bet365 nieuws

Wedden op RKC -Ajax

#Ad – Op zondagmiddag gaat Ajax op naar eindelijk weer eens drie punten, in Waalwijk is RKC de gastheer. Kunnen de Waalwijkers het Ajax lastig maken?

RKC staat op 14e plaats

Van de laatste vijf wedstrijden werden er maar vier gewonnen. Toch staat RKC er helemaal niet zo slecht voor. De ploeg uit Waalwijk heeft evenveel punten als Heracles en Groningen. Daarbij is het verschil op de nummer 11 AZ slechts vier punten. Vooralsnog lijkt RKC er dus prima voor te staan. Daarbij is ook het verschil met PEC, nummer 18 al zeven punten. Fortuna en Sparta komen wat dichterbij met respectievelijk 9 en 10 punten. Om die plek te behouden of in ieder geval niet af te zakken, zal RKC toch voor een punt willen vechten. Hoewel het bestuur heeft aangegeven de wedstrijd liever te verplaatsen,. Daar lijkt geen gehoor aan te worden gegeven en daarom zien we zondagmiddag RKC het opnemen tegen Ajax. 

Dat moeten ze wel doen zonder David Min, Joel Pereira en Richard van der Venne. Daarbij lopen Michiel Kramer en Ahmed Touba bij een volgende gele kaart tegen een schorsing aan. RKC kan dus rekenen op Michiel Kramer, die toch wel angstgegner is van Ajax. Ook dit seizoen doet Kramer het goed met 5 goals zover. Gaat RKC en Michiel Kramer het Ajax lastig maken. In Waalwijk hopen ze van wel. Wat verwachten de betting sites van deze wedstrijd? Dat bekijken we nadat we over Ajax zijn gegaan.

Kan Ajax dit keer wel winnen in de Eredivisie?

Ajax is nog koploper maar zag in twee wedstrijden tijd het verschil met PSV gedicht worden. De ploeg van Erik Ten Hag mag dan wel imponeren in de Champions League, in de Eredivisie gaat het een stuk minder. Na da pak slaag die Ajax gaf aan PSV werd er twee keer op rij punten gespeeld. Tegen Heracles en Go Ahead Eagles speelde Ajax niet alleen gelijk, ze kwamen ook niet tot scoren. Twee keer 0-0 zorgde ervoor dat Ajax nu gedeeld eerste moet staan.

Toch wijzen de statistieken erop dat Ajax niet zo heel veel problemen zal gaan hebben met RKC. De laatste vijftien keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden wist Ajax te overheersten, het wed slechts een keer een gelijkspel. Daarbij was het verschil toch meestal ook twee doelpunten. Ajax moet het doen zonder Berghuis en Timber, tegelijkertijd ontbreken ook Klaiber en Stekelenburg nog altijd. De Amsterdammers lijken toch gewoon de favoriet te zijn bij de beste bookmakers. Laten we dan ook snel de odds erbij pakken.

RKC Waalwijk - Ajax wedden 22-11-2021
©Bet365

Waar vind je de beste odds?

Dat Ajax favoriet is, was al wel te verwachten. Voor wedden op deze wedstrijd vind je de beste odds bij Bet365. Daar zien we dat Ajax favoriet is met 1.16 om deze wedstrijd te winnen. Een overwinning van RKC levert je 15.00 op. Daarentegen staat een gelijkspel nog op zeven keer je inzet. Ajax is favoriet maar was dat de laatste twee ook en wist toen ook niet te winnen. Lees nu alvast de Bet365 review en zet nog gelijk in met deze lekkere odds.

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com. Hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
De allesbeslissende match tussen Nederland en Noorwegen
volgend artikel
Beste odds bij Liverpool Arsenal