BetCity Nieuws

Plaatst Spanje zich voor het WK in Qatar?

Aanstaande zondag nemen Spanje en Zweden het tegen elkaar op in Groep B om een ticket voor het aankomende WK te pakken. Gaat Spanje winnen of wordt het net zoals de vorige keer Zweden?

Spanje staat eerste in groep B

Nadat Spanje won van Griekenland brak het feest los. Wat bleek? Zweden verloor zeer verrassend van Georgia. Daardoor nam Spanje de eerste plek over van de Zweden en kwam directe WK kwalificatie ineens een stuk dichterbij. Het is opnieuw een bevestiging dat coach Luis Enrique met zijn elftal de juiste weg ingeslagen is. Hoewel Spanje het lastig had tegen Griekenland, werd er toch gewonnen. De benutte penalty van Pablo Sarabia in de 26e minuut maakte het verschil. 

Spanje moet echter wel oppassen. De vorige keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden won Zweden. Op 2 september kwam Spanje heel vroeg op voorsprong door een goal van Carlos Soler. Ze konden echter nog geen minuut van hun voorsprong genieten. Alexander Isak legde de bal namelijk al in het het in de vijfde minuut. Spanje was sterker had 75% balbezit. Toch was het Zweden dat de overwinning in de Friends Arena hield. Viktor Claesson zorgde in de 57e minuut voor de winnende goal. Spanje had dubbel zoveel schoten als Zweden en zelfs drie keer meer passes maar toch mocht het niet baten. Zweden verloor en pakte daarmee de koppositie. Nu staat Spanje eerste. Wat betekent dat voor de odds van de betting sites?

Nog een kans voor Zweden om zich direct te plaatsen

Alle hens aan dek bij de ploeg van Janne Andersson. Er is nog maar een wedstrijd te spelen en die wedstrijd kan de stand in Groep B zomaar eens overhoop gooien. Opnieuw winnen betekent dat de Zweden als eerste eindigen en zich direct plaatsen voor het WK in Qatar, Door de 2-1 overwinning zal er ongetwijfeld de hoop zijn op een goed resultaat. Toch was de nederlaag tegen Georgië op donderdagavond doodzonde.  Als Chvitsja Kvaratskheliya het tussen de 60e en 80e minuut niet op zijn heupen kreeg was er niets aan de hand voor Zweden. 

Georgië was een stuk feller wist binnen een kwartier twee keer tot scoren. Vanaf de 77e minuut leek het er dan ook niet meer in te zitten voor Zweden. Het verschil is nog een schamel punt maar er is toch echt nog maar een wedstrijd te spelen. Alles of niets dus voor Blågult in Sevilla. Weet Zweden door het oog van de naald te kruipen door Zweden te verslaan? We gaan kijken wat de beste bookmakers van deze wedstrijd verwachten.

Betcity odds bij Spanje Zweden 14-11-2021 WK kwalificatie
© Betcity

Waar vind je de beste odds om mee te wedden

Na een rondje langs de bookmakers komen we uit bij Betcity waar je dit weekend een € 10,00 freebet krijgt bij een storting van € 30,00. Spanje is topfavoriet bij de bookmakers met 1.36 voor een overwinning. Voor winst van Zweden krijg je net iets minder dan 10 keer je inzet (.50). Een gelijkspel staat op 5.00 en daar heeft alleen Spanje iets aan. Wiie wordt eerste in Groep B? Lees alles over deze bookmaker in onze Betcity review en vergeet vooral niet in te zetten.

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com. Hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
Wie wint de Manchester derby?
volgend artikel
Wedden op Montenegro - Nederland?