weddenbonus nieuws

Euro 2020: Engeland – Schotland voorbeschouwing 18-06-2021

Nadat Schotland op maandag verloor van Tsjechië, staan ze onderaan de in groep D. Hoewel de 2-0 nederlaag pijn deed, lijken de Schotten zich meer te focussen op de match tegen Engeland op vrijdag. Een Britse clash tussen Engeland en Schotland!

 

Engeland neemt eerste horde

De eerste wedstrijd op een EK is vaak de belangrijkste. Helemaal als de twee favorieten uit de poule tegen elkaar spelen. Engeland trapte zondag af tegen Kroatië, een herhaling van de WK halve finale van 2018. Dit keer waren de Engelsen te sterk. Door de zege pakte Engeland de eerste plek in de groep. Deze ging echter op maandag verloren aan Tsjechië dat van tegenstander Schotland won. De betting sites gaan ervan uit dat Engeland groepshoofd wordt. De halve finale moet volgens de wed experts mogelijk zijn voor de Three Lions. It’s coming home, langzaam lijken de Engelsen er weer in te geloven. Southgate beschikt over een jonge talentvolle ploeg met nu al een schat aan ervaring.

Tegen Schotland zullen de Engelsen voor volk en vaderland strijden, het is niet alleen het de eerste plek in de groep, maar ook eeuwenoude rivaliteit dat meespeelt. Wint Engeland de tweede wedstrijd op rij?

 

Het eerste grote toernooi voor Schotland in 23 jaar

Door zowel in de halve finale als de finale van de kwalificatie play-offs met penalty’s te winnen, staat Schotland voor het eerst sinds het WK van 1998 weer eens op een eindronde van een groot toernooi. De kwalificatie ging niet zonder slag of stoot, maar Schotland wist zich te plaatsen. Er zijn niet veel kenners die Scotland een kans geven om de groep te overleven. Op maandag werd er al met 2-0 van Tsjechië verloren en dat leek op voorhand de minst sterke tegenstander. Op vrijdag staat de mooiste wedstrijd voor de Schotten op het programma. Dat is de landenderby tussen Engeland en Schotland die vrijdagavond op Wembley gespeeld wordt.

De Schotten hebben een stel goede namen in de selectie. Denk maar eens aan Bully Gilmour die de Champions League won, maar ook Kieran Tierney, Andrew Robertson en Scott McTominay. Schotland mag dus zeker niet onderschat worden. Of de bookmakers België Schotland ook en kans geven zie je hieronder.

 

engeland schotland odds 19-06-2021 EURO 2020

©Betfirst

 

 

Wie is er favoriet in deze Britse derby?

Voor veel Britten is dit nu al de wedstrijd van het EK. Engeland tegen Schotland wordt gespeeld op vrijdagavond om 21.00 uur. Bij Betfirst kijken we naar de odds voor deze wedstrijd. Engeland is topfavoriet om deze match te winnen. Je krijgt 1.33 voor winst van de ploeg van Southgate terwijl Schotland op 10.25 staat. Een gelijkspel staat op 5.75. De bookmakers lijken niet te geloven in een stunt van de Schotten. Wist je trouwens dat we ook een uitgebreide Betfirst review hebben geschreven? Hier vind je alle informatie over deze bookmaker. Geen behoefte aan een review maar liever gelijk wedden? Dat kan via de link hieronder.

 

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com. Hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
Wint Oranje opnieuw? Wedden op Nederland – Oostenrijk
volgend artikel
Euro 2020 voorbeschouwing: Duitsland Portugal 19-06-2021