Nederlandse online gokken markt wordt gereguleerd vanaf 2020!

Vandaag waren in de online gokken wereld alle ogen gericht op de Nederlandse Eerste Kamer. Zij stemden over het de vernieuwde Wet Kansspelen op Afstand. De nieuwe Wet Organiseren op Kansspel werd aangenomen! Graag laten wij jou weten wat dit voor een gevolgen heeft voor de huidige situatie en welke situatie je in de toekomst kunt verwachten.

Wat veranderd er voor mij op dit moment?

Momenteel is de Nederlandse markt nog niet gereguleerd en bestaat er een grijs gebied. Veel bookmakers accepteren, volgens EU richtlijnen, Nederlandse klanten maar adverteren niet actief, volgens de Nederlandse richtlijnen. Je kunt dus ook nog altijd gewoon bij de verschillende bookmakers terecht, spelen en gebruik maken van een Bookmaker Bonus of meerdere zelfs. Maar wat veranderd er dan in de toekomst met de nieuwe aangenomen wet?

Wat veranderd er vanaf 2020?

Vanaf medio 2020 gaat de Nederlandse overheid licenties uitgeven. Vanaf dat moment mogen enkel nog Legale Bookmakers met Licentie Nederlandse klanten aanvaarden. Aangezien zij in het bezit zijn van een licentie mogen zij dan ook actief reclame in Nederland maken. De Nederlandse overheid ziet toe op de activiteiten van de operator en heeft hiermee ook meer invloed op het voorkomen van verslavingen. Daarnaast int het ook direct belasting. Dit doet het momenteel nog niet. Ook heeft het meer middelen in de hand om bookies zonder licentie dan uit te sluiten.

Is deze situatie een positieve ontwikkeling?

Omdat de huidige markt zicht in een grijs gebied bevindt, zijn er verschillende aanbieders die momenteel niet actief op Nederland gericht zijn, zoals Bet365 Nederland. Dusdanige bookmakers kunnen in de toekomst een licentie aanvragen en zijn dus voor jou beschikbaar. Ook hebben zij meer mogelijkheden om het bonus aanbod te verbeteren. Wat de precieze belasting hoogte voor de operators wordt is nog niet bekend. Of dit bijvoorbeeld invloed gaat hebben op de hoogte van de odds is nog niet te zeggen. Hoe dan ook, jij kunt nog gerust bij de actieve bookmakers van dit moment aanmelden en krijgt in de toekomst simpelweg meer keuze. Geniet en speel verantwoord!

Over de auteur

Hans Steen schrijft al sinds 2018 wekelijks veel artikelen voor weddenbonus.com vooral de Europese voetbalcompetities zijn bekend terrein voor hem. Hij weet veel te vertellen over de vorm van verschillende clubs, de transfers en weet mooie odds te linken aan opkomende voetbalwedstrijden.

vorig artikel
Combineer je naar meer winst met Liverpool - Bayern
volgend artikel
Atlético - Juventus - € 50 gratis bij Mr Green