa League bookmakers verwerken dit sowieso in hun Europa League odds, dus jij kan er best ook even rekening mee houden. Daarom is het vaak ook interessanter om pas te gokken op Europa League matchen vlak voor de aftrap. Hoe meer informatie je hebt, hoe slimmer je kan inzetten! Het is ook met veel bookmakers mogelijk om te iDEAL gokken op Europa League matchen.

Grote keuze aan weddenschappen voor de EL

Over het algemeen heeft men voor Europa League weddenschappen een gelijkaardig grote keuze zoals bij de andere grote internationaal bekende competities als de Champions League en de Bundesliga. De klassieke weddenschappen op thuiswinst, gelijkspel of winst op verplaatsing behoren natuurlijk allemaal tot het aanbod, net zoals Handicap-weddenschappen of de populaire Over/Under-weddenschappen. Het aanbod wordt vervolledigd door vele live-weddenschappen, die voor de Europa League beschikbaar zijn. Daarmee kun je zelfs in de niet zo boeiende wedstrijden in de kwalificatie- of groepsfase een beetje spanning brengen. Een favoriet die vaak uitstekende promoties heeft voor Europa League wedden is de Bet 777 bonus voor Belgen en de Bet365 bonus voor Nederlanders.

Een beetje geschiedenis van de Europa League

De Europa League heette tot 2009 officieel de UEFA Cup. Er zijn over de jaren heen een hele hoop dingen veranderd aan de competitie. Tegenwoordig heb je net als in de Champions League ook een groepsfase, maar dat was niet altijd zo. Sinds 2004 spelen Europa League teams ook in groepen, hoewel de format hiervan ook vaak veranderd is al. Bijna alle minder bekende competities zoals de vroegere Intertoto cup en de voormalige Cup winners Cup werden allen geintegreerd in de UEFA Cup. In de laatste jaren zijn er ook meer en meer gesneuvelde Champions League teams die een tweede kans krijgen in deze competitie.

De Europa League was dus een beetje de overschot van de teams en werd vaak minder belangrijk beschouwd. Mede dankzij de constante rebranding van UEFA zowel als al de hervormingen is dit minder en minder het geval. De UEFA Europa League competitie kan je momenteel beschouwen als een volwaardige prestigieuze competitie. Er zijn nog meer veranderingen in de planning voor de volgende seizoenen. Er komt hoogstwaarschijnlijk ook nog een derde grote Europese competitie met de toekomstige UEFA Europa League 2 van 2022!