weddenbonus nieuws

Wint Ajax ook gemakkelijk van Fortuna vanavond?

Na de 9-0 overwinning op zaterdagavond lijkt Fortuna vanavond het volgende slachtoffer van de Amsterdammers. Wat zijn de kansen van de ploeg uit Sittard en hoe denken de bookmakers?

Fortuna Sittard op de vijftiende plek

Het loopt nog niet geweldig bij Fortuna. De ploeg van trainer Sjors Ultee wist in vier wedstrijden slechts een keer te winnen en vijf keer te scoren. Daarbij gingen de laatste twee wedstrijden verloren. Afgelopen weekend was Heerenveen met 1-0 te sterk in de verre uitmatch. Sparta versloeg de week daarvoor Fortuna al met 3-1. De enige overwinning was op de eerste wedstrijddag toen de Fortunezen met 2-1 van FC Twente wonnen. Daarna werd er tegen RKC met 2-2 gelijkgespeeld. De eerste twee wedstrijden ging het dus nog redelijk, daarentegen gaat het de laatste twee weken allesbehalve goed. Na de wedstrijd tegen Ajax wordt er zaterdag alweer afgereisd naar Arnhem om het tegen Vitesse op te nemen. Een lastig scherma voor Fortuna Sittard, dat vorig seizoen zo knap 11e eindigde.

Bij Sittard zullen Lisandro Semedo, Arianit Ferati en Richie Musaba naar alle waarschijnlijkheid niet meespelen. Samba Sambou wordt in de aanval verwacht en zal met Hansson en Seuntjens voor het gevaar moeten gaan zorgen. Wat geven de betting sites voor de kansen van Fortuna? De vorige keer dat beide teams elkaar ontmoeten. De vorige twee keer dat Fortuna tegen Ajax speelde gingen verloren. Is drie keer scheepsrecht of enkel een gezegde dat hoop moet geven?

Ajax scoort 14 keer in twee wedstrijden

Eerst was daar woensdag al die legendarische overwinning in Estádio José Alvalade tegen Sporting Portugal. Hierin kwam Ajax vijf keer tot scoren. Een paar dagen later was het echter weer raak. Cambuur kwam naar Amsterdam om vervolgens met 9-0 verslagen te worden. Met het nodige geluk werden de dubbele cijfers niet gehaald. Daarnaast was het dubbel feest in Amsterdam. Koploper PSV verloor namelijk van Feyenoord en daarmee pakte de Amsterdammers de macht in de Eredivisie. Ajax kende dus een geweldige week en kan daar nog een overwinning bij pakken. 

Hoe de ploeg van Erik ten Hag zal starten is nog niet helemaal bekend. Het gaat wat te ver om te zeggen dat de coach het zich kan veroorloven om tegen Fortuna spelers rust te geven. Toch zal de opstelling ten opzichte van de match in Lissabon wel wat anders zijn. Zoals je zaterdag kon zien, heeft Ajax genoeg scorend vermogen. De negen doelpunten werden namelijk door acht verschillende spelers gemaakt. Het is dan ook wel te verwachten dat Ajax met stip favoriet is bij de beste bookmakers. Laten we snel de odds erbij pakken.

sittard ajax

Waar kun je het beste wedden op Fortuna Sittard – Ajax?

Het verschil tussen beide teams is immens bij de bookmakers. Bij Bingoal, bekend van onze Bingoal review, zien we dat je maar liefst 19 keer je inleg krijgt als je durft in te zetten op een overwinning van de Limburgers. Ajax is de gedoodverfde favoriet en dat zie je aan de noteringen van de Amsterdammers. Deze staan namelijk op 1.14. Zelfs een gelijkspel staat op 9.60 en dat geeft weinig hoop voor alles en iedereen dat Fortuna Sittard lief heeft. 

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook is wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
PSV - Feyenoord voorbeschouwing en odds
volgend artikel
Oostende - Anderlecht voorbeschouwing en odds