Enable JavaScript in your browser settings to use the full functionality of our website.
circus nieuws header

Wedden op België – Nederland in de Nations League

De Nations League begint dit keer met een paar heerlijke wedstrijden en Belgë – Nederland is daar een van. Een heerlijke voetbalwedstrijd tussen twee buurlanden dat garant staat voor spektakel. Hier bespreken we de kansen van beide ploegen en gaan we over de odds.

Nations League in aanloop naar het EK 2024 in Duitsland

Nederland en België zitten in Poule A4 van de Nations League met daarin ook Wales en Polen. Deze vier landen moeten gaan uitmaken wie er doorgaan naar het Final Four toernooi, het toernooi waar alleen de groepswinnaars uit Poule A aan deelnemen. Daarnaast degradeert de nummer vier van deze groep rechtstreeks naar Poule B en kun je je als winnaar direct kwalificeren voor het EK 2024 in Duitsland. Er zijn dus genoeg redenen om de Nations League serieus te nemen en met serieuze tegenstanders is er van “nutteloze oefenpotjes” dus geen sprake meer.

De allereerste keer dat beide landen tegenover elkaar stonden was op 11 maart 193 en toen won Nederland met 9-3. Vier jaar later won Oranje. Het werd toen 7-2 voor het Nederlands elftal en een jaar later op 19 maart 1939 won België voor de eerste keer door Nederland met 5-4 te verslaan. Dit is de 128e keer dat België en Nederland tegenover elkaar staan. Daarbij valt op dat er slechts 32 gele kaarten en maar 3 rode kaarten vielen.  Laten we eens naar de recente vorm van beide landen kijken zodat je met goede informatie kunt wedden op België – Nederland bij de bookmakers Nederland.

De laatste keer dat België van Nederland verloor was in 1997

Het is alweer even geleden dat Oranje België wist te verslaan. Dat was namelijk in het tijdperk van Dennis Bergkamp, Jaap Stam en de gebroeders de Boer. De laatste twee keer dat beide landen tegenover elkaar stonden, werd het 1-1. Daarbij moeten we wel vertellen dat de meeste wedstrijden vriendschappelijke waren. De laatste keer dat beide landen competitief tegen elkaar speelden werd het 0-0 en dat was op het WK van 1998. België scoort vrijwel altijd in Interlands, in ieder geval in de laatste 45 wedstrijden wisten de Belgen minimaal een keer te scoren. De laatste keer dat het niet lukt was op de halve finale van het WK in Rusland. 

Nederland kwam vorig jaar op het EK niet verder dan de achtste finale en dat was ook de laatste keer dat Oranje niet wist te scoren in een interland. Sinds de uitschakeling op het EK kwam Nederland negen keer in actie en speelden ze drie keer gelijken (Noorwegen, Montenegro en Duitsland) alle overige wedstrijden werden gewonnen. Wat verder opvalt bij Oranje is dat Steven Bergwijn zich kroont tot vaste waarde. De aanvaller van Tottenham Hotspur scoorde maar liefst vier keer in drie wedstrijden. Daarnaast rekent Louis van Gaal ook op Memphis Depay die nog 13 goals nodig heeft om Robin van Persie te evenaren op de topscorerslijst van Oranje. Weten Depay en/of Bergwijn het net te vinden tegen België? Dan kun je daar bij de bookmakers België mooie odds voor krijgen. Daarnaast zijn er ook verhoogde quoteringen bij het wedden op België – Nederland in de Nations League.

België favoriet tegen Nederland in de nations League
© Circus – 02-06-2022 – quoteringen zijn onderhevig aan verandering

De beste odds om te wedden op België – Nederland

Bij Circus pak je nu maar liefst 10 keer je inzet als Nederland wint. Let wel op dat je daarvoor op de knop Super Odds klikt. Daarnaast kun je ook een mooie bonus pakken met de Circus Bonus. Ook de reguliere odds zijn al goed bij deze wedstrijd. Zo krijg je 2.29 voor een overwinning van de Rode Duivels en staan de odds voor winst van Nederland op 3.10. Een goal van Memphis levert je 2.55 op en voor een doelpunt van Steven Bergwijn pak je maar liefst 4.30. Het zijn heerlijke odds bij een prachtige wedstrijd. Zet dus nog snel in via de link hieronder.

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com. Hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
Gratis weddenschap bij wedden op Roland Garros
volgend artikel
De beste odds en bonussen om te wedden op Wales - Nederland