weddenbonus nieuws

Wedden op de Champions League finale tussen Manchester City en Chelsea

Een Engelse finale in de Champions League. Manchester City neemt het op tegen Chelsea. Wie gaat deze finale winnen en misschien nog belangrijker, waar vind je de beste odds?

 

Manchester City de grote favoriet?

Aangezien City met kop en schouders bovenaan is geëindigd in de eigen Premier League zijn er veel mensen die City daarom ook direct als favoriet voor de Cup met de grote oren zien. Toch is het juist Chelsea waar City bang voor is. Eerder dit seizoen won City op Stamford Bridge met 3-1 maar de twee keer daarna was het Chelsea dat won. Eerst verloor City in de halve finale van de FA Cup en op 8 mei was Chelsea opnieuw te sterk in de competitie. Hoewel City dus met overmacht kampioen is geworden, is het Chelsea dat twee van de drie wedstrijden gewonnen heeft. In totaal zijn er 166 wedstrijden tussen beide ploegen gespeeld. Chelsea won daar 68 wedstrijden van terwijl de teller van City op 58 overwinningen staat. De ploeg van Pep Guardiola heeft vrijwel geen blessures en dat komt goed uit onderweg in de jacht naar de eerste Champions League trofee van de club. Voor we kijken of Manchester City ook bij de betting sites favoriet is voor deze wedstrijd, kijken we aar de kansen van Chelsea.

Chelsea is de angstgegner van Manchester City

Met dus twee overwinningen dit seizoen lijkt Chelsea de enige ploeg te zijn die Manchester City dit seizoen kan stoppen. Toch is niet alles koek en ei bij de Londense ploeg onder leiding van Thomas Tuchel. Zo werd de laatste wedstrijd van het seizoen met 2-1 verloren van Aston Villa. Dat was al de derde nederlaag in vier wedsstrijden. Ook de FA Cup finale ging verloren tegen Leicester City. Van een goede vorm kun je dus niet spreken bij de West-Londense ploeg. Slechts vijf van de laatste tien wedstrijden gingen gewonnen. Chelsea won overtuigend van Real Madrid en liet daarentegen wel zien dat ze in de finale van de Champions League horen te staan. Bij Chelsea zijn er vraagtekens bij Ngolo Kante en is het niet zeker of Edouard Mendy kan spelen. Beide spelers hopen zaterdag mee te kunnen doen. We gaan snel de beste odds van de bookmakers België erbij pakken zodat je vandaag nog kunt inzetten.

 

manchester city chelsea odds Champions League finala

© Ladbrokes

 

 

Wie kiezen de bookmakers als favoriet?

Op Londen na lijkt heel Engeland en de rest van Europa te geloven dat Manchester City hun eerste Champions League trofee de lucht in kan tillen zaterdag. Zo ook de bookmakers. Manchester City staat hier op 1.90 voor de overwinning. Voor Chelsea lopen de odds bij Ladbrokes op tot 4.35. Dat is best een verschil. Zeker als je ervan uit gaat dat Chelsea de laatste twee keer Manchester City heeft verslagen. Voor een gelijkspel staan de odds op 3.45. Weet jij al op wie je gaat wedden? De finale is op zaterdag maar je kunt nu via de knop hieronder al inzetten.

 

 

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook is wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
De Europa League finale tussen VIllareal en Manchester United op woensdag 26 mei
volgend artikel
Blijft FC Köln in de Bundesliga?