weddenbonus nieuws

Engeland – Kroatië de eerste kraker van Euro 2020

Engeland, volgens sommigen een van de kanshebbers op de eindzege, neemt het op tegen verliezen WK finalist Kroatië op zondag.

 

Thuiswedstrijd voor Engeland

De eerste wedstrijd van dit EK voor Engeland wordt op Wembley gespeeld. Een thuiswedstrijd dus. De Engelsen doen het goed onder Southgate. De Three Lions zullen ongetwijfeld revanche zoeken tegen Kroatië. Op het WK wonnen de Kroaten met 2-1 van Engeland. Een paar maanden later in de Nations League won Engeland wel van Kroatië. De drie WK kwalificatiewedstrijden werden de laatste maanden ook gewonnen. Met San Marino, Albanië en Polen zij het mindere tegenstanders, maar de overwinning telt.

 

Met name de voorhoede van de Engelsen is om bang van te worden. Sterling en Harry Kane moeten bij de ploeg van Southgate voor het gevaar zorgen. De finale wordt op 11 juli gespeeld op Wembley en dat zal het doel van Southgate en zijn mannen zijn. Op het WK werd de halve finale behaald. Lukt het dit keer om de finale te bereiken? De eerste wedstrijd is direct een hele belangrijke. Southgate voelde zich genoodzaakt Ben White op te roepen nadat Trent Alexander-Arnold geblesseerd afhaakte. Harry Maguire moet sowieso de match tegen Kroatië aan zich voorbij laten gaan. Voor we naar de odds van de bookmakers België gaan kijken, bespreken we eerst nog Kroatië ervoor staat.

 

Kan Kroatië de stunt van drie jaar geleden herhalen?

Kroatië wist op het WK van 2018 onder aanvoering van Luka Modric naam te maken. Dat zullen ze dit EK willen proberen. Kroatië groeide in het toernooi en won, zoals je al hebt kunnen lezen, in de halve finale van Engeland. Het sprookje spatte uiteen in de finale toen Frankrijk met 4-2 te sterk was. De tweede plek was het (terechte) eindstation van de Kroaten.

 

Dit jaar gaat het vooralsnog wat moeizaam met Kroatië. In maart verloor Kroatië van Slovenië en won de WK finalist maar nipt van Cyprus. Van Malta werd er wel gewonnen met 2-0 maar op 1 juni kwamen de mannen van Zlatko Dalic niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De laatste wedstrijd tegen België voor het EK daadwerkelijk begint, liep uit op een 1-0 nederlaag. Een allesbehalve vlekkeloze campagne. Er wordt een hoop verwacht van Modric, Perisic, Rebic en Kovacic maar voorlopig wordt er nog geen al te beste indruk gemaakt. Wellicht dat het toernooi zelf, net als drie jaar geleden, Kroatië vleugels zal geven. Dat zullen ze in ieder geval nodig hebben tegen Engeland. Laten we direct de odds van de EK bookmakers erbij pakken.

 

engeland kroatie beste odds ek wedden

©Betfirst

 

 

Engeland favoriet bij de bookmakers

De bookmakers zijn er vrijwel zeker van dat Engeland gaat winnen tegen Kroatië. Voor winst van Kroatië krijg je zes keer je inleg. Voor winst van Engeland krijg 1.71. Dat is een flink verschil. We denken echter dat Engeland de overwinning cadeau zal krijgen. Het zal best nog wel eens lastig kunnen worden. Een gelijkspel staat overigens op 3.80. Deze odds vind je terug bij Betfirst, waar we natuurlijk ook een Betfirst review over hebben geschreven. De link hieronder brengt je direct naar deze odds.

 

 

 

Over de auteur

Erik de Kort schrijft al sinds 2017 voor weddenbonus.com hij weet inmiddels alle ins en outs over sportweddenschappen. Hij heeft het meeste kennis over voetbal, maar ook is wielrennen en F1 passen perfect in zijn straatje. Hij schrijft wekelijks artikelen over diverse belangrijke wedstrijden en weet daarbij alle promoties van bookmakers met een Nederlandse licentie erbij te betrekken.

vorig artikel
Oranje op zoek naar EK Succes: Nederland – Oekraïne
volgend artikel
De openingsmatch EK 2020: Turkije - Italië odds