Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.
weddenbonus nieuws

Wedden op België – Zweden EK kwalificatie 16-10-2023

De UEFA Euro 2024-kwalificaties zijn in volle gang. België en Zweden nemen het maandag tegen elkaar op. Wie is er favoriet bij de bookmakers en wat zijn de odds voor een overwinning van de Rode Duivels?

Wint België opnieuw van Zweden?

De Rode Duivels doen het de laatste tijd prima. Al jaren lang staat de ploeg van Tedesco aan de top van de FIfa landenteams, zonder ook maar een prijs te winnen. Het lukt maar niet op de EK’s en WK’s en ook in de Nations League is het nog niet gelukt om het eremetaal te pakken. Toch wint België vrijwel altijd hun kwalificatiewedstrijd en doen ze dat bovendien vaak op overtuigende wijze. De vorige wedstrijd tegen Zweden won België met 0-3 door een hattrick van, wie anders, Romelu Lukaku. Hij is dan ook opnieuw de man om in de gaten te houden. Zijn recente hattrick in de kwalificaties tegen Zweden heeft bewezen dat hij in topvorm is. Romelu Lukaku is de man om in de gaten te houden. Zijn recente hattrick in de kwalificaties tegen Zweden heeft bewezen dat hij in topvorm is. Kevin De Bruyne is, zoals we inmiddels wel gewend zijn, de belangrijkste creatieve kracht op het middenveld.

Van hun laatste vijf wedstrijden won België vier keer en speelden ze een keer gelijk. In de laatste drie wedstrijden alleen scoorden de Belgen negen keer en kregen ze geen enkele goal tegen. Er lijkt dan ook geen vuiltje aan de lucht voor het team van Domenico Tedesco, de nieuwe coach die sinds augustus van dit jaar aan het roer staat van het Belgische vlaggenschip.

Heeft Zweden een kans tegen de ontkende Rode Duivels?

Zweden weet nog niet te overtuigen tijdens de kwalificatiewedstrijden. Ze hebben een paar overwinningen behaald, maar er gingen toch ook al drie wedstrijden verloren. Een van dei wedstrijden was natuurlijk de 3-0 nederlaag tegen Lukaku. Behalve van België werd er ook twee keer van Oostenrijk verloren. Daarentegen werd Estland wel weer met 0-5 verslagen. Door deze reeks staan de Zweden nu op de derde plek in groep F. Het verschil met Oostenrijk en België is echter wel al beduidend met 7 punten. Wel lijken de Zweden niet te veel wakker te liggen van de andere landen in de groep aangezien Azerbeidzhan en Estland beiden op slechts 1 punt staan.

Directe plaatsing is alleen weggelegd voor de nummers één en twee van de groep en daarom moet Zweden hopen op een wonder. Wellicht dat zo’n wonder er aanstaande maandag in zit, want zonder wat magie lijkt het huidige Zweden ook met hun sterspelers Emil Forsberg en Alexander Isak vrijwel kansloos tegen België. Van de laatste vier onderlinge wedstrijden tussen België en Zweden wonnen de Zweden er geen een. Het zal dus lastig worden om met drie punten te vertrekken uit het Koning Boudewijn Stadion. Van de bet sites vinden we bij Bwin momenteel de hoogste odds. Laten we gelijk eens wat mooie weddenschappen bespreken zodat je goed voorbereid kunt wedden op België – Zweden aankomende maandag.

bwin logo 200

Wedtips en voorspellingen België – Zweden

Bij zo’n belangrijke wedstrijd horen natuurlijk goede odds. Zoals we hierboven al schreven is België favoriet om het duel te winnen. Dat zie je namelijk terug aan de quotering van 1.60 voor winst van de Rode Duivels tegenover 5.75 als je inzet op een overwinning van Zweden. Mocht België om wat voor redenen dan ook niet overtuigen tegen Zweden, is een gelijkspel ook nog wel mogelijk. Daar krijg je 3.75 voor. Maar er zijn natuurlijk nog meerdere opties om op deze wedstrijd te wedden. Zo kun je natuurlijk altijd kiezen voor een doelpunt van Lukaku. Scoort hij als eerste van alle spelers, dan pak je 4.50 keer je inleg. Voor een doelpunt op een willekeurig moment van de spits van AS Roma krijg je bij Bwin 2.10 Wil je als Nederlander wedden op België – Zweden? Vergeet dan niet om gelijk een weddenbonus te pakken bij deze wedstrijd.

Gezien de recente prestaties van beide teams is een doelpuntrijke wedstrijd waarschijnlijk. Meer dan 2,5 doelpunten zou een redelijke weddenschap zijn en de quoteringen voor deze bet zijn bovendien erg hoog. Meer dan 2.5 doelpunten staat op 2.00 terwijl je voor de “minder dan” weddenschap 1.80 krijgt. Tenslotte kijken we ook nog even naar Beide teams scoren. Als zowel België als Zweden het net weet te vinden op maandag krijg je daar 2.00 voor. Wedden op beide teams scoren niet staat op 1.72.

De wedstrijd tussen België en Zweden in de Euro 2024-kwalificatie belooft een opwindende wedstrijd te worden. Hoewel België de duidelijke favoriet is, mag de neiging van Zweden om sterkere tegenstanders te verrassen niet worden onderschat. Met belangrijke spelers in topvorm en deelname aan het EK op het spel, is deze wedstrijd zeer interessant om op in te zetten. Pak daarom direct de goede odds van Bwin en zet gelijk in!

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com. Hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
Inzetten op Azerbeidzjan – België in kwalificatie voor EK 2024
volgend artikel
Wedden op de Formule 1 1 Las Vegas Grand Prix 2023