weddenbonus nieuws

AFCON – Africa Cup of Nations 2019 met €200 bonus!

De strijd om de Afrika Cup of Nations begint dit jaar op 21 juni met 24 landen die deelnemen aan het toernooi. De AFCON wordt gespeeld sinds 1957 en gaat voor de 32e keer plaatsvinden in Egypte, dat de recordhouder is in titels. De eerste wedstrijden zullen dit jaar plaatsvinden op 21 juni en de finale strijd zal op 7 èuli in Cairo, Egypte gespeeld worden.

 

AFCON 2019 records en feiten

We gaan even snel over de geschiedenis en record voor de AFCON. Dit zijn de bijzonderste records en feiten nog voor we de Africa Cup beginnen. De goksites voetbal zullen ook deze feiten weten om hun odds scherper te stellen.

 • Meeste titels: Egypte met maar liefst 7 overwinningen
 • Meest wedstrijden: Ahmed Hassan met 32 wedstrijden
 • Meeste doelpunten: Samuel Eto’o met 16 doelpunten
 • Aantal landen dat deelnemen: 24
 • De huidige titelhouder van de AFCON is Kameroen
 • De meest waardevolle speler is Mohamed Salah met een waarde van 150,00 miljoen euro.
 • Gemiddelde marktwaarde per speler voor AFCON 2019 is 4,09 miljoen euro.
 • Interessant is dat het aantal spelers per team niet gelijk is, Marokko heeft bijvoorbeeld de grootste selectie met 24 spelers, terwijl Kameroen maar met 22 spelers reist.

 

 

quotes 2019 Africa Cup of Nations
© BetFIRST

 

Favorieten quoteringen Africa Cup 2019

Laten we ook even dieper ingaan op de favorieten in de AFCON 2019. Hieronder schrijven we de voornaamste quoteringen Africa Cup 2019 als ook extra feiten even voor je neer.

 • Senegal met 23 spelers en een gemiddelde leeftijd van 25.7 jaar is het land met de meest waardevolle selectie. De marktwaarde wordt geschat op meer dan 386 miljoen en dat maakt een gemiddelde van bijna 17 miljoen per speler.
 • De 27 jaar oude Sadio Mané is een van de sterspelers in de voorhoede van Senegal, maar zelfs de verdediging is een van de meest gevreesde met niemand minder dan Kalidou Koulibaly 28 jaar
 • Ivoorkust heeft ook 23 spelers geselecteerd en die gemiddeld net iets ouder zijn dan Senegal met 27 jaar. Nicolas Pépé is de Ivoriaan waar veel van verwacht wordt en dat op 24 jarige leeftijd al. Hij is goed voor een groot gedeelte van de geschatte waarde van de selectie die rond de 285 miljoen hangt.
 • Algerije en de 28-jarige Riyad Mahrez hebben een selectie van 23 spelers en Algerije heeft de 3e meest waardevolle selectie. Naar schatting zo’n 196 miljoen met een gemiddelde spelers leeftijd van 27.8 jaar.
 • Nigeria volgt Algerije, maar de schatting is gelijk met een jonger team gemiddelde van 25.5 jaar.
 • Egypte heeft de 3e oudste selectie leeftijd. Het team van de 27-jarige Mohamed Salah is gemiddeld 28.3 jaar. Dat wilt weinig zeggen aangezien de grootste naam op het toernooi hongerig zal zijn om in de finale van AFCON 2019 in Cairo voor eigen publiek te spelen. Met thuisvoordeel en Mohamed Salah is dit mijn inzet voor een wedden bonus.

 

Nog meer feiten over de Africa Cup of Nations

 • Marokko heeft voor veel verrassing gezorgd tijdens het WK en sterspeler Hakim Ziyech heeft op 26-jarige leeftijd de aandacht getrokken met Ajax op weg naar de halve finales van de Champions League. Marokko heeft de grootste selectie en is een van de laatste (outsider) favorieten voor dit toernooi.
 • Kameroen is de huidige titelhouder maar toch een buitenbeentje voor de favorieten met Ajax teamgenoot André Onana (23 jaar oud). Met een meer gebalanceerde selectie valt of staat niet alles met de prestatie van 1 speler.
 • Mali heeft een selectie van 23 spelers met een gemiddelde leeftijd van 24.7 jaar. De marktwaarde van het hele team wordt geschat op 121 miljoen euro.
 • Guinea met niemand minder dan de 24-jarige Naby Keita. Een leuke outsider om de kleinere landen te verslaan met een bookmaker bonus.
 • Democratische republiek Congo met als opvallende speler de 28-jarige Cédric Bakambu. Houdt een oogje op deze speler en zijn team want ze zouden wel eens verrassend uit de hoek kunnen komen.
 • Tunesië heeft een sterspeler in de 28-jarige Wahbi Khazri, maar in de wedstrijden die tot dit toernooi hebben geleid hebben ze nooit echt kunnen overtuigen.

 

De rest van de landen die deelnemen

Ghana, Zuid-Afrika, Kenya, Angola, Zimbabwe, Benin, Guinea-Bissau, Tanzania, Madagascar, Burundi, Uganda, Namibie en Mauritanie. Namibië en Mauritanië hebben beide een geschatte team waarde van net over de 4 miljoen euro dat betekent een gemiddelde per speler van 185 duizend euro.
In een wedstrijd met de favorieten zullen de selecties hierboven torenhoge odds hebben om te winnen.

 

Topscorers selectie Africa Cup 2019

In mijn boekje staan de volgende spelers hoog om veel doelpunten te scoren in de Africa Cup 2019. Het zal aan de teamprestaties liggen om zoveel mogelijk wedstrijd te kunnen spelen en om blessurevrij te blijven.
Mohamed Salah de Egyptenaar die in eigen land mag spelen, neemt het opnieuw op tegen teamgenoot Sadio Mané om een topscorerstitel op naam te schrijven. Zullen ze het weer zo ver schoppen? Je kunt wedden met ideal als je denkt dat je het weet.

 

Bonus bij BetFIRST

De BetFIRST Bonus van 100% tot € 200 is een hele goede bonus. Allereerst is het bonuspercentage van 100% hoog en de maximum bonus van € 200 nog eens uitzonderlijk hoog. Wat nog het allerbeste is, zijn de flexibele bonusvoorwaarden. Je hoeft je stortings- en bonusbedrag maar 2x in te zetten, odds tellen mee vanaf 1.40 en je hebt 30 dagen de tijd. Prima dus!

Over de auteur

vorig artikel
Gekke weddenschappen die je vandaag al kan plaatsen
volgend artikel
Wedden op de Brexit: wanneer verlaat het Verenigd Koninkrijk Europa?