weddenbonus nieuws

De openingsmatch EK 2020: Turkije – Italië odds

Eindelijk is het zover, een jaar later dan gepland staat het EK voetbal 2020, ook wel EURO 2020 genoemd, op het punt van beginnen. Door alle coronaperikelen kon het toernooi niet in 2020 worden gehouden maar gelukkig is het dit jaar wel mogelijk. In dit artikel vertellen we je iets over de openingsmatch, over de odds van de bookmakers en over de beide teams die de openingsmatch voor hun rekening nemen. Lees dus snel verder!

 

De openingsmatch: Turkije – Italie

De openingsmatch van EURO 2020 zal gaan tussen de teams van Turkije en Italië. Niet zomaar een wedstrijd dus! Italië behoort eigenlijk altijd bij de kanshebbers op elk voetbaltoernooi, en Turkije is immer een gevaarlijke outsider. De perfecte wedstrijd om het toernooi mee te beginnen zou je kunnen zeggen. Elke voetballiefhebber zal vrijdag aan de buis gekluisterd zitten, niet alleen in Europa maar over de hele wereld. De EK bookmakers stellen hun odds samen, en wij kijken even naar de kansen van beide teams:

 

Vorm van beide teams Turkije - Italie tijdens EK
© Unibet

 

Italië

Italië is sinds jaar en dag een voetbalgrootmacht. Denk alleen al aan de internationale successen van bijvoorbeeld AC Milan en Juventus. Maar ook het nationale team heeft de nodige successen geboekt. Zo werd Italië in 1982 wereldkampioen, met bekende namen in het team zoals keeper Dino Zoff en aanvaller Paolo Rossi, beide onder contract bij Juventus. Italië wist in de finale West-Duitsland met 3-1 te verslaan, door doelpunten van Rossi, Tardelli en Altobelli.

 

Ook voor EURO 2020 behoort Italië bij de kanshebbers. In de laatste oefenwedstrijd werd met maar liefst 4-0 gewonnen van Tsjechië, ook deelnemer aan EURO 2020. Nadat Italië in 2018 voor het eerst in 60 jaar een WK miste zijn ze terug in de spotlights, en hoe! Blikvanger is middenvelder Nicolò Barella, de onvermoeibare middenvelder van Inter Milan. Italië is een land om terdege rekening mee te houden voor de eindwinst.

 

Turkije

Wellicht houden weinig mensen rekening met Turkije tijdens EURO 2020. Dat zou weleens een misvatting kunnen zijn want deze ploeg beschikt over veel talent. Misschien wel meer dan ooit. Blikvanger is Hakan Calhanoglu, bij AC Milan uitgegroeid tot een van de beste spelers van de Serie A. Vergeet ook niet dat Turkije in de kwalificatiereeks Nederland wist te verslaan met 4-2. In dat duel scoorde Burak Yilmaz een hattrick. Al met al doet Italië er goed aan om hun eerste tegenstander vooral niet te onderschatten!

 

 

De odds van EK openingsmatch

Wat zeggen de bookmakers er eigenlijk van? Het is uiteraard een extra aardigheid om wat in te zetten tijdens het EK, dat maakt de wedstrijden nog spannender. Voor de openingswedstrijd is Italië duidelijk favoriet bij de bookmakers. Bij Unibet zijn de odds als volgt:

 

Turkije: 8.30
Gelijkspel: 3.85
Italie: 1.55

 

Dat houdt dus in dat op Turkije inzetten erg interessant kan zijn, je krijgt immers 8.30 keer je inleg terug mocht Turkije de wedstrijd weten te winnen. Akkoord, Italië is niet voor niets EK favoriet, maar Turkije zou zomaar eens voor een verrassing kunnen zorgen.

 

 

Tot slot

Hoe dan ook belooft EURO 2020 een zeer spannend toernooi te worden. Er zijn veel landen die een kans maken, er zijn duidelijk meerdere favorieten. Wil je het voor jezelf nog spannender maken? Dan kun je een gokje wagen bij een van de bookmakers. Wie weet wordt EURO 2020 dan ook voor jou een zeer succesvol toernooi! Wedden op EK 2020 kan dan ook via onze bookies, dus check zeker onze EK gids!

 

 

 

Over de auteur

vorig artikel
Engeland – Kroatië de eerste kraker van Euro 2020
volgend artikel
Een topwedstrijd in Groep F: Frankrijk Duitsland